用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2011年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

回覆 219# KaHeiBaBa 的文章

KaHeiBaBa, 你一定好戥 Snoopywy 開心,o甘早就入來.

Snoopywy, 一直有追 2009 SPN 個 post, 真系恭喜晒。

原帖由 max1116 於 11-3-8 13:55 發表

嘩 ! kaheibaba,乜你咁"早"現身呀 ?!

咁咪啦,佢一'早'覆我pm添呀

kabeibaba :
多謝,我都明呢個係第一步 !

原帖由 Sumyeema1 於 11-3-8 14:53 發表
KaHeiBaBa, 你一定好戥 Snoopywy 開心,o甘早就入來.

Snoopywy, 一直有追 2009 SPN 個 post, 真系恭喜晒。

我2009年d歷史你都知

原帖由 Snoopywy 於 11-3-8 14:57 發表

我2009年d歷史你都知

系呀,我有睇開 2009 SPN 個post,  希望無嚇親你, 三唔識七,入來恭喜你。

原帖由 Sumyeema1 於 11-3-8 15:03 發表

系呀,我有睇開 2009 SPN 個post,  希望無嚇親你, 三唔識七,入來恭喜你。

唔會,話晒你係SP家長,多多指教就真,哈哈

Dear KaHeiBaBa and all other experienced parents,

I also applied this year's SPN for my daughter,  the no. is #6XX.  I have a question but I know that may be too early to ask.  I heard that for the interview, no adult needs to accompany the child during the interview and they have to go into the interview room by themselves.  Is it true? And could you please briefly tell us the procedures of the interview? Thank you!

醒目開學勳章

原帖由 榛子果仁 於 2011/3/7 22:59 發表
唔知我咁諗係咪好單純, 我純粹覺得, 學校叫我做乜嘢, 交乜嘢, 我就跟足指引做, 其餘無寫的(好似交PROFOLIO), 我唔會畫蛇添足, 亦覺得無需要咁做.

邊間學校都一樣, 覺得你合適, 自然會收你, 唔合適, 夾一萬份PROFO,  ...

好!

有素質的正能量呀!

醒目開學勳章

原帖由 KaHeiBaBa 於 2011/3/8 02:28 發表

雖然我都同意,不過我會用更多例子去支持自己嘅睇法;每年去到呢個時候,總會有好多負面例子出現,好多負能量充斥整個 topic (連考小學都一樣),所以大家見到的、想發表的 ..... 我真的見怪不怪;希望稍後時間,我舉出幾個自己親 ...

好想快D知呀!
八卦嘛!我是否知得太遲呢?

醒目開學勳章

原帖由 Snoopywy 於 2011/3/8 13:21 發表

黎黎黎....到 !
我完全無諗過,一向以來,我認定有內定數目,加上面試當天,在尾段時,我在門外聽到呀女喊聲...之後開門仲喊緊,俾你係家長,你都預左結果.

昨天如常打開封信,......收下午班 ???!!

可能天主一早注定呢 ...

SP 又多了一位Lovely student!!!

真替你高興啊!
9月份時,你和max就樓上樓下了。

醒目開學勳章

原帖由 Sumyeema1 於 2011/3/8 15:03 發表

Dear Sumyeema:
Sumyee 是否9月入P1呢?
都說我八卦嘛!

原帖由 hellomickey 於 11-3-8 21:46 發表

Dear Sumyeema:
Sumyee 是否9月入P1呢?
都說我八卦嘛!

hello mickey,

Sumyee 9月 K3.

回覆 226# sandyht 的文章

3組人同時段但分開在一間大房interview
父母要陪小朋友一同interview
有三位主任負責interview
一位主任負責一組人

貢獻勳章

原帖由 boulder 於 11-3-9 00:13 發表
3組人同時段但分開在一間大房interview
父母要陪小朋友一同interview
有三位主任負責interview
一位主任負責一組人

以前係 副校長+兩位主任,小朋友會有其他老師陪佢玩 (當年係副校長見我同太太)。
[img]http://forum.baby-kingdom.

是不是小朋友跟父或母是同一個課室? 只有一個家長入內呢?

Thanks boulder & kaheibaba!

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-3-9 03:49 發表

以前係 副校長+兩位主任,小朋友會有其他老師陪佢玩 (當年係副校長見我同太太)。

副校長+巳退休

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-3-9 03:49 發表

當年係主任in我地兩公婆,大女在旁自己玩玩具的。

原帖由 littlelanglang1 於 11-3-9 09:37 發表
是不是小朋友跟父或母是同一個課室? 只有一個家長入內呢?

家長2人陪同小朋友一齊的

原帖由 hellomickey 於 11-3-8 21:43 發表

SP 又多了一位Lovely student!!!

真替你高興啊!
9月份時,你和max就樓上樓下了

哈哈 ! 又係喎 ~ 有緣相認啦

貢獻勳章

原帖由 max1116 於 11-3-9 10:37 發表

哈哈 ! 又係喎 ~ 有緣相認啦

史路比女兒返下晝,除非湊放學,約埋去飲下午茶 !!

更何況你哋一早已認識對方,唔好玩啦 max !!

[img]http://forum.baby-kingdom.
‹ 上一主題|下一主題