用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: ABC-DAD
go

Interclass Competitions

Interclass competition for junior-class :

tabletennis just finished
badminton is on the way.
有男單、女單、混雙。
BTW SPORTS 嘅活動都唔少,係學會嘅學生自己攪。學界籃球來年會有機升上Division 1,足球今年上左D2都唔錯;學校攪左D壁球訓練班,希望多D同學參加,將來參加學界玩下,咁近香港壁球中心,都算方便,可惜撞左其他活動。

回覆 1# ABC-DAD 的文章

暑假可以諗下參加的青少年體育訓練,射箭、劍擊、單車、定向、田徑、保齢之類,有學界賽可以玩吓;多元化D係好D,有朋友學潛水tim,話上到DiveMaster 有出國讀書有學分計 玩下都好開心。

回覆 202# ABC-DAD 的文章

回覆 1# meimeimama1 的文章

搜尋各大體育總會網址,都快出暑期青苗幼苗訓練,上網留意下,有時行過康民處場地都有海報嘅。

唔知你指嘅活動係乜,學校D活動有唔同種類,有必需參加,即係等同上堂嘅,如星期六嘅學習活動,有部份星期六嘅興趣班都歸此類,唔出席要家長信請假,不過興趣班係自由參加嘅。

而學會活動等等屬自由參加,開學後會收到大量邀請電郵;如果你指嘅係代表學校嘅比賽代表隊、詩班、樂團等等,就會有另通告同 E-MAIL 通知選抜方法,留意同學e-class 內的Parent's notice or e-mail,開學後會有信通知家長user ID 同password。不過頭一年要摸索一陣,都好快上手。到時要注意撞期,都有好多幾吸引嘅,開左學先諗都未遲

咁快,有乜班啱玩呢?

meimeimam,

你有冇參加 8/27 2:00~4:00pm 的家長迎新日?

但小朋友的時間係由 9:00am~4:00pm !

原帖由 meimeimama1 於 11-3-30 15:15 發表
唔係興趣班個d
係英文, 科學同普通話個d

回覆 210# 0507MUM 的文章

如果果日我老公得,不如約你二公婆飲早茶 or Lunch。

原帖由 meimeimama1 於 11-3-31 11:07 發表
有呀
我又住得遠wo
成朝...都唔知點好

好似上星期個分班試咁
成朝...唔知去邊好...

回覆 212# 0507MUM 的文章

唔係全部免費喎! 但都好平 - 英文要$520 (10 x 1.5hrs), 普通話要$200 (5 x 1.5hrs) , 數學網上就免費.

原帖由 fanfanee 於 11-3-26 11:49 發表
當然參加,早D識新同學。都有嘢學,而且又開心!免費嘅!

獎學金

1/4網上公佈了入學獎學金試的結果,有關家長可以查看 恭喜

校網

學校的網頁資上載效率相當高,有新資料都上載得好快。

協恩中學聯小辨論

http://www.idebate.hk/?cat=103

好精采 ,宣小VS拔萃小學。

PS. 原來 SPCC中二會有interclass 中辨玩嘅

協恩一向辯論都攪得好好嘅,推廣到小學都有五年,好有心。

Spcc前一排有ENG DEBATE TEAM攪過STREET DEBATE 俾同學小息玩,都好有趣。

原帖由 meimeimama1 於 11-4-8 08:33 發表
協恩年年都有主辦呢個比賽
我覺得幾好呀
可以訓練下同學既組織能力

換季

今日有電郵通知同學本週可自行按需要穿夏季校服,並於復活節假期之後正式換季
‹ 上一主題|下一主題