用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: 一家三口
go

SMCESPS -P3 2009 [複製鏈接]

原帖由 YoYoCheungMa 於 09-9-28 15:09 發表
最近Yoyo和你囡囡都喜歡午飯後打電話比我呀!
佢地好好朋友wow!

YoYoCheungMa,

係呀! 佢地今年friend 左好多....
其實係一家四口子

希望小朋友快d好番啦!真係要小心身體呀!
原帖由 stephanieshum 於 09-9-28 09:12 發表
囝囝終於都頂唔全!發燒了!

7/10 Maths Quiz la......

Oh no! We have Chi dictation, French dictation already!

原帖由 idylo 於 09-9-30 10:22 發表
7/10 Maths Quiz la......

今早Ms Lee(副校長)打電話嚟話已跟進校車事件, 校車公司給學校資料大角咀站收 $600, 9月份崔生個仔寫錯銀碼, 為免誤會, 會要求校車公司發道歉信給家長解釋車費計錯數事件, 如有其他問題都可再反映給學校。
下午再有學校職員打嚟再解釋一次, 學校反應都好快呀!
其他家長有意見, 都可E-mail給學校反映呀! 學校都會好認真處理。
原帖由 isabelme 於 09-9-26 07:50 發表
10月份車費加價?
發覺10月份車費同9月份唔同, 車費袋上寫我哋加咗$20, 問校巴姨姨佢都唔係咁清楚, 昨晚校巴姨姨打電話嚟話幫我哋問過, 因為9月車費崔生個仔計錯數, 應該是$600, 9月已經冇叫我哋補回$20, 10 月要更正, ...

醒目開學勳章

仲有Eng Dict 09Oct. 即是Mon 中默, Wed Maths quiz,
Fri 兩樣 Eng dict和 French quiz. weekend 邊度都唔洗去了!

原帖由 TAMATAMA 於 09-9-30 10:54 發表
Oh no! We have Chi dictation, French dictation already!

Stephanie,

French quiz is on Monday ah!

原帖由 stephanieshum 於 09-10-2 15:07 發表
仲有Eng Dict 09Oct. 即是Mon 中默, Wed Maths quiz,
Fri 兩樣 Eng dict和 French quiz. weekend 邊度都唔洗去了!

醒目開學勳章

唔係改到09Oct咩? 有沒有其它家長reconfirm到底是邊日呀?

原帖由 TAMATAMA 於 09-10-2 15:33 發表
Stephanie,

French quiz is on Monday ah!

stempanieshum,
e-class check功課, 我睇到眼都花...
Mon - 中默 + French Quiz, 昨日的國慶, 已經冇出過去, 博殺中, 你講得岩, 有野唔好拖, 後面排山倒海來緊...

原帖由 stephanieshum 於 09-10-2 15:07 發表

醒目開學勳章

Thanks Tamatam and Idylo!

明天仲要去慶中秋呀!仲有Eng都有功課做,好忙呀!

原帖由 idylo 於 09-10-2 16:15 發表
Mon - 中默 + French Quiz, 昨日的國慶, 已經冇出過去, 博殺中, 你講得岩, 有野唔好拖, 後面排山倒海來緊...

...

原帖由 stephanieshum 於 09-10-2 16:11 發表
唔係改到09Oct咩? 有沒有其它家長reconfirm到底是邊日呀?

我囡囡話係星期四喎!
其實係一家四口子

一家三口,

其實 e-class冇寫幾時, 只是 due-date: 5 Oct, 所以我估星期一咋。
但我仔講係另一版本, 佢話下星期一係老師幫佢地溫習, 之後星期四默wor, 我都唔知信唔信好, 所以諗住叫佢呢兩日溫左先, 以防萬一。

原帖由 一家三口 於 09-10-2 16:53 發表

我囡囡話係星期四喎!

5.10.09(mon):中黙
7.10.09(wed):Maths quiz
8.10.09(Thu):French dictation
9.10.09(fri):English Dictation

嘩! 好似從未試過咁忙, 呢兩日都唔洗諗去玩啦!

原帖由 idylo 於 09-10-2 17:04 發表
一家三口,

其實 e-class冇寫幾時, 只是 due-date: 5 Oct, 所以我估星期一咋。
但我仔講係另一版本, 佢話下星期一係老師幫佢地溫習, 之後星期四默wor, 我都唔知信唔信好, 所以諗住叫佢呢兩日溫左先, 以防萬一。

...

我地明天約了屋企人去玩 la...

阿囝只有星期日一天可以做功課 但係他仲要追返之前 3天 的功課   星期日又要去上琴班 又要讀默書

原帖由 idylo 於 09-10-2 16:15 發表

...
凡勞苦擔重擔的人,可以到我這裡來,我就使你們得安息。                                                     太 11:28

GS Quiz on 13.10.2009!

原帖由 YoYoCheungMa 於 09-10-6 16:19 發表
GS Quiz on 13.10.2009!

凡勞苦擔重擔的人,可以到我這裡來,我就使你們得安息。                                                     太 11:28

今日問了 "崔太" 車費的問題,她話可能計錯了 wow...

叫我自己減 $100. 那就同上年一樣價錢

AAmother
校車公司真係奇怪成日都話計錯數,  如果妳唔問,  佢就多收了妳$100,  真係要同學校反映吓,  如果唔係學校都唔知校車公司嘅混亂,  鍾意加就加,  唔問又唔出聲,  個個區都有得減, 應該唔會同上年一樣價錢, 應該再減少少, 應該要再問清楚呀!
原帖由 AAmother 於 09-10-6 19:48 發表
今日問了 "崔太" 車費的問題,她話可能計錯了 wow...

叫我自己減 $100. 那就同上年一樣價錢

isabelme

算了!! 唔貴過上年就好 la。

原帖由 isabelme 於 09-10-7 18:23 發表
AAmother
校車公司真係奇怪成日都話計錯數,  如果妳唔問,  佢就多收了妳$100,  真係要同學校反映吓,  如果唔係學校都唔知校車公司嘅混亂,  鍾意加就加,  唔問又唔出聲,  個個區都有得減, 應該唔會同上年一樣價錢, 應 ...

YoYoMa

原來我地 "Spanish" 明日都要 quiz

原帖由 YoYoCheungMa 於 09-10-2 20:53 發表
5.10.09(mon):中黙
7.10.09(wed):Maths quiz
8.10.09(Thu):French dictation
9.10.09(fri):English Dictation

嘩! 好似從未試過咁忙, 呢兩日都唔洗諗去玩啦!
‹ 上一主題|下一主題