用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教宣道會茵怡幼稚園 將軍澳宣道會茵怡 Chat Room
樓主: 嵐豬仔
go

將軍澳宣道會茵怡 Chat Room [複製鏈接]

Re: 將軍澳宣道會茵怡 Chat Room

iwff,

吾該晒! 聖安德肋的學費2004-2005年度係$1980.  出年吾知會吾會再向上調呢! 但其校舍真的好正囉! 但有家長講話程度就一般, 不係太深.

聖安德肋最好係地方和環境因素.  因我家好近呀嗎.

各位茵怡9月K1家長:

上星期六開了家長日,你們的小朋友安排在那一班呀?我仔仔在K1Aa.m班,我真的覺得茵怡幼稚園係一間令小朋友讀得很開心的幼稚園. 我很放心仔仔會有很好的學前教育.

iwff,

今年咁早開o左 k1家長會 la, 我今個星期六先開 k2家長會, 唔知邊位老師做阿囝班主任   你呢 ??

我e+已經要成日提住阿囝9月1日要返學, 真係怕佢咁耐冇返學, 開學又扭計  

嵐豬仔 ,

我仔仔班主任係馮老師 , 戴眼鏡的 . 我覺得學校老師很有笑容及耐性 , 今個星期六(27號)係K1開放日 , 又係K2家長會? 你幾點開始? 上午班OPEN DAY 係 9:30-11:30. 你有冇參加學前保健計劃及家教會呀 ? 有何意見 ?  

iwff,

馮老師係我個囝 k1時o既班主任 , 講耐性呢間幼稚園d老師真係唔錯, 我個囝咁難攪佢o地都應付到  

我呢個星期六下午2:30開家長會, 學前保健計劃及家教會我都有參加, 學前保健計劃會有兩次安排姑娘到學校為學生檢查, 據我所知真係有d小朋友係o係檢查到發現問題,例如眼睛散光/近視等, 而家教會都會有d活動

我個囝o係學校好出名o架    

原來我們係同一個班主任 我都會參加學前保健計劃及家教會的, 原來不是每間幼稚園有學前保健計劃 , 我覺得價錢都合理 . 我估我仔仔不會咸 , 因為佢係大仔. 佢好期待返學 ,我都係   因為我相信仔仔會好開心 , 生日會又有禮物袋收. 我相信你仔仔會好快適應的 , 你要好好養胎呀 , 幾時預產期 ?

iwff,

祝你個囝開學愉快, 買齊開學用品未呀 ?? 有冇幫佢打水痘針 ? 我上年冇同阿囝打, e+諗緊開學前幫佢打

我預產期係11月中, e+成日要同大囝做思想教育

嵐豬仔 ,

開學用品已買得7788了, 我去年已同仔仔打了水痘針 , 係吳文韜醫生處打 , HK$450.00. 你快些同仔仔打了, 要3個星期後先有效 . 我相信經你思想教育後 , 仔仔一定會好啺 BB的.  

請問將軍澳宣道會茵怡的功課多嗎?英文程度又如何?另外06年k1的表格幾時有得取?

muicc,

宣道會茵怡的功課量 ok, 會做下線條練習, 親子閱讀等等, 放長假期時會有一本假期作業,英文程度一般,k1學26個字母&相關字, 另外會教一些日常口語用句,06年k1的表格應該o係11月時派表 (日子未知)

iwff,
冇得打水痘針 la, 阿囝今朝發燒有d病, 唯有等佢好返先  

I would also like my son to study in this school? My son is now five years old. He studied in an international school in the past two years. Could you please give me some information about this school? How is the students' Chinese (Mandarin) and English level? Can they speak fluent Mandarin and English? Is the workload very heavy for the students? Thank you for your information.

ddd ,

你仔仔已經5歲 , 你意思是否想幫他轉校插班讀K.3 ? 點解仔仔讀開國際學校要轉校呢 ? 其實茵怡不是一間著重語言的幼稚園 , 主要用中文上課 , 都有普通話同英文堂 , 但不要期望小朋友畢業後會講流利的普通話同英文 , 是有別於九龍塘的國際學校.  但茵怡的老師好有愛心及耐性 , 能教導小朋友的信心及自理方面的成長 , 小朋友讀得很開心, 若你著重語言, 茵怡就未必適合了. 若要小朋友讀得開心及有好的學前身心的教育 , 茵怡是一個不錯的選擇.

嵐豬仔 ,

你仔仔今日好返未? 你都要小心身體呀 !

iwff,
阿仔尋晚同今朝仲燒得厲害, 攪到我冇覺好訓     但係 touchwood 佢除o左發燒同聲沙之外又冇乜事, 食得飲得玩得

Hi iwff:   你係寶林區媽咪會問我會否參加學前保健計劃同家教會嗎 ??  係呀,我兩樣都有參加呀,你上星期六家長會有無帶埋你個仔一齊去呀?
今個星期六個親子嘉年華我諗都會好好玩

謝謝你給予我宝貴的意見。

adidas ,

我都會參加學前保健計劃同家教會 , 上星期六家長會我冇同仔仔一齊去呀 , 因為有工人睇著 , 我想可以安心聽講座.

我都估星期六的親子嘉年華會好玩的 , 但我係上午班同你冇緣見面了 . 買齊開學用品味呀 ?  

iwff, adidas,

Hello!

Meisuen 寫道:
iwff, adidas,

Hello!

HELLO  
‹ 上一主題|下一主題