用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價結果。。。
樓主: heffalumpiglet
go

創價結果。。。 [複製鏈接]

其實有第二輪係咪即係WAITING, 有無人真係REJECTED而無呢段回复/第三輪咁呢?

回覆 124# lukimama 的文章

仲同老公傾緊, 應該kv, 不過可能都會最後揀sc或LH, 仲未等到TT 既result...其實我覺得好難揀, 揀學校不如揀老師, 但係又唔知自己小朋友會遇到咩老師, 所以頭痛中!

我收到soka result喇, 哈哈...唔收呀, 我小朋友今年好好彩, in左接受15間學校, 所有都收, 仲係am offer, 只得soka 唔收, 入到soka 既小朋友, 希望你地開開心心, o係充滿愛心既學校度成長啦!

原帖由 MamaRabbit 於 11-12-9 17:48 發表
咁遲至收到,都預左冇offer,果然又係waiting...
令我不禁想,原來我個女真係咁唔掂~

家長自己唔好睇小朋友係唔得, 每位小朋友都有自己特質, 我地要多加支持他們至係啊!

回復 97# rayc716 的帖子

let me PM you.

唉,點解無信ga,係唔係唔收呀,所以先咁遲比我?

回覆 1# myfamily1807 的文章

我20/11 IN 都未收到

打去問位先生話全部信都已寄出.  收同吾收都已寄出, 收吾到係郵局問題, 咁我話我真係收吾到喎, 咁點呀...  佢話而家check 吾到, 要12月15日才check 到喎!!!   雖然我無想過讀這間開心校園, 不過俾左30蚊都想得過知字!   真係聽到佢咁答真係 O 哂咀!

版主

agree!!!
考唔到一間學校,唔係everything
父母要have faith in your child
我有幾個朋友都考唔到呢間,佢地好down,不過佢地仍然好proud of 佢地個小朋友go through過interview process!
讚賞唔係因為結果,讚賞係因為過程。

原帖由 karen0128 於 11-12-10 08:40 發表

家長自己唔好睇小朋友係唔得, 每位小朋友都有自己特質, 我地要多加支持他們至係啊!

Finally, we got the letter but rejected without waiting, it's what we r expecting cos my boy's performance was really bad, can anyone know if the best to send the letter to principal now.  We dont hv any offer up to this moment.

終於收到信啦,咪同預期一樣rejected,連waiting都無,唯有安心喺自己區內既學校繼續升讀啦!

原帖由 porporchi 於 11-12-10 01:21 發表
仲同老公傾緊, 應該kv, 不過可能都會最後揀sc或LH, 仲未等到TT 既result...其實我覺得好難揀, 揀學校不如揀老師, 但係又唔知自己小朋友會遇到咩老師, 所以頭痛中!

我收到soka result喇, 哈哈...唔收呀, 我小朋友今 ...

我想問下KV, 即係邊間幼稚園?

回覆 198# karen0128 的文章

我明白,我都知唔應該咁諗自己個女,而家已經收到5個waiting(雖則都是popular KG)...真係好down,很難想像如何能成為在幾千人中被挑選出來的幾百人/百多人...

大家都吾好太灰心,我有兩個朋友的小朋友當年都係創價waiting,最後都入到,加油!因為我相信好多家長都比緊幾間學校留位費,然後慢慢揀,希望佢地吾好唸咁耐,一決定放棄,就通知聲學校,讓番d位比我地呢d有需要人士啦

回覆 206# carolyan882 的文章

KV= 根德園

WAITING, 會接受第2階段, 但係咪要等到出年先知收唔收?

我都收到信啦, waiting, 仲考慮緊是否接受第二階段.  現在只有 SJC 的 offer.

醒目開學勳章

回復 211# mangodo 的帖子

Don't give up, keep sending the letter for this KG if you really like them.  Nothing is impossible!
‹ 上一主題|下一主題