用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾 ...
樓主: square72
go

**腓力堂愛鄰幼兒學園**各位Daddy Mami 一齊入嚟傾吓la!! [複製鏈接]

醒目開學勳章

今日學校停課呀...
琪琪今日無返到學
但係下午都要去睇醫生呀
昨晚開始咳多左...而且好多痰呀!!

噚晚曦曦終於冇再發燒la~~
今日雖然3號波... 但我有帶曦曦番學呀!!
幾日冇番學.. 曦曦今朝都好乖冇喊...

原帖由 square72 於 08-9-24 09:28 發表
噚晚曦曦終於冇再發燒la~~
今日雖然3號波... 但我有帶曦曦番學呀!!
幾日冇番學.. 曦曦今朝都好乖冇喊...

好, 曦曦好番啦, 我琴日今日都沒有返, 今日可以返咩 ? 我LAM 住電視話不用返, 沒有返, ! !!!!

原帖由 yanyvonne 於 08-9-24 10:45 發表

好, 曦曦好番啦, 我琴日今日都沒有返, 今日可以返咩 ? 我LAM 住電視話不用返, 沒有返, ! !!!!

今朝7點幾打番學校問.. 老師話若果要番工冇人湊.. 都可以番..
就拿拿聲同佢換衫番學.. 佢幾日冇番LA~ 我同爸爸輪流請假湊佢.. 所以今日就算3號仔都一定要帶佢番去.. 因為冇人湊呀!!

原帖由 square72 於 08-9-24 11:07 發表

今朝7點幾打番學校問.. 老師話若果要番工冇人湊.. 都可以番..
就拿拿聲同佢換衫番學.. 佢幾日冇番LA~ 我同爸爸輪流請假湊佢.. 所以今日就算3號仔都一定要帶佢番去.. 因為冇人湊呀!! ...

O廿又系,, 返學好D , 有老照顧 , ! 今日淳淳都話要返學好開心, ! 我同他說落雨唔返得, 明天先啦, !

醒目開學勳章

琪琪昨日睇左醫生...話係傷風咳喎
點知夜晚訓教發燒呀38.4度
好彩食完退燒藥後都無再燒過
今日我都請左假無返工
同琪琪齊齊係屋企休息一日
明天先返學喇

醒目開學勳章

你地好呀 ..
其實我都想我2個囡囡係腓力堂讀架..不過 $2200蚊1個月..同埋其他費用..+埋打孖上..
老公唔比囡囡佢地讀n1呀 ..
其實我都好想囡囡佢地可以讀n1架..
但係真係好貴
呻完
最愛✿滴骰孖妹✿P0P0 Bಌ

原帖由 silvia_yu 於 08-9-24 13:26 發表
琪琪昨日睇左醫生...話係傷風咳喎
點知夜晚訓教發燒呀38.4度
好彩食完退燒藥後都無再燒過
今日我都請左假無返工
同琪琪齊齊係屋企休息一日
明天先返學喇 ...

琪琪好番味呀 , 今日有沒有返學呀 ?  希望琪琪快D好啦, !

哎呀 , 淳淳可能2 日沒2返學, 入課室時淳淳有喊, 還好大聲, 我LOOK 完他入課室才走,

我發覺淳淳返了差不多一個月學啦, 雖然都有生病,但可能日日都在學食野, 平時他唔食的食物 , 他在學校都會食, 我覺得他面仔肥了小小, 有增長, 真開心, !!!!!

醒目開學勳章

原帖由 yanyvonne 於 08-9-25 10:56 發表

琪琪好番味呀 , 今日有沒有返學呀 ?  希望琪琪快D好啦, !

琪琪今日有返學喇
不過仲有咳囉...呢兩晚訓教仲嘔tim呀
真係做死我呀...我又怕佢半夜會發燒
我都訓得唔好...成日醒摸下佢睇下有無燒

今日返學介飲湯...希望快d好返啦
今日我都4點鐘提早接佢放學lu
老師話佢肯食野...中午就食得慢左
不過都ok既

學校最近沒有奶飲, 出了通告用其他飲品代替 , 唔知幾時先有得唔奶奶呢??????

問下你地, 會不會幫小朋友報一些英文PLAYGROUP 呀 ?

OR 上良善組時, 會不會出去學普通話呀 ????

LAM 住報邊間小學呀 ??????

原帖由 silvia_yu 於 08-9-25 16:55 發表

琪琪今日有返學喇
不過仲有咳囉...呢兩晚訓教仲嘔tim呀
真係做死我呀...我又怕佢半夜會發燒
我都訓得唔好...成日醒摸下佢睇下有無燒

今日返學介飲湯...希望快d好返啦
今日我都4點鐘提早接佢放學lu
老師話佢肯食野 ...

你煲D 雪梨水給她飲, 可以上咳的, 好潤, !

曦曦今日又冇番學喇~~
重感冒好番... 又到齦口炎WOR~~
唉... 幾時先好番哂AR~~

醒目開學勳章

原帖由 yanyvonne 於 08-9-26 11:10 發表

你煲D 雪梨水給她飲, 可以上咳的, 好潤, !

真係??等我聽日琪琪學畫畫既時候買野煲黎飲先

原帖由 square72 於 08-9-26 11:34 發表
曦曦今日又冇番學喇~~
重感冒好番... 又到齦口炎WOR~~
唉... 幾時先好番哂AR~~

齦口炎 ???什麼來。, 點呀 , d 牙床紅了, 有沒有look醫生呀 ??? 

原帖由 silvia_yu 於 08-9-26 17:22 發表

真係??等我聽日琪琪學畫畫既時候買野煲黎飲先

雪梨 + 雪耳 + 南北杏,瘦肉 煲 個半小時俟 ok ,! 

原帖由 yanyvonne 於 08-9-27 14:53 發表

齦口炎 ???什麼來。, 點呀 , d 牙床紅了, 有沒有look醫生呀 ??? 

曦曦患既係疱疹性齦口炎...
http://www.mihk.hk/forum/thread-610960-1-1.html
佢而家好咗好多.. 冇再發燒.. 有部份已經咗"蕉"..胃口都開始好番..
下星期一、二都唔會番學LA.. 會去婆婆屋企到暫住先.. 星期三會帶佢番診所到比醫生望下.. 拎番封醫生信先.. 希望星期4可以好番哂番學LA~
唉.. 9月份下半個月.. 佢幾乎冇咩點番過學...

原帖由 square72 於 08-9-27 17:14 發表

曦曦患既係疱疹性齦口炎...
http://www.mihk.hk/forum/thread-610960-1-1.html
佢而家好咗好多.. 冇再發燒.. 有部份已經咗"蕉"..胃口都開始好番..
下星期一、二都唔會番學LA.. 會去婆婆屋企到暫住先.. 星期三會帶 ...

哎呀 , 希望曦曦快D好啦, 如沒有胃口 , 用粥水開奶給她飲, 會飽D , !

報下料先,

大眾會員買圖書 有8 折,

我買了2 套中文認字CARD 給淳淳,

一套英文字母拼圖, 一套數字顏色拼圖, 折了, @$16 ,,,,

大家可去LOOK 下,

學校去浸會園, 你地去不去呀 ?????

原帖由 yanyvonne 於 08-9-30 10:59 發表

哎呀 , 希望曦曦快D好啦, 如沒有胃口 , 用粥水開奶給她飲, 會飽D , !

今日婆婆話曦曦好左好多.. 胃口仲好過之前呀!!!
希望佢星期4可以番學la!!
唔知佢番學會唔會喊呢?!
你地會唔會去旅行ar???
‹ 上一主題|下一主題