用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 黄芴南中學 交流區
樓主: lauffj
go

黄芴南中學 交流區   [複製鏈接]

回復 258# RainyDay 的帖子

unbeliveable !! 一定報錯料, 無可能全級無人合格. even B3學校都唔會啦.

回覆 260# lopoto 的文章

很想知道資料來源, 可否告知。

Tks

Bon
Bon

係我隻野講既, 佢一向講野一舊舊咁,我都係將佢講既野盡量講番出黎姐, 唔知係咪全部正確, 不過就真係有老師冇得續約囉...

想問下其實上完體育堂可唔可冲涼架?

真係唔知有冇得沖涼,亞仔次次上完PE都成隻濕毛鴨咁返黎!

其實可以沖
但係會好趕

oic...亞囡果班第一,二堂上PE,上完實好臭呀!

各位家長, 知唔知弦樂團是否已開始在星期一夾band?我見又有跑步訓練, 咁咪撞期囉...

回覆 268# MISIM68 的文章

盧SIR有問仔仔星期一有無去練習,我哋都唔知已經開始練習所以就無去到,仲以為會個別通知,仔仔答無去到就無再問,另外盧SIR話會同體育科阿SIR商量跑步撞期嘅安排......

請問你個小朋友喺邊班架?我嗰個喺1C,如果兩個喺相識就有伴啦!

現在的小朋友比我讀中學時忙很多,很多活動也撞期,我亦未預好時間讓小朋友出外學長笛

我小朋友係1e, 但我打去音樂部問, 佢地又話未開始, 會有通知比學生.???

原帖由 kokomum 於 11-9-7 19:08 發表
盧SIR有問仔仔星期一有無去練習,我哋都唔知已經開始練習所以就無去到,仲以為會個別通知,仔仔答無去到就無再問,另外盧SIR話會同體育科阿SIR商量跑步撞期嘅安排......

請問你個小朋友喺邊班架?我嗰個喺1C,如果兩個喺相識就 ...

我小朋友都係1e,大家可以交流下啦﹗你的是囡還是囝﹖

原帖由 MISIM68 於 11-9-9 09:49 發表
我小朋友係1e, 但我打去音樂部問, 佢地又話未開始, 會有通知比學生.???
****未經本人許可, 不得轉載****

回復 1# carchu12 的帖子

My child is girl

我個是囝。超大頭蝦既男子。

原帖由 carchu12 於 11-9-9 13:04 發表
我小朋友都係1e,大家可以交流下啦﹗你的是囡還是囝﹖

我仔都系1E呀.今日管樂團第一次練集,但昨天都收不到SMS ! 原來SMS send左比爸爸,爸爸又在大陸,今早才看到,加上出面有野學緊無請假,所以miss左第一堂. 有無今天去左練習的同學仔? 幫我8下佢地今日有咩講?? Thank you

原帖由 carchu12 於 11-9-9 22:18 發表
我個是囝。超大頭蝦既男子。

我個都是囝,不大頭蝦,做事非常有條理.我不擔心他.
但他是一個較慢熱的人.佢會睇清楚先make friend .因佢所有best friend都不是這校,初初擔心他難找飯腳,現在多好!!

小兒讀 1E, 他不喜歡學樂器, 亦是在很不願意下報了Choir, 請教一下, 如果他今年中一不學, 明年會否很麻煩呢?  會有什麼後果呢?  他和姐姐和爸爸都是五音不全哪類人, 現在感到很不開心、亦埋怨我, 他有可能發展其他艺術方面而避過音樂嗎?  其實我也很奇怪, 我女中二, 但她的學校並沒有大攪音樂, 所以面對弟弟這樣的情況不知怎處理.  盼前輩們幫幫忙.

OLE其實係咁的:
http://cd1.edb.hkedcity.net/cd/lwl/ole/01_intro_01.asp

我估學校是在音樂上有資源,所以鼓勵同學在這方面能較多參與,目的都是協助學生將來既。

如果無參與既會否有影響,最好問下現有問高年級同學啦

剛剛盧SIR說了給學生要聽20首古典樂章是第1term 的考試....大家同學有空就要聽定喇......

請問有無家長知道弦樂團下星期一要唔要練習?叫仔仔問盧SIR又無問到,佢下星期一已經要帶 PE 衫同波鞋去跑步,如果再帶個埋小提琴都幾麻煩!

‹ 上一主題|下一主題