用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 Form 1 happy life, 召集靚c9
樓主: jazzmama
go

Form 1 happy life, 召集靚c9 [複製鏈接]

Hi 各位家長,

又有野請教大家,想問下邊款電子辭典比較實用
及適合中學生用? 我見市面上通常都係「快x通」
和「好x通」呢兩個牌子,就咁睇功能介紹好似大
同小異,價錢亦相差無幾,請大家俾 d 意見丫!

InMama

原帖由 InMaMa 於 09-9-5 16:31 發表
Hi 各位家長,

InMama ...

「快x通」好d.....「好x通」幾年前買過一部, 用唔夠一年就無聲無影,total lost
不過可能系我自己黑仔.....

manson 隔離班前2日學校都收到一名確診個案
同班仲有 4名同學無返

不過, 學校派了信件通知唔會停課
所以, 祗好叫亞仔小心身體
一有唔 c 服, 要即刻話我知

原帖由 mayc 於 09-9-4 14:00 發表
各位靚媽/靚爸:
好耐無入嚟傾計,不過真係無得傾,因為阿囝返完5日bridging crouse 加埋兩日一夜的迎新營後,1/9開始就延期7日才有學開.(我想大家都在報紙上得知) 唉!放足三個月暑假,好唔容易才開學,估唔到1/9便 ...

Eva

係呀...的確係大 project 黎
如果做到的話......

原帖由 Eva 於 09-9-5 12:43 發表

Mandy

昨天打電話俾阿媽,順便問起細路至知道原來係大茶飯,可惜我細佬分身乏術,我話左佢知我可以做part time,如果做得成,最好可以支持到我不用返工就仲好

inMaMa
我都有諗過需唔需要買部電子辭典比阿仔
又係呢兩個牌子唔知道邊隻功能多同好
另外又驚怕佢大頭蝦帶返學唔見左

原帖由 InMaMa 於 09-9-5 16:31 發表
Hi 各位家長,

InMama ...

Eva
上到中學仲要擔心埋呢樣野...
現在一般女孩子都較主動...而且香港女多
男少亦係事實... 為人父母不論生男定生女
長憂九十九lu......

原帖由 Eva 於 09-9-5 12:46 發表
係呀!係呀!我一早就覺得係咁!依家d女仔越來越開放又主動,我怕阿仔俾女扼多過阿女俾仔扼呀,加上依家d變態狂,男女都岩ga

開放若果係講女追男,真係冇問題,只要唔好性開放就得喇!

原帖由 Eva 於 09-9-5 12:46 發表
係呀!係呀!我一早就覺得係咁!依家d女仔越來越開放又主動,我怕阿仔俾女扼多過阿女俾仔扼呀,加上依家d變態狂,男女都岩ga

原帖由 samuel89 於 09-9-5 15:13 發表

根本停課,打防疫針都多鬼餘....
流感根本避無可避....由有人類有動物開始就同流感互相進化緊......但港人同港府就以為人可以"贏"個天.....
用7億買完d防疫苗...用完d流感咪又變種....
根本就好似減肥甘...d人成日 ...

防疫針對老人/小孩/懷孕(準備)仍是有用的,打針唔可以百分百防備感染,但可以減輕流感既病徵/併發等等...

你女很早已經好醒目好獨立,阿媽先會咁放心~

原帖由 Eva 於 09-9-5 12:52 發表
咁我都算大安主意,除有事要交帶之外,例如,完左上一個課堂之後,跟著有野要佢做的時候,我才要她打電話給我。不過,有時無事交帶,阿女都習慣走的時候打電話給我。反而我自己時時唔記得左她去左上堂!有時醒起至打電話找佢,不過,佢時 ...

joey

現代的年青人,一拍拖就很容易有野,所以越遲拍遲好,最好入左大學,mark到個筍盤先拍拖

你給她的表面扼到,查實她是個大頭蝦來,時時唔記得e樣,唔記得o個樣!只不過她的阿媽更加大頭蝦,所以佢唔想獨立都唔得

原帖由 Zoey 於 09-9-6 20:02 發表
你女很早已經好醒目好獨立,阿媽先會咁放心~

請問邊位靚太有渣打銀行信用card(有8折),可以幫我買四盒紙盒裝的

奇華復刻版月餅: http://www.wenweipo.com/news_print.phtml?news_id=QB0908170002

昨天去教協,唔見有這款賣。

Thanks.

原帖由 Eva 於 09-9-7 02:14 發表
請問邊位靚太有渣打銀行信用card(有8折),可以幫我買四盒紙盒裝的

奇華復刻版月餅: http://www.wenweipo.com/news_print.phtml?news_id=QB0908170002

Thanks. ...

原帖由 Zoey 於 09-9-6 19:58 發表
防疫針對老人/小孩/懷孕(準備)仍是有用的,打針唔可以百分百防備感染,但可以減輕流感既病徵/併發等等...

我覺得任何藥物防疫都一定有副作用, 同時削弱人本身的免疫系統.....

老人/小孩/懷孕<--最好的防疫都系要由最基本的做起....其實每日返學都做下"早操", 相信唔會周街都見到d"慘綠青少年"...

今日開始, 終於真真正正開工啦
我又開始返p5既生涯

你地白波鞋可唔可以放locker呀?
我地唔得呀..

hhma

我仔可以呀....佢話個locker 都full 哂
因為佢隨左中英數以外
所有書都拎哂返學校locker
所以屋企個書架依家有多番位

原帖由 hhma 於 09-9-7 14:21 發表
今日開始, 終於真真正正開工啦
我又開始返p5既生涯

你地白波鞋可唔可以放locker呀?
我地唔得呀..
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

想問下你地d 仔大唔大汗
呀仔開始有味, 想問下邊款止汗係無香味
可以比佢返學用
但又怕阻住d 毛孔...點好呢
因為祂顧念你們

睇下你地有無興趣
http://www.jetsotimes.com/coupon_show.php?id=153
因為祂顧念你們

Eva

恆香 ok 嗎
有jetso 價
http://www.jetsotimes.com/several_show.php?sid=6182

原帖由 Eva 於 09-9-7 02:14 發表

Thanks. ...
因為祂顧念你們

各位收貓...
因為祂顧念你們

jazzma
早d見到這個coupon咪好lor!好彩我俾左$180。

我貪奇華個紙盒夠懷舊,law lai送俾屋企人,感覺好得意。你地d後生女唔明galar

有朋友已經幫我買左喇!唔駛麻煩大家喇!Thanks!!

原帖由 jazzmama 於 09-9-7 14:50 發表
睇下你地有無興趣
http://www.jetsotimes.com/coupon_show.php?id=153

‹ 上一主題|下一主題