用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 N1C am 同學仔,大家傾下計
樓主: rosebud
go

N1C am 同學仔,大家傾下計 [複製鏈接]

同時學兩種語文, 我覺得會好悶...chloe 又成日話要跳舞, 都係比佢郁下...

原帖由 PuiYimama 於 11-5-6 11:25 發表

我原本想報普通話和跳舞, 但PuiYi話:我唔跳舞, 我要Drama, 我要Drama同 普通話.
所以我會報普通話和英文.
其實真係幾貴!

醒目開學勳章

我諗緊好唔好報畫畫同英文/pth...

兩種語言好似太悶

醒目開學勳章

我見通告話會送一份禮物比小朋友for母親節,童童收到一份釣魚玩具,份玩具就係母親節禮物?

童童日釣夜釣...

好搞笑...我尋晚返到屋企問阿女, 話學校咁好送野比佢...then 佢冇講野, 因係到玩緊其他野, 同準備緊去我阿媽到(份玩具已開咗,放咗係婆婆個袋到)....最後當我自己睇返d 通告時, 先知份野係比我架!!!!! 激c....

原帖由 rosebud 於 11-5-6 14:46 發表
我見通告話會送一份禮物比小朋友for母親節,童童收到一份釣魚玩具,份玩具就係母親節禮物?

童童日釣夜釣...

我會首選pth, 因平時講得少ma....

原帖由 rosebud 於 11-5-6 14:39 發表
我諗緊好唔好報畫畫同英文/pth...

兩種語言好似太悶

回覆 185# babycreamy 的文章

係呀, 我都因為puiyi 平時少講pth, 所以選pth.  
我昨晚同Puiyi講, Chloe 會學跳舞和pth, 佢又話唔讀Drama, 要同Chloe一齊跳舞.  所以, puiyi 會同Chloe一樣學跳舞和pth. hehe

puiyi話個釣魚係要同媽媽一齊玩, 爸爸/爺爺/嫲嫲都唔可以玩喎

原帖由 rosebud 於 11-5-6 14:46 發表

童童日釣夜釣...

原帖由 PuiYimama 於 11-5-9 08:31 發表
係呀, 我都因為puiyi 平時少講pth, 所以選pth.  
我昨晚同Puiyi講, Chloe 會學跳舞和pth, 佢又話唔讀Drama, 要同Chloe一齊跳舞.  所以, puiyi 會同Chloe一樣學跳舞和pth. hehe ...

puiyi mami, 第一期我會報pth + 手工, 第2期會係pth + 土風舞.....
睇下你地會唔會一齊報啦...

Finally, 第一期 pth + 體操 ; 第2期 pth + 土風舞

原帖由 babycreamy 於 11-5-9 09:30 發表

puiyi mami, 第一期我會報pth + 手工, 第2期會係pth + 土風舞.....
睇下你地會唔會一齊報啦...

醒目開學勳章

其實最理想係:

第1期:PTH + DIY
第2期:ENG + DIY

但我最後:

第1期:PTH + ENG
第2期:PTH + DIY

其實好唔想兩個語文一齊報,問童童鍾意PTH定ENG多啲,佢話兩樣都鍾意!但PTH只報一期又無評估,攪到一定要報哂兩期! 
:( :( :(

醒目開學勳章

咁快就K1最後一個月,時間真係過得好快呀!

不知7月興趣班會不會同識嘅同學一齊上呢?

係啦, 話咁快就一年...點解佢地大得咁快架??hahaha

原帖由 rosebud 於 11-6-9 10:16 發表
咁快就K1最後一個月,時間真係過得好快呀!

不知7月興趣班會不會同識嘅同學一齊上呢?

醒目開學勳章

今日TUNGTUNG好開心呀 ! 

連續兩日3號風球, 結果個書包塞到脹卜卜返屋企,話老師送禮物比佢喎,咁快就一年,返多兩日學就完成K1!

新校舍大家寫好信未呀? 我星期一至比TUNGTUNG帶返去,不會太遲吧!

係啦...仲有兩日就結束N1喇...我都唔捨得呀!!!
唔知我地暑期班會唔會一齊上呢?

原帖由 rosebud 於 11-6-24 14:57 發表
今日TUNGTUNG好開心呀 ! 

連續兩日3號風球, 結果個書包塞到脹卜卜返屋企,話老師送禮物比佢喎,咁快就一年,返多兩日學就完成K1!

新校舍大家寫好信未呀? 我星期一至比TUNGTUNG帶返去,不會太遲吧! ...
‹ 上一主題|下一主題