用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿天主教小學 2010/11 聖保祿天主教小學小四
樓主: YongXin
go

2010/11 聖保祿天主教小學小四 [複製鏈接]

你唔洗謙 bor,唔係猛龍唔過江,你囡挿得入嚟,一定有番咁上下斤兩。

放心喇,d 老師唔洗呃你嘅。

原帖由 homemama 於 11-2-28 16:24 發表
唔好意思,插下咀先,家長會得果3-4 min,跟本無機會問料,呀老c話全班得1個law A, 係真唔係呀?呀女都係B,本來有d失望,但聽完就覺得有d難度,況且佢揸自動波 ,都收貨lah.

...

多謝師姐教路,我唔係謙ah,佢好似玩過山車咁,我真係驚去5到隔離ka,但又唔想咁快壓迫佢,等佢輕鬆下law,下學期再加把勁law。咁其實b 係咪實去到隔離ka??

原帖由 Rattie 於 11-2-28 16:57 發表
你唔洗謙 bor,唔係猛龍唔過江,你囡挿得入嚟,一定有番咁上下斤兩。放心喇,d 老師唔洗呃你嘅。

既然老師都話全班得一個人總平均攞 A,咁攞 B 嘅大家咪可以幻想吓自己個囡係考第二嗰個。B 去唔去到隔離? e 間學校係冇精英班,條數應該唔難計。

原帖由 homemama 於 11-2-28 17:24 發表
多謝師姐教路,我唔係謙ah,佢好似玩過山車咁,我真係驚去5到隔離ka,但又唔想咁快壓迫佢,等佢輕鬆下law,下學期再加把勁law。咁其實b 係咪實去到隔離ka??

...

Rattie,

我想問下7月13號考果個全港中一分班試, 係咪只係考中, 英, 數3科 ? 同埋英,中文2科係咪只係一份語文卷 ? 駛唔駛考埋聆聽, 因為我見六下第2次test份語文卷考埋聆聽. Tks a lot !

醒目開學勳章

各位靚太琴日阿女典返學?有茅濕脚

下午班,還好水己退

no, no listening.
and I dont think the school test has anything to do with the pre S1 assessment.
obviously this was the pattern of last year only.

原帖由 chatroom台長 於 11-3-2 11:31 發表
Rattie,

我想問下7月13號考果個全港中一分班試, 係咪只係考中, 英, 數3科 ? 同埋英,中文2科係咪只係一份語文卷 ? 駛唔駛考埋聆聽, 因為我見六下第2次test份語文卷考埋聆聽. Tks a lot ! ...

Million thanks !

原帖由 Rattie 於 11-3-4 14:23 發表
no, no listening.
and I dont think the school test has anything to do with the pre S1 assessment.
obviously this was the pattern of last year only.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

咁囡囡自己點睇? 你呢? 你又點睇?

會5會俾多次機會囡囡睇耐少少?

我囡 S1 都仲係半自動波 only,真係冇乜心得/資格俾意見。

原帖由 candy_kent 於 11-3-8 11:06 發表

Rattie,
咪講笑啦, 一望張表開頭仲未知驚, 見到個grade, 以為差左少少, 仲懶老定, 到班主任話個實情我知果時, 聽完之後真係嚇到暈低左, 班主任都話以為自己改錯卷添bor, 攪到我幾唔好意思同佢解釋因為我地無陪佢 ...

乜校車唔係不嬲都响後門 (雲地利道)上落嘅咩?

我以為淨係保母車至喺前門上落添。

原帖由 candy_kent 於 11-3-8 11:09 發表

幸好坐校車, 安全到步, 不過轉左由後門出入.

醒目開學勳章

其實自動波係一個好既訓練,但係現實0的來講,呢個訓練既代價就係張成績表既grades。

原帖由 candy_kent 於 11-3-8 11:06 發表

Rattie,
咪講笑啦, 一望張表開頭仲未知驚, 見到個grade, 以為差左少少, 仲懶老定, 到班主任話個實情我知果時, 聽完之後真係嚇到暈低左, 班主任都話以為自己改錯卷添bor, 攪到我幾唔好意思同佢解釋因為我地無陪佢 ...

醒目開學勳章

朝早校車我見有好多架都係正門落客。

原帖由 Rattie 於 11-3-9 11:34 發表
乜校車唔係不嬲都响後門 (雲地利道)上落嘅咩? 我以為淨係保母車至喺前門上落添。

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

每年到0左5月,我就要開始鐵腕政策,要企醒醒定定,測考陸陸續續0黎緊。各位靚太水唔水鐵腕架?

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題