用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) [KTS]2009年9月小二家長入嚟啦~~
樓主: wasabb
go

[KTS]2009年9月小二家長入嚟啦~~ [複製鏈接]

得意媽,

麻煩晒你呀! 我明天只可參加上半場, 因為阿細下午要返學, 如果去新世紀food court我會方便點, 明天大家再決定啦!

各位, 明天是否只帶筆盒+午餐單及支票+校車支票呀?

原帖由 得意媽 於 09-8-31 16:06 發表

c 伙, 皇x 同 潮x 最早都要9點先開市, 美x 裝修梗!

all parents > 咁我地去邊到飲好? 可能最近要去到太子! 還是地點照舊, food court / 其他餐廳?

更新16:26
訂左太子始創商場煌x 酒樓, 各家長明早再決定飲茶/新 ...

Updated

2A
得意媽, kachunma, littlehipo, winny,bluesky999, Siuming, YIYIKO, peony2002, dinopig

2B
AnnKwok, jc_mom, rubyngan, wasabb, littleworld, 1429, sac.wen, Gicobaby,  kaka_c, carsondaddy,
jesspa,

2C
yanma2002, Heiyanmom, lindajacky, Taffymom

各位,

Do you have the poem "My Doggie",  I couldn't find out.  If you have,  pls kindly sent me.

Many many thanks.

Siuming

rubyngan,

明天會否帶原子印? I have order two stamps. 幾時交收呢?

Littlehipo

1429,

最好帶埋通告袋、口罩、消毒啫喱、體溫表等等。

Littlehipo

原帖由 1429 於 09-8-31 18:55 發表
得意媽,

麻煩晒你呀! 我明天只可參加上半場, 因為阿細下午要返學, 如果去新世紀food court我會方便點, 明天大家再決定啦!

各位, 明天是否只帶筆盒+午餐單及支票+校車支票呀?

...

各位:

2009-2010校曆表已出,大家可以先睹為快http://www.ktsps.edu.hk/2/04.html

各位2C班家長,

小囡病左,今日無返學,如果有什麼明天要帶的物件,請話我知。無限感激!

Yanma

真醒目。。。月尾就中秋晚會。。又見面啦

原帖由 Taffymom 於 09-8-31 23:02 發表
各位:

2009-2010校曆表已出,大家可以先睹為快http://www.ktsps.edu.hk/2/04.html

yanma

唔好擔心。。剛開學都係派通告+手冊。。書本。。
你最好入去校網。。見返及簽回通告。。比校車交回學校先。。
祝囡囡快D好返。。

原帖由 Yanma2002 於 09-9-1 10:24 發表
各位2C班家長,

小囡病左,今日無返學,如果有什麼明天要帶的物件,請話我知。無限感激!

Yanma

Thanks.

原帖由 rubyngan 於 09-9-1 11:33 發表
yanma

唔好擔心。。剛開學都係派通告+手冊。。書本。。
你最好入去校網。。見返及簽回通告。。比校車交回學校先。。
祝囡囡快D好返。。

祝囡囡早日康復

原帖由 Yanma2002 於 09-9-1 10:24 發表
各位2C班家長,

Yanma

亞囡無咩呀? 今朝自己揍亞囡返學, 冇搭校車, 所以唔知佢無返, 希望佢早日康復, 亞囡好掛住佢呀!

睇左E生,扁桃腺發炎,所以發燒,要食抗生素。

佢班主任都電話俾我,多謝各位關心。

原帖由 winny 於 09-9-1 14:26 發表
亞囡無咩呀? 今朝自己揍亞囡返學, 冇搭校車, 所以唔知佢無返, 希望佢早日康復, 亞囡好掛住佢呀!

得意媽,

請查電郵 !

Yanma2002,

祝囡囡早日康復!

Littlehipo

原帖由 Yanma2002 於 09-9-1 16:57 發表
睇左E生,扁桃腺發炎,所以發燒,要食抗生素。

佢班主任都電話俾我,多謝各位關心。

醒目開學勳章

Yanma2002 > 身體緊要, 祝早日康復!

littlehipo > 係學校成日見到你(因為你生得好高: )
今日終於認識到你

今日好高興認識咁多位家長呀, 幸會! 幸會!

sw > replied, tks!

得意媽,

如果冇記錯,舊年我哋一齊做家長義工(派飯), 唔好咁講啦! 我近幾年俾我囝激到縮左水, 你都估唔到我囝囝的高度, 原來係細碼仔!
By the way, I'm glad to meet you too.

Littlehipo

原帖由 得意媽 於 09-9-1 23:28 發表
Yanma2002 > 身體緊要, 祝早日康復!

littlehipo > 係學校成日見到你(因為你生得好高::" /> )
今日終於認識到你

今日好高興認識咁多位家長呀, 幸會! 幸會!

sw > replied, tks! ...

醒目開學勳章

估唔到p2 都可以網上查功課
唔知維持幾耐呢

醒目開學勳章

溫馨提示:

學生相攝影服務只提供小一及小六學生.

我仲大安旨意諗住開學响學校影,依家要嗱嗱淋出去影,真煩~~!!

原帖由 得意媽 於 2009/9/2 12:09 發表
溫馨提示:

學生相攝影服務只提供小一及小六學生.
‹ 上一主題|下一主題