用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 ...
樓主: Laputa
go

2007 K1 荊冕堂士德幼稚園 - 小朋友list響p.1 [複製鏈接]

婷婷睇左醫生未呀?!抖多D呀!!多謝婷婷張貼紙,思喬好開心呀!
佢話老師今日教BUS又做動作,我都唔明佢講咩,原來係 THE WHEEL ON THE BUS!!
今日四點幾,陳老師都有打電話俾我,話思喬去完洗手間後嗌痛呀,但陳老師檢查後話無紅,老師叫我留意下!!希望係咩事啦,我都驚佢尿道炎呀!!

[ 本文章最後由 puipui04 於 07-9-10 18:46 編輯 ]

Kids are really easy to be ill after going to school.  Hope all children have good health.

原文章由 puipui04 於 07-9-10 18:41 硐表
婷婷睇左醫生未呀?!抖多D呀!!多謝婷婷張貼紙,思喬好開心呀!
佢話老師今日教BUS又做動作,我都唔明佢講咩,原來係 THE WHEEL ON THE BUS!!
今日四點幾,陳老師都有打電話俾我,話思喬去完洗手間後嗌痛呀,但陳老師檢查後話 ...

me too !!我都聽你講同柔柔講多D返學好 ,好多小朋友一齊玩,.. 學校有老師會鍚佢, 返到屋企又有媽咪會鍚佢......
希望有用!
原文章由 rabbit_chan2222 於 07-9-10 03:42 PM 硐表
我剛剛收到陳老師的電話ar, 佢report左仔仔今日的情況比我聽, 真係令到我好安心, 我覺得佢地真係好好, 好留意每個小朋友, 我問佢我可以做D咩令仔仔唔再喊住返學...佢就話我可以同佢多D講返學好多小朋友玩好開心, 學 ...

hi!puipui04,
思喬張相好型女 ,...柔柔今天放學回到家不停同婆婆講:"我同思喬一齊玩泥膠".. :loveliness: :) :D ,..佢仲講話自己叻女,借泥膠同小朋友一齊玩,....但婆婆問佢有冇喊呀?,.佢低下頭來不出聲...
原文章由 puipui04 於 07-9-10 06:41 PM 硐表
今日四點幾,陳老師都有打電話俾我,話思喬去完洗手間後嗌痛呀,但陳老師檢查後話 ...

mannancy,
思喬張相好型 thx!!我好鍾意同佢周圍影相架!!!

思喬都有講玩泥膠呀,佢好鍾意玩架!!成日喺屋企都要玩,不過我唔多俾佢玩架,因為唔放心俾佢自己玩,柔柔最鍾意用泥膠整咩架?
希望柔柔快d適應返學啦!!

原文章由 mannancy 於 07-9-10 20:37 硐表
hi!puipui04,
思喬張相好型女 ,...柔柔今天放學回到家不停同婆婆講:"我同思喬一齊玩泥膠".. :loveliness: :) :D ,..佢仲講話自己叻女,借泥膠同小朋友一齊玩,....但婆婆問佢有冇喊呀?,.佢低下頭來不出聲.. ...

我不停俾水佢飲呀!如果真係尿道炎要睇醫生咁就慘喇,佢每次食完藥一家三口都要沖涼呀!!連醫生都話佢難攪!!
希望所有小朋友都健健康康成長!

原文章由 fishkar 於 07-9-10 19:45 硐表
Kids are really easy to be ill after going to school.  Hope all children have good health.

如果你想返聖公會荊冕堂,開學通告(粉紅色個張)話可以往校務處索取申請表。

其實一家大細返教會,越早越好,既可認識信仰,亦可建立更好的生活。

原文章由 fishkar 於 07-9-10 08:53 硐表
我想同小朋友返教會, 但應該會係年尾. 請問主日學是否可以隨時加入, 定係一定要由開學開始? 又, 我可以怎樣報名? Thank you.

puipui04,

思喬仲有冇叫痛呀?如果冇,應該ok既!唔使擔心.

思喬平日肯唔肯飲水架?婷婷平日唔係好肯飲水,每次都係咁易咪兩啖就算,但今日佢終於肯飲多d.至於食藥就幾聽話,好少要我勞氣

另外,多謝思喬請婷婷食嘢.放學後有冇帶思喬去慶祝生日呀?我諗今日佢一定好開心

原文章由 puipui04 於 07-9-10 21:06 硐表
我不停俾水佢飲呀!如果真係尿道炎要睇醫生咁就慘喇,佢每次食完藥一家三口都要沖涼呀!!連醫生都話佢難攪!!
希望所有小朋友都健健康康成長!

祝願婷婷今晚有覺好瞓 ,快D好番,繼續精精神神開開心心返學。:loveliness:

原文章由 ahboo 於 07-9-10 17:45 硐表
mannancy, cy-121, rabbit_chan2222,

好多謝你們關心,四點幾睇完醫生,話係初起上呼吸道感染.醫生話只要佢冇發燒,瞓醒精神,根本唔需要攞假唔返學,仲叫我預咗呢一,兩年都係咁易病,就當係提升免疫力咁話,但我就一定會 ...

idj,

Alison(婷婷)話今日Isaac教佢玩,但玩乜嘢佢就講唔出,我諗佢地做咗朋友仔啦

Isaac唔係太識講學校既生活,你唔講我都唔知佢會咁主動教人做嘢。

原文章由 ahboo 於 07-9-10 22:29 硐表
idj,

Alison(婷婷)話今日Isaac教佢玩,但玩乜嘢佢就講唔出,我諗佢地做咗朋友仔啦

校務處just gave me the telphone no. (same as the telephone no. given by twins213) and said there there was no applicaiton form.

原文章由 idj 於 07-9-10 21:34 硐表
如果你想返聖公會荊冕堂,開學通告(粉紅色個張)話可以往校務處索取申請表。

其實一家大細返教會,越早越好,既可認識信仰,亦可建立更好的生活。

...

我想問今期學費扣除留位費之後,應該扣幾多錢呢?好似扣多左!

今個月扣咗$740.00 (=$1,400-$660)

原文章由 twins312 於 07-9-10 23:37 硐表
我想問今期學費扣除留位費之後,應該扣幾多錢呢?好似扣多左!

好多時小朋友喺學校會表現出我地平時見唔到既一面架

另外,今日婷婷又話我知,有個姐姐因想搶走佢玩緊既玩具而打佢,我問佢點應付,佢話自己走開咗,我就教佢下次再遇到類似情況,可以勇敢d同佢講打人係唔啱,叫佢唔好再打人,如果佢繼續打,就要話比老師聽,等老師處理.

婷婷生得細粒,我有晒心理準備有時佢會俾人欺負,但無諗過咁快發生.不過想深一層,呢件事對佢嚟講係一項挑戢,等佢學吓諗辦法解決問題,,其實佢已經比以前進步咗好多,起碼識得走開,唔會俾人打仲企定定唔郁

原文章由 idj 於 07-9-10 22:37 硐表
Isaac唔係太識講學校既生活,你唔講我都唔知佢會咁主動教人做嘢。

原文章由 idj 於 07-9-10 23:42 硐表
今個月扣咗$740.00 (=$1,400-$660)

唔該晒!原來我寫錯,係扣小左才對!

大細今日都睇左醫生! 希望大家快快康復啦!

原文章由 LongBMa 於 07-9-10 16:52 硐表

twins312
朗朗係9:00am.所以我地未有機會見,希望遲啲有,啱啱問朗朗我話你係咩組?小磅蟹定小海星,佢話好似魚咁,我話係未小海豚呀,佢話:係呀,小海豚.都唔知真唔真. ...

大家實有機會見面嫁!

要同時照顧兩個一定好辛苦,希望佢地快d好番

原文章由 twins312 於 07-9-10 23:58 硐表

大細孖住睇醫生,媽咪孖份辛苦,為你們一家各人的健康禱告。

原文章由 twins312 於 07-9-10 23:58 硐表
‹ 上一主題|下一主題