用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價有無人收到信呀?
樓主: leeleelee1207
go

創價有無人收到信呀? [複製鏈接]

講真,我自問囝囝當日都in得唔錯,幾好..不過我都未收到信..都係唔收居多,聽見樓上媽媽話waiting要聽日fax申請,我今日都未收到..即係我囝連waiting都不如...我囝仲好鍾意間學校,我都唔知點同阿囝講...!

Hi..... gromityaya......
My gal (Nov 2008) has got an offer and my hubby did not go for interview. I asked my sister to accompany with me that day. My gal could answer well.... but not with very good answers on describing the pictures.
There are still chances getting offers even for waiting list... I believe it is easier to get back an offer from waiting list at Soka rather than St Cat or KV. Hv u got any offer yet ???? Anyway, dun give up and upset..... with support and blessings from me and also many parents :)
原帖由 gromityaya 於 10-12-7 16:44 發表
我都係waiting list!我個仔嗰日表現都幾好,唔知係唔係因為細仔呢?或者daddy冇去呢?請問有冇細仔or得一個家長去收到offer呢?

請問創幼有什麼好?

今天收信上午正取生!
為何那麼多人喜愛?

回覆 3# Smartterrence 的文章

所以話呢d咁殘酷口既遊戲,都係由大人去承受就算啦,唔好拉小朋友落水。

見到d int得唔好口既小朋友出到黎比家長鬧,或者一家人黑晒面,就替小朋友可憐。

int完都唔好成日同小朋友講番,因為你永遠唔會知到點解你表現好似好好都考唔到,之後亦冇辦法同佢地解釋,只會令大人細路都唔開心。

原帖由 poorpoorpapa 於 10-12-7 18:14 發表
所以話呢d咁殘酷口既遊戲,都係由大人去承受就算啦,唔好拉小朋友落水。

見到d int得唔好口既小朋友出到黎比家長鬧,或者一家人黑晒面,就替小朋友可憐。

int完都唔好成日同小朋友講番,因為你永遠唔會知到點解你表現好似好 ...

本來我都一心諗住報名試吓..俾囝囝去玩吓同見識吓.我估都估唔到阿囝真係好鍾意.仲返到屋企都仲提住間學校.直到今日阿囝都仲提住”創價”個名.

我依家見到阿囝都唔知點講.但阿囝又好似知知地.今日都無咩點笑.雖然從來無人證實過今日收唔到信就代表肯定rejected.不過我見阿囝知知地噤.好替佢傷心失望.細細個已經要受呢d打擊..

唔好難過,我in四間,得又一村收,啟思reject,kv同sc waiting,但機會也等同reject,因為聽講waiting都4-5千人,所以......當日收到結果都好唔開心,但現在冇野啦,中學畢業的媽媽加油!!!!!
原帖由 akj 於 10-12-7 17:42 發表
答得啱,做得好又如何!咪又係waiting!真係心灰意冷!
老實講,我真係唔識點教仔仔,因為苦心自問佢in得真係唔差,都唔知點解......???
可能係我,只得中學畢業! ...

貢獻勳章

YO~今日收到信,收左下午班,星期六返去註冊

唔好咁唔開心啦... 今日未收到信唔代表reject嘛...
希望在明天啦!!  

原帖由 Smartterrence 於 10-12-7 18:21 發表

本來我都一心諗住報名試吓..俾囝囝去玩吓同見識吓.我估都估唔到阿囝真係好鍾意.仲返到屋企都仲提住間學校.直到今日阿囝都仲提住”創價”個名.

我依家見到阿囝都唔知點講.但阿囝又好似知知地.今日都無咩點笑.雖然從來無人證 ...

好失望, 仲未有信收, 一定係reject

ME TOO~~~

大B0801都未收到信,死梗~
原帖由 loklok0104 於 10-12-7 19:39 發表
好失望, 仲未有信收, 一定係reject

My son also only accepted by 又一村, will you go to this school?  And do you know whether 又一村 is a good school?

原帖由 dolphinmama 於 10-12-7 18:54 發表
唔好難過,我in四間,得又一村收,啟思reject,kv同sc waiting,但機會也等同reject,因為聽講waiting都4-5千人,所以......當日收到結果都好唔開心,但現在冇野啦,中學畢業的媽媽加油!!!!! ...

我都未收到信呀... 唉....
好鬼緊張

我仔仔都系收到又一村既OFFER, 你今個星期會唔會去註冊呀? 果日去到校舍同D老師都好好, 你覺得間學校點呀?

原帖由 alexliu 於 10-12-7 17:13 發表
原本心情都OK, 但越睇你地咁多POST就搞到越緊張, 我都係今日未收到創價信呀, 剩係收到又一村o既 OFFER, 希望創價都OK啦..................

我阿仔都系有又一村OFFER, 你地今個星期會唔會去註冊呀? 果日面試見到個校舍同老師都好好, 你覺得間學校點呀?

原帖由 alexliu 於 10-12-7 17:13 發表
原本心情都OK, 但越睇你地咁多POST就搞到越緊張, 我都係今日未收到創價信呀, 剩係收到又一村o既 OFFER, 希望創價都OK啦..................

0811細b, 28 nov in 仍未收到信, 預左reject, 但都想收信, 唔駛心掛掛!

回復 2# yeungyeung88 的帖子

I will go to register this sat co's at least have a back-up ma!

Still not received the letter today.
Called SOKA and the lady said they will send out the letters in batches. She said still has hope for getting offer letter.

原帖由 mimame 於 10-12-8 11:59 發表
Still not received the letter today.
Called SOKA and the lady said they will send out the letters in batches. She said still has hope for getting offer letter.

即今日都仲有機會收到offer letter?

還未有信呢 !

岩岩打去創價問結果, 佢話系先發有offer同waiting list既信, 所以仲未收到信既機會可能唔系咁大, 但佢補充一句話郵遞既野好難講既, 可能未派到......
唉....1日未收到信, 1日都仲未死心囉......雖然知道機會不大......
‹ 上一主題|下一主題