用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! ...
樓主: winwinchu
go

2010年決定讀九龍塘方方樂趣N1班的朋友,入黎傾下! [複製鏈接]

原帖由 QtieBB 於 10-7-15 01:25 發表
我和健健要同各位講聲BYE BYE啦!今日收到另一心儀學校收佢既通知信,決定俾佢讀間近D既學校,所以會轉去個間.做唔到同學仔,真係好遺憾啊~!
我已經買左校服,唔知退唔退到啊?如果唔得,各位有興建買既請PM我,校服全新,洗 ...

你去邊間呀?

原帖由 fishballbaby 於 10-7-14 17:50 發表
各位同學仔

記得去影學生相,要3張咁多架!  
仲有要去揾個家庭醫生,填返學校派的"體格檢查表"。
還要填好家長通訊和預備好針咭副本。

不過,8月13日是星期三,我哋係唔係要著運動衫返學呢?
如果係的話,我更加唔想買黑皮鞋 ...

依, 你返邊幾日呀

我返12、13號,11:00-12:00果場。

原帖由 我係女仔 於 10-7-15 15:19 發表

依, 你返邊幾日呀

原帖由 fishballbaby 於 10-7-15 17:32 發表
我返12、13號,11:00-12:00果場。

咁你有無問你係邊組呀, hehe

囝囝將會讀大角咀個間學之園.

原帖由 我係女仔 於 10-7-15 15:15 發表

你去邊間呀?

冇問呀!

原帖由 我係女仔 於 10-7-15 20:15 發表

咁你有無問你係邊組呀, hehe

I am interested in your uniform.  Please check PM.

原帖由 QtieBB 於 10-7-15 01:25 發表
我和健健要同各位講聲BYE BYE啦!今日收到另一心儀學校收佢既通知信,決定俾佢讀間近D既學校,所以會轉去個間.做唔到同學仔,真係好遺憾啊~!
我已經買左校服,唔知退唔退到啊?如果唔得,各位有興建買既請PM我,校服全新,洗 ...

Updated List:
NAME     BIRTH  M/F    AM/PM/FULL BI/INT'L     班別
我係女仔  0804   M     Full       BI               ICECREAM
薇薇細語  0806   F       AM          BI
Hung'sBB   0806   M       AM        BI
孫夫人       0806    M     AM         Int'l
winwinchu  0806   M       AM        BI
花仔           0809   M       PM         BI
Christy        0809   F       AM          BI
sumi5354    0809   M     PM           BI
Karanica      0809   F     FULL        BI
AAmother   0810   F     Full           BI
xeniatai         0810   M       PM        BI
卓卓            0810   M      PM          NJ
cutiyuki        0811   M       PM         BI
細仔            0811   M      PM          NJ
MauriceMa  0812   M       PM          BI
hehe1018                M       AM         BI  (請問BB幾多月出世呢?)
maysze_k               M       PM          BI  (請問BB幾多月出世呢?)
anteater        0808        M        FULL        BI

我要男仔校服呀, 唔該
[email protected]

我想問下點解有人話方方係名校既?

fishboybaby

點解你無放自己上去個LIST度既

聽聞方方好多好多年前好出名,不過我報方方時,只係抱住報一間普通幼稚園而己,我亦不覺得方方是名校,但係,時不時都睇到D TREAD攞方方嚟同D名校比較,其實點解唔攞方方同D普通幼稚園比較呢?

原帖由 我係女仔 於 10-7-17 00:59 發表
我想問下點解有人話方方係名校既?

我叫花C9,所以囝囝的名字是"花仔"。

原帖由 我係女仔 於 10-7-17 01:01 發表
fishboybaby

點解你無放自己上去個LIST度既

原帖由 fishballbaby 於 10-7-17 23:47 發表
聽聞方方好多好多年前好出名,不過我報方方時,只係抱住報一間普通幼稚園而己,我亦不覺得方方是名校,但係,時不時都睇到D TREAD攞方方嚟同D名校比較,其實點解唔攞方方同D普通幼稚園比較呢?

...

可能方方開係九龍塘區, 哈哈
不過以前無咩幼稚園係九龍塘, 後來越黎越多幼稚園進入呢一區

適合n1或k1男仔,夏天1套 + 冬天2套 + 秋褸(夏天用)+校褸(冬天用)+體育服冬夏各一套+圍裙+書包 + 生日環保袋,九龍塘站交收,有意PM電話給我。謝謝!

原帖由 我係女仔 於 10-7-17 00:56 發表
我要男仔校服呀, 唔該
[email protected]

原帖由 fishfishma 於 10-7-18 22:22 發表
適合n1或k1男仔,夏天1套 + 冬天2套 + 秋褸(夏天用)+校褸(冬天用)+體育服冬夏各一套+圍裙+書包 + 生日環保袋,九龍塘站交收,有意PM電話給我。謝謝!

...

fishfishma
我個PM唔知點解SEND唔到野
你係EMAIL同SAY我個HI

請問各位家長, 8月10-11日開學日要唔要著學服呀?

NAME     BIRTH  M/F    AM/PM/FULL BI/INT'L     班別
我係女仔  0804   M     Full       BI               ICECREAM
薇薇細語  0806   F       AM          BI
Hung'sBB   0806   M       AM        BI
孫夫人       0806    M     AM         Int'l
winwinchu  0806   M       AM        BI
花仔           0809   M       PM         BI
Christy        0809   F       AM          BI
sumi5354    0809   M     PM           BI
Karanica      0809   F     FULL        BI
AAmother   0810   F     Full           BI
xeniatai         0810   M       PM        BI
卓卓            0810   M      PM          NJ
cutiyuki        0811   M       PM         BI
細仔            0811   M      PM          NJ
MauriceMa  0812   M       PM          BI
hehe1018                M       AM         BI  (請問BB幾多月出世呢?)
maysze_k               M       PM          BI  (請問BB幾多月出世呢?)
anteater        0808        M        FULL        BI
Edmondwanwan  0811  M        PM        NJ

‹ 上一主題|下一主題