用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! [複製鏈接]

大家早晨好~~~

長老,

究竟46 有幾靚仔

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-2-5 09:17 發表

大家早晨好

46 - 咁您係46嫂心中係靚仔一名嘛

晏晨好

annie,
我明0拿....依家個角色又改變左,係放佢行遠d,提點下..
少d鵝 功課方面要佢自己0黎,我要多d讚美,少d
猜疑 仲要一句起,兩句止.

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-2-3 10:02 發表

alice

您明白老師的意思嗎  父母在子女上到中學係作為加油/加氣站, 俾多點責任感同信心佢地為要!!!

sf
阿仔都有補英文架,今次係上左中學小試牛刀
聽左老師一言,最好乜都唔好幫佢...預左下次更大煲

原帖由 stitchfriends 於 10-2-3 23:00 發表

格格,
你阿仔唔駛靠補習, 全部 pass 就真係叻啦,
我果 D 若果唔補, 我要食驚風散囉.

46,
今朝睇新聞見到呀陳生坐係警察藍Van裡面
神情都幾落寞啦 ,
有時真係好唔明d人心態點...

原帖由 正46 於 10-2-4 08:32 發表
格格,

係呀, 我留返D鬚0黎整鮑魚擦呀....哈哈哈!
場戲仲有排玩, 風水佬為0左唔使坐監一定會上訴,
都話科學鑑証啦, 科學日新月異, 日日都有新款.

...

醒目開學勳章

all:

午安呀!

2b:尋晚偉哥好夜返,晚飯變左食燒夜,所以矛上場..

早前係dxc買左個特價平闊口暖壺杯,呢輪日日中午都食熱辣到上心口的午餐.

betty

原帖由 bettylam 於 10-2-5 13:00 發表
all:

午安呀!

早前係dxc買左個特價平闊口暖壺杯,呢輪日日中午都食熱辣到上心口的午餐.

betty

Dear Betty

又唔玩帶煲仔飯啦 ?

太后,

你講0既0野諗過度過, 都唔會點益我.

原帖由 2bzmummy 於 10-2-5 08:50 發表

早晨

46 兄

好多人心目中,您都應該係幾靚仔架 ?
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

太后,

好0野當然包括有飽魚食啦, 不過都唔夠日本0既正.

原帖由 2bzmummy 於 10-2-5 08:50 發表

快 D 講尋晚究竟有咩正野食
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

長老,

點止呀, 我係好多人心目中都係0靚仔一名

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-2-5 09:17 發表

大家早晨好

46 - 咁您係46嫂心中係靚仔一名嘛

醒目開學勳章

DEAR 2B&ALL:

買左呢個熱暖壺之後,發覺熱辣辣飯好過食暖飯....所以揹左一星期啦!

betty

原帖由 2bzmummy 於 10-2-4 23:03 發表
點解今晚 Betty & stitchfriends 都無現身 ?去曬辦年貨 ?

2b,
尋晚阿女做 project, 阿仔做電腦嘢, 好似話出外活動完要寫番D 嘢交, 成晚霸住電腦.

天日我都唔得閒,

Sun 晚同外家食定團年飯.

哩幾日由朝做到黑, 倦死我啦, 返到屋企唔想郁啦.

今朝返到公司, 頭條都未睇, 就比女上司捉住我即刻開工啦, 骨都散哂.

原帖由 alicetong 於 10-2-5 10:58 發表
sf
阿仔都有補英文架,今次係上左中學小試牛刀
聽左老師一言,最好乜都唔好幫佢...預左下次更大煲

格格,
我都幫唔到阿仔咩, 盡咗能力比佢補習就算啦, 唔得就

原帖由 bettylam 於 10-2-5 13:00 發表
all:

午安呀!

betty

Betty,
果隻闊口暖壺杯, 點整熱D 午餐 ?
係咪用嚟坐暖 D 午餐架 ?

咁你咪要買多隻鐵嘅飯盒至可以坐暖囉 ?

2b.
有無比同事 & 清潔阿嬸問, 過年去邊樹玩 ?

好似一定要搭過飛機至過得年咁.

醒目開學勳章

DEAR SF&ALL:

早人呀!

尋日等左好耐的dp同bns終於發放,雖然吾多,不過可以提早辦年,超開心,尋晚無煮,去左醉華整左個流晒口水的雜扒餐.

尋晚吾見左2b???

sf:果隻拔忽no壺,我朝早煮好麵或煲仔飯,泡飯就倒落個壺樹,朝早煮果的熱麵,中午仲出緊煙,第一日吾知,辣到個咀,第2日放左一陣先敢食,如果帶熱飯,到中午都keep到好熱.

我買果日做緊特價,本來一套hkd128.-再95折

dear sf:見你問2b我都照答,如果有人問我,我會應佢,係屋企玩

報導完畢的betty上

醒目開學勳章

dear 46哥 :

bk尋日超多靚仔,無整大頭相的,都係呢個卡通樣

betty

醒目開學勳章

all:

今日一的都吾曬~~

偉哥最近已經用晒佢份糧,買野準備年30晚的餸,尋晚已經同我商量除夕夜餸菜暫定如下.

係咪睇到都流晒口水呢!,不過到時吾知會吾會走晒樣

花膠燉雞湯
燒味亂拚盆
秘制黃腳立<希望釣到條2斤幾,加懶尿蝦同蠔>
冬菇炆腩排
茄汁燴大蝦
美味正齋菜
西蘭花鮮魷
臘味有味飯

飯後甜品

鴛鴦湯圓團
醉甜心蛋糕

今年年三十晚,適逢呀仔15歲生日,我2幾想訂定個正蛋糕賀賀佢,我地潮州一族,ps.偉哥話佢果邊無呢樣野...

話說我地幾兄弟姐妹,呀爸果時每年我地15歲果年,就話叫成人,生日果日要我地含住啖糖,係屋企附近走一趟,喻意長大成人啦!黎緊人生一定要甜幸福.

又掛住老爸添,呢二日幾忙都要抽胸拎的準備好的紅封包比佢過年派.

betty

晨咁早  
今朝又有飛車手出現0拿 ......最高去到120km
因為烏籠格格換左第二隻袋 唔記得左帶車匙,一來一回返去囉

醒目開學勳章

dear 格格:

今早你地一對活寶貝,偉哥剛岩打番黎叫我幫佢搵手機,剿左,又打左響後飛去留言.

剛岩用手機打番黎,話返黎lu~我以為佢話返黎屋企搵,原來佢話手機返黎啦!

比佢玩傻,原來同事車佢出去食早餐,部手機趺左係架車樹,我話要賀賀佢lu~拾番千幾元,部手機買左無耐咋.

‹ 上一主題|下一主題