用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 08/09 Nursery 齊齊傾
樓主: mermaidmom
go

08/09 Nursery 齊齊傾 [複製鏈接]

我會做義工 ar, 21 Feb 下午2:30 / 3:00
他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]

其實我都唔知, 我諗到時會有工作人員講解, 應該都係一D簡單工作.

我都想問吓, 通告話開放日唔想現在就讀的學生參加, 你地會唔會帶小朋友返去??咁係唔係為有興趣報SC的父母來參觀??其實開放日想咩人黎參觀??

因為我搵唔返張通告, 我唔知有無理解錯或記錯.

原帖由 vincy1015 於 09-2-6 13:04 發表

要做D咩架??

Hi! 想問吓open day是否for public的, 我小朋友是09 k1的, 可以參加嗎?

有開放日咩 ? 唔係 parents day ?
我見張通告係話帶埋阿仔返去架

原帖由 hinhinboy 於 09-2-18 08:25 PM 發表
Hi! 想問吓open day是否for public的, 我小朋友是09 k1的, 可以參加嗎?
他對我說: 我的恩典夠你用的.因為我的能力、是在人的軟弱上顯得完全.
所以我更喜歡誇自己的軟弱、好叫基督的能力覆庇我.[林後12:9]

我都唔知呀, 因為我搵唔返張通告, 我只寫低見老師及做義工的時間, 我重記得提到無人照顧小朋友, 要自己照顧. 可能明天返學問一問老師啦.

我剛才上學校網頁都無我想搵的通告, 只有一張寫左一句有關 "Parents' Open Day", 沒有詳情, 明天真係要問一問老師.

我上星期做咗義工。係可以帶小朋友去的,上星期又係見家長日,所以攤位係比帶嚟既小朋友玩,要有大人倍,daddy mammy就去見家長咁囉。

有幾個攤位遊戲、有棉花糖,又有書展,買圖書有折,不過折扣唔高。

原帖由 小皇帝 於 09-2-19 15:26 發表
我都唔知呀, 因為我搵唔返張通告, 我只寫低見老師及做義工的時間, 我重記得提到無人照顧小朋友, 要自己照顧. 可能明天返學問一問老師啦.

我剛才上學校網頁都無我想搵的通告, 只有一張寫左一句有關 "Parents' Open  ...

簽名被屏蔽

Nursery means K1

Does anyone wish to buy the following Oxford Reading Tree books?  They are 90% new.

Stage 1 (Kipper Set)
At School
Getting Up
Look Out
The Haircut
The Lost Teddy
The Library

Stage a (First Words Set)
Who Is It?
Floppy Floppy
Six in a Bed
A Good Trick
Fun at the Beach
The Pancake

Stage 1+
Hide and Seek
Look at Me
Go Away, Floppy
Reds and Blues
Big Feet
Kipper Diary

Stage 2
The Toys Party
New Trainers
A New Dog
What a Bad Dog!
The Go-kart
The Dream

Pls pm me if you have interest.

Hi, 請問各位家長知唔知道wk6同7小朋友要帶乜野資料返學校呢?定係根本未知要帶d乜野返學校做主題習作呢??

我淨係知今個 week 要帶相返去, 講旅行咋

原帖由 PoPoMom 於 09-3-16 11:40 AM 發表
Hi, 請問各位家長知唔知道wk6同7小朋友要帶乜野資料返學校呢?定係根本未知要帶d乜野返學校做主題習作呢??

Hi all
最近部腦死左,所以上唔到來....
我女出通告話佢地班嘅主題係"手",要搵圖片,實物同相囉~
有無媽咪去左講故事呀? 講咩故事好呢?

我個囡嗰班,主題係「花」。星期六去維園睇花展,影相交功課。

大家好!! 又要準備交留位費 雜費 書費了!!

出售99% new oxford reading tree
STAGE 1
SET A ~ (Kipper set)
At School
Getting Up
Look Out!
The Haircut
The Lost Teddy
The Library

SET B~~
(First Word)
Who is it?
Floppy Floppy
Six in a bed
A Good Trick
Fun at the Beach
The Pancake

STAGE 1+
(First Sentence)
SET C~~
Hide and Seek
Look at Me
Go Away, Floppy
Reds and Blues
Big Feet
Kipper's Diary

STAGE 2
SET D~~
The Toys' Party
New Trainers
A New Dog
What a Bad Dog!
The Go-kart
The Dream

*以上$120.-/set, 如有興趣, pm.

Read at Home
3b The Real Floppy
3c The Spaceship
4a Looking after Gran
5a The Hairy-Scary Monster
* Bought fm Singapore S$7.3/book .- NOW $30.-/book

Stage 8
The Kidnappers
Viking Adventure
The rainbow Magic
The Flying Carpet
A Day in London
Victorian Adventure
Teaching Notes for Stage 8
*Stage 8 :Bought fm Singapore S$55.- NOW $230.-/stage

Stage 9
Green
Island
Storm
Castle
Superdog
The Quest
The Litter Queen
Survival Adventure
Teaching Notes for Stage 9
*Stage 9 :Bought fm Singapore S$55.- NOW $230.-/stage

Photo pls click:

[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid131/p64526af345401b8ef21dc2e5644bce79/f7aab380.jpg[/img]

你地會唔會參加"救世軍頌親恩才藝大匯演?

咩黎架 ? 我睇唔到學校通告有

原帖由 tanganastasia 於 09-4-16 03:13 AM 發表
你地會唔會參加"救世軍頌親恩才藝大匯演?
‹ 上一主題|下一主題