用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Good Hope letter
樓主: LuLuciaMa
go

Good Hope letter [複製鏈接]

Ivanamami,

以我所知,起碼有一個家姐讀緊但細妹唔收嘅例子。亦喺BK見到,乜關係都冇又收咗嘅例子。所以,有時真係好講小朋友嘅運氣....

又有人開新 account 來亂講..........  

我會好努力寫信架啦.....希望可以打動到校長啦.......嗚嗚嗚~!

Waiting

回復 49# Tazman 的帖子

要留意,上年六月時候臨時決定多開一班k1,所以才多咗waiting list的位補上

睇嚟今日已經無人收到offer信
我仲未收到信tim

岩岩去完旅行返來, 開信箱, “咦, 有信啵! 死火, 咁薄既!”
懷著唔得既心情, 一睇, 竟然得左!
0805, 無宗教,非專業人士
但係有個問題: 我明明Request下午, 但點解擺左阿女去上午呢?

仲有, 想請問下, 住邊頭會搭校車會短路程d呢? (而家住沙田, 會搬)

謝謝~~~

回復 227# MC-煎 的帖子

Are u or yr husband is a gov't servant?

回復 10# ivanamami 的帖子

真係好攪笑呀 ! 我女N 班時個插班同學仔, 佢地唔係天主教徒, 咩有關係的人都唔識, 打來問我, 幾時報名, 當時連點去都唔識, 現在收左下午班喇

原帖由 MC-煎 於 10-12-29 20:01 發表
岩岩去完旅行返來, 開信箱, “咦, 有信啵! 死火, 咁薄既!”
但係有個問題: 我明明Request下午, 但點解擺左阿女去上午呢?

仲有, 想請問下, 住邊頭會搭校車會短路程d呢? (而 ...

最近牛池灣, 鑽石山o個d 啦, 一穿上去就係

我哋都冇宗教background...又冇人事....更加冇讀緊的小朋友....而我個女都被取錄上午班正取生....我覺得面試有時都幾靠彩數及緣份!

原帖由 ivanamami 於 10-12-29 14:10 發表
my daughter's also rejected. 但我預咗. 其實當日囡囡表現有冇計分真係唔知. 其他rejected嘅家長都唔使唔開心... 我有朋友係GH教職員嘅家屬. 佢話主要都係offer返俾catholics & 有家長或家人曾經喺GH工作或讀書嘅小 ...

B.B.BaBa,

喂喂喂,你唔係話我呀?我係GH kinder家長嚟㗎!喺GH kinder official facbook嗰度真係有個家長呻阿女喺GH讀緊,但細妹waiting咋, sister仲覆佢waiting嘅小朋友仲有希望㗎。

喺呢度都有人講自己mud都無GH都收咗啦。

原帖由 B.B.BaBa 於 10-12-29 14:19 發表
又有人開新 account 來亂講..........  

原帖由 mousegirl 於 10-12-29 18:15 發表
睇嚟今日已經無人收到offer信
我仲未收到信timmouth:" />

聽日打去學校問下啦

原帖由 MC-煎 於 10-12-29 20:01 發表

仲有, 想請問下, 住邊頭會搭校車會短路程d呢? (而 ...

亞皆老街附近, 8:30出門口, 12:15入到屋企門口

回復 234# elmolly 的帖子

elmolly: 下星期我地去註冊啦, 請問果架green van (彩虹mtr station)喺邊度上車? 我次次都係的的去, green van返...係時候find out where the station is..

原帖由 stinkyrabbit111 於 10-12-30 08:07 發表
elmolly: 下星期我地去註冊啦, 請問果架green van (彩虹mtr station)喺邊度上車? 我次次都係的的去, green van返...係時候find out where the station is..

16號小巴起mtr出面就係, 你睇睇, 我通常都係打的去, 小巴落.

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7006100801480

回復 236# elmolly 的帖子

thank you elmolly!!

請問收到offer既家長點樣答果份questionnaire架?
我個女係waiting, 請問你地幾耐寄一次信俾學校呀?
唔該晒!!!!!!!!!!!

原帖由 icbb1230 於 10-12-29 23:52 發表
B.B.BaBa,

喂喂喂,你唔係話我呀?我係GH kinder家長嚟㗎!喺GH kinder official facbook嗰度真係有個家長呻阿女喺GH讀緊,但細妹waiting咋, sister仲覆佢waiting嘅小朋友仲有希望㗎。

喺呢度都有人講自己mud都無GH都收咗 ...

當然唔係話你啦,我認得你啦
有人話識人o係 gh 做喎......

原帖由 icbb1230 於 10-12-29 23:52 發表
B.B.BaBa,

喺呢度都有人講自己mud都無GH都收咗 ...

請問GHS Kinder 個 offical facebook 係邊個? 我搵嚟搵去都搵唔到sister回覆waiting嘅小朋友都有希望。
‹ 上一主題|下一主題