用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2008 K2
樓主: 金毛B媽
go

宣道幼稚園2008 K2 [複製鏈接]

Hi all:

嘩嘩嘩 ! 獎學金都比你攞倒, 呢個世姪女真係抵讚

你講個 E-...maths, 我在書展都有了解過, 但個sales
話如果你學緊公文數好好地就唔好轉, 咁我地無再想,
但公文數真係好機械化, 我都覺得悶

睇怕都係要好好考慮 E-....maths

原帖由 OO記 於 09-7-21 11:39 發表
私校!  考阿.  直資! 都考阿.

張沙紙就幾靚喇(仲有獎學金攞真係嚇一跳).
睇埋到時面試表現啦.

有冇家長俾小朋友讀E-  maths架,話說:Maths不騮都係學 ...

Aquarius828

Thanks your information.  

Actually,  I called Mr. Lai on Monday, he said he will reply to me but I am still waiting for his call for 3 days.

原帖由 aquarius828 於 09-8-27 16:05 發表
金毛b媽:

我都同仔仔講了開學後有個新同學仔叫"匡匡"會讀上午班, 仔仔問我點解, 我話匡匡由下午班轉嚟上午班的; 我話你要照顧人丫, 佢話知啦(有似好大個咁 )

babysum:

我個人覺得校車可話事的只有個負責 ...

Hi BabySum,

Maybe you can call him again and say your situation. I think he will re-arrange for you.

原帖由 BabySum 於 09-8-27 23:33 發表
Aquarius828

Thanks your information.  

Actually,  I called Mr. Lai on Monday, he said he will reply to me but I am still waiting for his call for 3 days.

原帖由 BOYSTWINSBB 於 09-8-27 16:34 發表
Hi all:

嘩嘩嘩 ! 獎學金都比你攞倒, 呢個世姪女真係抵讚:excited:

你講個 E-...maths, 我在書展都有了解過, 但個sales
話如果你學緊公文數好好地就唔好轉, 咁我地無再想,
但公文數真係好機械化, 我都覺得悶: ...

其實個個都抵讚,她比較幸運吧.

益你喇,我教你兩個,你教我一個.  果效相信好過自己教自己o個個.  我d教材O K o架! 我曉的全部傳授哂俾佢地;你記緊替我搞掂她的家政播,搵個時間針針佢(幾認真).
我是藍的
錯錯錯
我是男的

嘩....咩阿世姪女有獎學金咩, 我睇番 d post 先知喎......

00記, 你個囡真係叻女喇, 請問有幾多獎學金呢, 靜雞雞話我知, 我為左呢 d 獎學金可能會勁 ...... "邊"擦下我金仔, 幫保下我 d 駛費呀 .... 嘿嘿嘿
教育王國以外之相冊連結已被刪除

原帖由 OO記 於 09-8-25 16:28 發表

阿女話一定會關照阿新同學!

另外, 補祝金仔生日快樂!

你咁好記性既, 我個仔生日都記得, 多謝你呀 :P

昨日阿仔 in 第一間小學, 一去, 去左 45 分鐘, 等到我成日人都悶晒

返來問佢問乜, 佢話有大聲答老師喎, 我隻怕羞仔, 都唔知真定假, 考小學, 真係令人擔心喇

金媽:

匡匡都話有大聲答囉, 咁你放心啦... 比多D信心佢啦! 我睇好匡匡架!

原帖由 金毛B媽 於 09-8-28 14:55 發表
昨日阿仔 in 第一間小學, 一去, 去左 45 分鐘, 等到我成日人都悶晒

返來問佢問乜, 佢話有大聲答老師喎, 我隻怕羞仔, 都唔知真定假, 考小學, 真係令人擔心喇 ...

點解現代父母咁忙嫁~

原帖由 金毛B媽 於 09-8-28 14:55 發表

返來問佢問乜, 佢話有大聲答老師喎, 我隻怕羞仔, 都唔知真定假, 考小學, 真係令人擔心喇 ...
與您共渡快樂時...天天都唔簡單!
‹ 上一主題|下一主題