用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無報2012K1的細B呀?
樓主: natabie
go

有無報2012K1的細B呀? [複製鏈接]

我都唔清楚維記係咪好多大陸人,不過係都唔出奇呀!

原帖由 gulolo 於 11-11-11 23:20 發表
Ada...你一定掂! 0910既B睇你頭架~ ^^

Haha! 多謝你響呢度幫我打氣! 其實0910都有好多猛BB架(當然包括一仔哦)!!

原帖由 natabie 於 11-11-12 11:23 發表

唔係超級名校,都幾多人考架! 起碼個心定D又增強信心先啦! 有0912B女都考到2間龍校,你B女一定有機會! 你心儀的包唔包括協恩呀?

係呀, 最重要個心定d先, 等offer個心情真係幾忐忑又徬徨! 希望承你貴言, 我個女有一間半間龍校收佢啦!

協恩當然係我心儀的學校, 不過佢唔係龍校呢, 但我今年都會報的 :)

原帖由 minnamy 於 11-11-12 15:04 發表

我都係金巴倫但pm,綠楊pm冇去考荃灣聖母,最想考入德望,我諗大家住係左近,一齊努力呀,我個女0911

Hehe, 唔通你都係荃灣人? 咁金巴倫同綠楊你會點揀呀? 我重未揀好....

德望都係我心儀既學校, 果日去交表見到個campus真係幾impressive, 除此我都想入港島區既傳統學校如SPK, SH, SC, TL等(是但一間收我都好開心架啦!)

小朋友是0911的細B,至今報了31間(還有6間要報),其中因為撞時間已放棄11家面試,已經面試的11間中,4間已經有RESULTS,2間收,2間WAITING。。。但希望最好能進九龍區龍校,那就不用搬去香港。。。因為已經留位其中一間心儀的,現在跟小朋友去面試都很輕鬆,小朋友的表現也越來越穩定。

原帖由 adaho43 於 11-11-14 13:29 發表

Hehe, 唔通你都係荃灣人? 咁金巴倫同綠楊你會點揀呀? 我重未揀好....

德望都係我心儀既學校, 果日去交表見到個campus真係幾impressive, 除此我都想入港島區既傳統學校如SPK, SH, SC, TL等(是但一間收我都好開心架 ...

係呀,我揀金巴倫(已交留位費,因為小班教學),最想入德望,民生龍校,已考sc但渺茫,tt rejected,已本著面試去玩的心態,因下年仲可以做大b麻
‹ 上一主題|下一主題