教育王國

標題: 『2012年小一新生』報到區 [打印本頁]

作者: rositacmy    時間: 11-11-22 16:27     標題: 『2012年小一新生』報到區

Hello大家好, 你地嘅仔仔/女女, 是否已交留位費呢? 是否已決定2012年入讀王錦輝呀?
作者: cecilia168    時間: 11-11-22 18:17

小女都註冊咗
作者: hoihoima    時間: 11-11-22 23:23     標題: 回覆 1# cecilia168 的文章

Decided to take WKF?
作者: cecilia168    時間: 11-11-23 11:36

Yup!  我同囡囡都鍾意
作者: rositacmy    時間: 11-11-23 12:54

希望多D人報到, 又可早D做定朋友仔

原帖由 cecilia168 於 11-11-23 11:36 發表
Yup!  我同囡囡都鍾意

作者: cecilia168    時間: 11-11-23 15:36

我估無咁快有回應, 大部份人仲揀緊讀邊間, 好小家長好似我地咁快決定~
作者: llleung    時間: 11-11-23 18:50

我想問大家點解選WKF呢?因為我都正考慮中,想聽吓你哋以什麼作決定?
作者: cecilia168    時間: 11-11-24 10:47

之前在Forum都見到很多對WKF不太好的評語,行政混亂,沒有公開試成績作參考等。我個人覺得,一間只有五年歷史的學校,在各方面都須要時間摸索改進,實屬正常;就等同自己教小朋友一樣,看着他們由只會哭及瞓的BB,來到今天面對不同的面試,當中的教導過程,作為家長的我們都須不時自我檢討。
另外,較早前參加了幾間學校的簡介會,WKF的校長和老師最能令我相信,他們正不斷努力改進,積極瞭解學生及家長的訴求,教材上緊貼社會以致世界的趨勢。選擇直資學校,除了不想女兒做填鴨外,還有就是不想6年後又再費心四圍撲多次;既然要選一間讓女兒投放12年時間學習的地方,這樣的長線投資,我和外子就如買股票一樣,希望能揀到既有穩定回報,另一方面仍會不斷增長的好股(當然,我們非常明白投資涉及風險)。

原帖由 llleung 於 11-11-23 18:50 發表
我想問大家點解選WKF呢?因為我都正考慮中,想聽吓你哋以什麼作決定?

作者: lokheima    時間: 11-11-25 09:35

大家好.
我是12年直資的擁護者.
今年只為小女報了三間直資, 真道, 播道, wkf.
有幸播道, wkf都收.
心中喜歡wkf多些, 無論課程, 學校架構, 老師, 校長等, 都十分喜歡.
可惜, 我家住TKO.
可以考慮搬屋, 但都要兩年後, sure K1的細佬都入到wkf 才可動身.
惆悵中.

作者: LSKLTK    時間: 11-11-25 20:22     標題: 回復 9# lokheima 的帖子

Hi, I am facing the same situation as you,
作者: ha!    時間: 11-11-29 08:19     標題: 回復 10# LSKLTK 的帖子

作者: LSKLTK    時間: 11-11-29 11:44     標題: 回覆 11# ha! 的文章

Hihi
作者: lokheima    時間: 11-11-29 17:06

Re: LSKLTK
Same as "ha!" said, if you have DGJS, sure pick DGJS,  an easy decision!
Your case, really same as me, EC or WKF.
I personally think the development  / language of WKF will better than EC.  
And, 我相信讀WKF的視野會廣闊D.  WKF會參加學界不同的比賽, 會外出交流, 有係統地安排小朋友由寺去day camp, to overnight camp to study tour...一切都很有條理.
Really, 行政, 課程, 學校架構等, 都比EC強! 當然還有我愛的大靠山 ----> HKBU
6:45 坐校車, 坐兩年, 之後搬沙田, 暫時會咁諗...
LSKLTK, 你住邊度, 我住寶林(6:45 坐校車).
作者: LSKLTK    時間: 11-11-29 21:25     標題: 回復 13# lokheima 的帖子

It could be easy
作者: lokheima    時間: 11-12-1 09:36

Give me five!! What you think is exactly what I think.
"I do believe happy learning and don't like heavy homework or copying.  I didn't apply those KTS, GH, APS, SFA....for my girl."   諗法完全相同.
大約本月中, 我會放假, 打算去WKF附近行下, 睇佢地D學生放學樣子, 望下附近的樓盤啱唔啱心水. 部署下, 如有需要, 等樓市趺去換樓. (都係兩年後既事)
作者: LSKLTK    時間: 11-12-2 23:07

Delete
作者: lokheima    時間: 11-12-8 09:23

If you plan to send the kids to Canada, surely choose WKF.  I think the English is better and also the children's horizon is widened.
作者: cecilia168    時間: 11-12-23 09:33

我收到學校既聖誕卡,雖然只係一張卡,但係已經令我覺得學校有幾重視班新生
作者: hoihoima    時間: 12-1-10 08:58

回復 cecilia168 的帖子

Did you receive call from school to check whether you would keep or give up the P1 seat?
作者: cecilia168    時間: 12-1-11 09:21

回復 hoihoima 的帖子

Yup!  職員好客氣咁先祝我新年快樂,跟住提我好好為女兒準備,因為學校以英普教學;跟住就話如果唔打算入讀,煩請盡早通知,因為收到好多後備查詢\

我就無理佢咁多,繼續問佢暑期會唔會有特別安排俾新生適應

作者: rositacmy    時間: 12-2-1 12:53

hoihoima

暑期會唔會有特別安排俾新生適應 ----> 請問會有嗎???
作者: jql    時間: 12-2-1 16:57

yap, school will offer 2 days orientation for parents and kids.  Kids will have school tour to learn the rules of school and where the classroom and toilet, tuck shop, etc...

Parents will be invited to the orientation, each subject teacher will run through the syllabus and usual practice to let parents fully understand what both parents and kids need to do after school.

Hope this help.
作者: rositacmy    時間: 12-2-2 10:10

hello, hoihoima

暑期會唔會有特別安排俾新生適應 ---> 請問有嗎???
作者: cecilia168    時間: 12-4-21 11:39

啱啱見到一位家長,佢識得6位家陣讀緊p1既小朋友,話啲小朋友好無紀律,outing活動時候,發覺老師根本未能控制場面,攪到我有小小擔心!
作者: bmw2012    時間: 12-4-22 17:04

小兒幸運地有6個offers+2個waiting,已決定入讀浸小. (當然沒有拔萃,聖保羅男女,聖士提反,英華等一級的offer)

不包括簡介會及面試,本人因補交文件及註冊,先後特意3次到學校視察,發現體育課都是以英語進行,而且學生都很有秩序, 很奇怪地本地學生之間都是以英語交談,有點不可思議,但亦是這樣本人才讓小兒入讀

本人認識2位小朋友,已是浸小一年級,一位以前k1-3都是york的前5名,到浸小裡只是中上而已;
另一位在傳統"唔谷"幼稚園,最近因跟不上而轉校了.我相信浸小並不是如傳說中哪麼"唔谷",或者已改成谷一點吧

本人是第一次發回覆,這次主要是希望多一些強勁的小孩一起入讀浸小,好讓小兒多一點競爭磨練.

每位發回覆的人都有他的原因,包括本人. 有的可能是幫助別的家長,有的可能是waiting list...或是其他目的. 本人亦可能太過主觀或偏見,所以 希望各家長能客觀地或親身去尋找答案

作者: chinglongmama    時間: 12-5-24 16:14

Dear Prospective Parents,

I am a waiting list parent. Do anyone know when the big deposit will be made so that some places would be released afterward?

Thanks.

作者: tong0919    時間: 12-5-29 20:27

请问知道校长走的原因吗?会去边度教和谁人来做?
作者: cecilia168    時間: 12-5-30 09:40

聽聞校長申請借調教育局一年!  個人覺得並非壞事,上教育局做過,人脈關係更廣,更能摸清新一屆政府對教育制度的未來路向,應該對整個浸大弣屬教育機構都有好處
作者: rositacmy    時間: 12-6-6 10:23

Hello大家好, 你地嘅仔仔/女女, 是否已交留位費呢? 是否已決定2012年入讀王錦輝呀?
作者: rositacmy    時間: 12-6-13 10:03

有無人收到『小一新生須知』
作者: rositacmy    時間: 12-6-19 14:07

大家買左校服未呀
作者: iriskwokmama    時間: 12-6-24 18:24

回復 lokheima 的帖子

why u said hkbu is “tai cow shan”? is it a must to get an entry?
作者: iriskwokmama    時間: 12-6-25 10:41

回復 bmw2012 的帖子

can you share why u like WKF so much and how can u give up the other 5 offers?
作者: TiffTiffMaMa    時間: 12-6-25 10:56

回復 rositacmy 的帖子

HELLO

我囡囡已註冊了, 多多指教!
你地有無人去過Kingcow買校服??

作者: rositacmy    時間: 12-6-25 11:48

TiffTiffMaMa 發表於 12-6-25 10:56

HELLO
我已買校服了, 見到個仔著上小一校服, 心情有點激動, 好期望佢踏入校園的那一天

作者: TiffTiffMaMa    時間: 12-6-25 11:52

是在門市買的嗎?價錢應該一樣?尺碼齊嗎?須否預先打去訂?

thanks

作者: rositacmy    時間: 12-6-25 12:03

各9/2012小一家長, 大家有興趣早些交個朋友嗎??
如不介意交換電話號碼, 我地可以用what's App開一個【王錦輝9/2012小一新生】群組, 日後大家可以互相交流

9/2012小一新生   性別    媽咪    
      Oscar                M     Rosita

作者: rositacmy    時間: 12-6-25 12:07

TiffTiffMaMa 發表於 12-6-25 11:52

是在門市買的嗎?價錢應該一樣?尺碼齊嗎?須否預先打去訂?
是在門市買的嗎? ---> yes, 沙田
價錢應該一樣? ---> sorry, 我沒有去比較
尺碼齊嗎? ---> 有些不齊碼, 要訂貨, 先俾錢, 等通知去取貨
須否預先打去訂? ----> 我沒有這樣做, 我是前接去買

作者: TiffTiffMaMa    時間: 12-6-25 12:09

MANY THANKS

作者: rositacmy    時間: 12-6-25 13:45

各9/2012小一家長, 大家有興趣早些交個朋友嗎??
如不介意交換電話號碼, 我地可以用what's App開一個【王錦輝9/2012小一新生】群組, 日後大家可以互相交流

9/2012小一新生     性別       媽咪   
      Oscar                  M        Rosita
作者: jql    時間: 12-6-25 14:27

Uniform can be purchase at Olypian City III and Shatin Kingkow... price same as you purchase from the register day during July.

I'm G2 Parent
作者: iriskwokmama    時間: 12-6-25 14:53

Lorraine F
作者: TiffTiffMaMa    時間: 12-6-25 16:07

回復 jql 的帖子

Thanks JQL
作者: TiffTiffMaMa    時間: 12-6-25 16:09

9/2012小一新生   性別    媽咪    
Oscar                M     Rosita
Tiffany              F       Fanny

作者: rositacmy    時間: 12-7-7 12:56

2012-13年度小一新生最新資訊
http://www.hkbuas.edu.hk/www/a/content/admission_p.htm

作者: ksorange    時間: 12-7-11 11:43

Hi all Parents

Do u know how many students from HKBUK this years?  Some gossip around said the nos of pupils from HKBUK is very low, is it true?  Thanks
作者: rositacmy    時間: 12-7-11 15:13

12號去學校, 好期待呀
作者: iriskwokmama    時間: 12-7-11 17:26

i will go on 13th ar..how many sets of uniform we need to buy?
作者: jql    時間: 12-7-12 09:54

I'll suggest to buy 2 sets of PE and 2 sets of formal day uniform.

Usually 2 days PE however, you may need 1 more day in case you will selected to some OLE which may need PE uniform.

For the formal day, you may choose 1 white, 1 blue Polo which give refreshment to your kid.

Definitely need the long sleeve jacket, sometimes aircon in school and school bus is cold.

Not necessary the orange and sleeveless vest.  Only if you are invited to the school team for public performance then you will need the orange knitwear.  This you can purchase anytime in the 2 Kingkow outlet.

作者: happylala    時間: 12-7-15 00:50

歡迎各位小朋友加入王錦輝!我嘅女女嚟緊升小二了!
作者: BBmosquito    時間: 12-7-16 07:01

你好!小女今年9月小一生
作者: kathyhugo    時間: 12-7-18 15:48

新生報到:囡囡kathy今年9月小一,家住將軍澳,7:00就上校車,校車站又唔算近,從屋企出發起碼步行10分鐘,真有些擔心,但我同囡囡仍然非常期待小一學校的新生活
作者: jql    時間: 12-7-18 16:57

7:00 am for school bus should be ok, Clement will be G2 this year and we live in Yuen Long, school bus pick up at 6:25am

We thought it is harsh; however, since Clement really like to going school everyday, he already get use to the early morning.

In fact, since it is not much homework after school, my boy gets in bed on/before 9pm.  enough sleep for him.

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5