用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問'cool'牙費用
樓主: KK07
go

請問'cool'牙費用   [複製鏈接]

回覆:請問'cool'牙費用

有冇人解答到?我女都就快cool 完牙,但最近E 生話要她有二粒智慧齒,會影響下邊d 牙唔齊,脫唔脫好?脫左只cool 固定器多二年,否則要cool 到智慧齒生完為止!我想問脫智慧齒痛五痛?

我脫過智慧齒,第一日痛,之後冇事。你女幾大?

引用:我脫過智慧齒,第一日痛,之後冇事。你女幾

原帖由 sadsam 於 12-11-20 發表
我脫過智慧齒,第一日痛,之後冇事。你女幾大?
15 歲!

回復 kooku2004 的帖子

Dear kooku2004

The removal of 2 teeth on upper jaw of my son is a must problem, because of biting problem, the whole bracing process took only 15 months.  It is quick and efficient.  Not painful.

PoYi

醒目開學勳章

各位請問小朋友cool牙是否搵矯齒醫生好些呢?請問香港區有冇好牙醫或矯齒醫生介紹呢?
[img align=left]http://xs208.xs.to/xs208/06435/gmorning.gif[/img]

Tommy Chan

我小朋友明天就看劉潤華牙科醫生,都係睇COOL牙.

今天睇完,醫生話佢嚴重劑迫,最好COOL咗佢,因為爆曬出來.可以唔脫牙COOL,但脫咗就COOL得靚D,佢話最好脫兩隻,等下個禮拜再覆診再決定點COOL.如果係你地會唔會脫牙COOL呢!

我女都係睇 Dr Paul Lau. 箍左一年就搞掂,我幾滿意。

而家到細仔箍都係搵番佢。

引用:我女都係睇+Dr+Paul+Lau.+箍左一年就搞掂,

原帖由 YuYuMother 於 12-12-24 發表
我女都係睇 Dr Paul Lau. 箍左一年就搞掂,我幾滿意。

而家到細仔箍都係搵番佢。 ...
Cool 一年太短la wor?恐怕cool 得唔夠靚

引用:囝囝哨牙,+仲有10隻恆齒未出,+係咪出齊才可

原帖由 woodst 於 12-10-11 發表
囝囝哨牙, 仲有10隻恆齒未出, 係咪出齊才可以cool
不過cool牙都幾貴, 有點肉赤 ...
但大多是分階段付的,𣎴是一次性

回覆:請問'cool'牙費用

你們一般要cool 多少年?有冇d cool 完到現在都好靚好整齊,從冇變型過?因我曾聽過要cool 二次

引用:Quote:原帖由+YuYuMother+於+12-12-24+發表

原帖由 antia 於 12-12-25 發表
Cool 一年太短la wor?恐怕cool 得唔夠靚
我女唔係全棚牙cool,只係將上面棚牙拉番出黎。

引用:Quote:原帖由+antia+於+12-12-25+發表Cool+

原帖由 YuYuMother 於 12-12-27 發表
乜可以唔駛成柵牙?我女醫生話唔得

引用:Quote:原帖由+antia+於+12-12-25+發表Cool+

原帖由 YuYuMother 於 12-12-27 發表
另我另一位女兒上排大牙哨了出來!她本身塊臉尖!怎樣好?都不知是太瘦的原因,還昰真系哨!煩惱中!如不是成棚牙cool 要幾多錢?

antia 發表於 12-12-28 23:58
乜可以唔駛成柵牙?我女醫生話唔得

正常係合埋口既狀態下係上面棚牙蓋住下面。如果相反下面蓋住上面就係倒及。

我女 d 牙齊整,不過係上下兩棚牙對齊,雖然唔係倒及,但長遠黎講會影響上下頜生長,因為一路發育面型會改變,所以要箍,不過只箍上面。箍完真係人都靚 d,因為面型唔同左。

antia 發表於 12-12-29 00:03
另我另一位女兒上排大牙哨了出來!她本身塊臉尖!怎樣好?都不知是太瘦的原因,還昰真系哨!煩惱中!如不是 ...

唔計最初評估檢查,剩箍牙兩萬。上箍當日先付一萬,之後每次覆診二仟,直至比完剩低一萬為止,即五次覆診分期比。如五次後仍要覆診唔駛額外比錢直至拆箍為止。

箍完我女都好似帶左 6個月定一年 retainer,而家完全唔駛帶佢好開心。

下星期六COOL,好快呀.但佢脫得怪怪哋,係脫笫一小臼齒.你哋係唔係咁架.謝謝!

我女每邊各一隻好似彊屍咁所以要cool.
請問有無around 30K
另林友港同lau yung wah 2 位dr. 收費如何 ? 同位置係邊?

引用:+本帖最後由+WongWong+於+13-1-2+21:00+編

原帖由 WongWong 於 13-01-02 發表

下星期六COOL,好快呀.但佢脫得怪怪哋,係脫笫一小臼齒.你哋係 ...
我女cool 牙時前脫了二隻,慘'!到了拆cool 後又話她生智慧齒,如影響到,也要在下面拆一粒!

‹ 上一主題|下一主題