用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 保良局林文燦英文小學 2010-2011
樓主: JackyBaBa
go

保良局林文燦英文小學 2010-2011 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Thank you.

I know it is a difficult decision. But, at least, you have chosen a good and suitable primary school for your children.

GT is a good school. I have many friends and colleagues are eager to get in that school!!!

原帖由 MauChai 於 09-11-26 11:38 發表
Dear Whitepine,

We have made a difficult decision.
We may give up the offers for LMC.
Hope you can get the official offer soon/eventually.

whitepine,

你打去搵文校長, 你話, 我識個朋友叫mauchai 呀, 佢願意退個位出黎比我呀, 你唔信上bk 睇下啦. kekekeke

醒目開學勳章

其實可能文校長一路睇緊都未定。heehee

如果真係的話:

文校長:

你p.m.我,我立刻到!!!

haahaaa.....

原帖由 bchi 於 09-11-26 12:40 發表
whitepine,

你打去搵文校長, 你話, 我識個朋友叫mauchai 呀, 佢願意退個位出黎比我呀, 你唔信上bk 睇下啦. kekekeke

whitepine,

其實你係 waiting list 入面,已經有好大機會啦。

今朝我蝦子餅去註冊時,要CONFIRM 放棄大抽獎。

Thanks for your reply and support us to think GT is a also very good school.

Hope you get the LMC offer soon.
Remember to share your happiness to us if you get the offer finally.

Although our kids may not enter to the same school, we can also share our experiences/opinions to one and the other in future for any children/family issues. Thanks.

原帖由 Whitepine 於 09-11-26 12:11 發表
Thank you.

I know it is a difficult decision. But, at least, you have chosen a good and suitable primary school for your children.

GT is a good school. I have many friends and colleagues are eager t ...

原帖由 Whitepine 於 09-11-26 12:50 發表
其實可能文校長一路睇緊都未定。heehee

如果真係的話:

文校長:

你p.m.我,我立刻到!!!

haahaaa.....

我同老婆決定聽日註冊!Whitepine, 真係好希望你加入埋我地呢個大家庭....

Good luck!

頭先lunch 後陳水皮打來, 問今日係註冊第二日, 未見小朋友黎註冊, 我話係呀, 我地去左第二間註冊喇唔好意思.  個心當時都怪怪地咁.

原帖由 JackyBaBa 於 09-11-26 03:11 PM 發表

我同老婆決定聽日註冊!Whitepine, 真係好希望你加入埋我地呢個大家庭....

Good luck!

jacky 爸爸, 你用咩迷藥, 迷到老婆都聽你支笛啊 ??

原帖由 bchi 於 09-11-26 15:16 發表
頭先lunch 後陳水皮打來, 問今日係註冊第二日, 未見小朋友黎註冊, 我話係呀, 我地去左第二間註冊喇唔好意思.  個心當時都怪怪地咁.

點解會有怪怪的感受呢?作為父母是最了解自已孩子的,幫孩子選擇一間適合的學校,讓孩子有愉快的校園生活,你應感到自豪和高興啊!bchi,我支持你

原帖由 bchi 於 09-11-26 15:17 發表

jacky 爸爸, 你用咩迷藥, 迷到老婆都聽你支笛啊 ??

理性分析 + 具體引證 (叫佢上泥睇下幾受歡迎幾多人鍾意)
hahaaaaa

其實佢呢幾日都有問佢d同事既睇法, 我聽佢話有d同事都知道間學校同comment 都幾positive,
詳細佢地講既內容我都唔係太清楚, 只係大概知佢地話用咁既價錢又可以比個仔學到好英文真係唔係咁易搵到, 好可能兩三年後佢仲變埋第二間TSL咁話...(因今年都仲算新,冇咁多人知,下兩年又多番d仔又出咗名既時候個競爭性真係不敢想像....)

我見佢都冇乜反對聲音咁我咪接住上: "咁不如禮拜五我攞假同仔去註冊lo?".......得米.....hehehehe

醒目開學勳章

Definitely we can share our experiences on our kids' issues.

No matter what school our kids finally turn out to be entered, it is good we still keep contact and share our experiences or even problems..

原帖由 MauChai 於 09-11-26 14:59 發表

Thanks for your reply and support us to think GT is a also very good school.

Hope you get the LMC offer soon.
Remember to share your happiness to us if you get the offer finally.

Al ...

醒目開學勳章

You are my hero!!!!

原帖由 bchi 於 09-11-26 15:16 發表

醒目開學勳章

我太太知道我明天請下午假等LMC後備位,佢話佢都請假同我一齊等喎。

希望明天一切順利!!

原帖由 JackyBaBa 於 09-11-26 15:11 發表

Good luck!

原帖由 csk家長jj 於 09-11-26 03:35 PM 發表

點解會有怪怪的感受呢?作為父母是最了解自已孩子的,幫孩子選擇一間適合的學校,讓孩子有愉快的校園生活,你應感到自豪和高興啊!bchi,我支持你 ...

csk 家長,

因我性格好怕推人, 以為自己唔去註冊, 自己揀好, 就得, 點知佢又咁好, 打黎提下家長, 我覺得好唔好意思啊.

咦, 你一路都有睇住我地去向呀 ? 咁你可以通知想入csk 的家長, 佢地20的有一個位喇, 叫大家唔好灰心, 若第一輪入左紙, 第二輪大抽奬都填返csk, 會有好印象分架.

睇見你兩個爸爸真係搞笑 kekekkeke

jacky爸爸, 我老公公司都有人比意見佢架, 猛叫佢: 你想清楚呀, 真係放棄陳水皮 ????
我老公好老定咁講 : 係架喇, 冇揀錯.
睇來d 男人在呢d 時候比女人更立定主意.

whitepine,

咦咦.... 阿老婆都放埋假陪你呀, 哎吔, sounds great !!!!!!!!!!!!! 夫妻同心, 其利斷金 !!!  萬一到時冇電話打來, 你地兩公婆殺入去搵文校長啦. 咁有心的父母, 點可以咁對佢地啊.

醒目開學勳章

我都睇好LMC的發展,因為我還有一個細女,如果哥哥入到,三年後LMC變左名校,阿女都可以因哥哥的關係入埋就好啦!

原帖由 JackyBaBa 於 09-11-26 16:01 發表

理性分析 + 具體引證 (叫佢上泥睇下幾受歡迎幾多人鍾意)
hahaaaaa

其實佢呢幾日都有問佢d同事既睇法, 我聽佢話有d同事都知道間學校同comment 都幾positive,
詳細佢地講既內容我都唔係太清楚, 只係大概知 ...

我收到風, lmc 隔離間學校又係空置的, 有九成會被lmc lup 埋啊.  但聽講未對外公佈架.
不過一定唔會拆晒兩間再起個新校, 最多又係好似以前羅富國咁, 翻新外殼, 再搞靚個內籠.
但唔知農圃道果邊又點呢 ? 因為話已經批 左比lmc 架喇....

醒目開學勳章

如果係就好啦,過隔離好過行去農圃道果邊呀

原帖由 bchi 於 09-11-26 17:29 發表
我收到風, lmc 隔離間學校又係空置的, 有九成會被lmc lup 埋啊.  但聽講未對外公佈架.
不過一定唔會拆晒兩間再起個新校, 最多又係好似以前羅富國咁, 翻新外殼, 再搞靚個內籠.
但唔知農圃道果邊又點呢 ? 因為話已經 ...

HI, 各位,

我一直都有追這個post, 我囝囝都係in左 tsl/lmc 兩間,
tsl 只係入到 second in, lmc 就 waiting list, 另外自行派位收左仲係地區龍頭學校, 但我無去到註册,依家只係得一間wating list lmc在手, 現在可以做既只得求神保佑,希望明天等到call wating, 同其他人相量都話我蠢太慱, 今晚一定訓唔著 ............

原帖由 maxims 於 09-11-26 06:12 PM 發表
HI, 各位,

我一直都有追這個post, 我囝囝都係in左 tsl/lmc 兩間,
tsl 只係入到 second in, lmc 就 waiting list, 另外自行派位收左仲係地區龍頭學校, 但我無去到註册,依家只係得一間wating list lmc在手, 現在可以做 ...

嘩 ))))))) 我好想知你放棄邊一間呀 ))))))))))))) 
我今晚到聽日都會祝福你 ))))))
若果我係你, 我會打比校長, 比佢知我幾有誠意, 希望佢比機會我小朋友入到, 校長好nice 好後生架, 佢幫唔幫到都好, 你試左都叫有機丫嘛.
‹ 上一主題|下一主題