用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SPN for 2011 Parents Chat CHAT chat
樓主: max1116
go

SPN for 2011 Parents Chat CHAT chat [複製鏈接]

我都覺得買秋天料多d好似 flexible d, 可以係裡面加衫, 春天時又可以著, 而且最凍的 christmas 加 chinese new year 都可能放了假啦 :p  何況秋天那套係 cotton 又好似舒服d.
我都係打算買 size S for 囡囡, 大小小好似好d.

原帖由 323 於 11-9-16 11:13 發表
我度件外套大碼應該fit, 但同班d家長就外套同校服都話要買晒加大碼, 好似好誇張咁, XL外套隻袖又係去到手掌一半

我就相反, 諗住秋天買3套, 冬天買兩套, 因為薄既唔夠可以加衫, 厚既就唔得, 真係乾唔切 ...

BTW, 我家大小姐同爸爸一樣好怕冬, 所以反而驚佢唔夠暖, 哈哈~~

各位前輩唔好怪我囉唆,
咁如果天氣唔係十分凍嘅時候,
未駛著厚褸,
咁你地會著乜嘢類型嘅外套架?

貢獻勳章

原帖由 蕃薯仔媽媽 於 11-9-17 02:34 發表
各位前輩唔好怪我囉唆,
未駛著厚褸,

多功能外套。

相信於稍後時間,家教會就會有通知訂購嘅方法。
[img]http://forum.baby-kingdom.

原帖由 KaHeiBaBa 於 11-9-17 16:01 發表

多功能外套。

相信於稍後時間,家教會就會有通知訂購嘅方法。

KaHeiBaBa,

好少起d咁"正常"既時間見到你bor

即係除左而家訂果件紅色fleece風褸, 遲d仲會有另一件厚d既?

原帖由 aralelo 於 11-9-17 01:13 發表
BTW, 我家大小姐同爸爸一樣好怕冬, 所以反而驚佢唔夠暖, 哈哈~~

大小姐, 即係有二少或二小姐?

"大小姐"應該係代表响屋企做大帝既小姐至啱!!

原帖由 323 於 11-9-17 18:55 發表

大小姐, 即係有二少或二小姐?

多功能外套=紅色fleece風褸, 冇咁冬時通常分折著囉!

原帖由 蕃薯仔媽媽 於 11-9-17 02:34 發表
各位前輩唔好怪我囉唆,
未駛著厚褸,

Hi! 我地又見面喇!

近排行UNIQLO見到超爽白色長袖底衫,39-59蚊咋!洗多幾次都唔怕起粒粒啦~ 仲有兩舊幾水一件超輕羽絨褸,有紅色架。
以上純粹係我的街市行程報導,唔係賣廣告。

回覆 3# aralelo 的文章

多功能外套,
係唔係而家display緊個件?

回覆 2# max1116 的文章

兩舊幾水紅色羽絨?
要去搶購先得!

呢兩日 N1A 班都只係有好少小朋友返學 ja, 好多都病了 or 未完全 recover 晒, 所以無返學.

好耐無上來了, 因為囡囡on and off 咁病, 公司又忙, 唉!

校服我訂了4套秋+2套冬+1 fleece jacket, all xs, 老公話太多怕囡囡玩時跌親@_@

我諗住訂咗先, 真係太細就攞去換... 可能洗一套試吓先....

uniqlo 羽絨 too bad最細係110, 太大了...
不過好唔好買定件出年著呢..?

我11月頭生, pta 旅行係12月頭, 希望我到時同到囡囡去第一次旅行啦...

雖然囡囡on and off 咁病, 返唔足學, 但我都發現佢返學已經學了好多嘢...
1) polite咗好多, e.g叫人食飯
2) 佢愛上了drink soup, 成日都話要drink soup
3) 成日話要摺嘢, 如毛巾, 被etc
4) 成日好好唱口, 哈哈...
good start =)

咁快見到 improvement, esp (1) 好好 wor....

我就覺得阿囡講d說話長了, 記餸名又叻咗, 可能因為係學校要講晒所有 dish 名先可以開飯...

原帖由 dadabb2009 於 11-9-23 13:13 發表
雖然囡囡on and off 咁病, 返唔足學, 但我都發現佢返學已經學了好多嘢...
2) 佢愛上了drink soup, 成日都話要drink soup
go ...

貢獻勳章

原帖由 dadabb2009 於 11-9-23 13:13 發表
go ...

原帖由 bbgrass 於 11-9-23 14:52 發表
咁快見到 improvement, esp (1) 好好 wor....

我就覺得阿囡講d說話長了, 記餸名又叻咗, 可能因為係學校要講晒所有 dish 名先可以開飯...

當佢哋讀到 N3,你哋會見到佢哋能夠揸住個咪,可以喺所有人面前,完完整整咁 present 一個 project,相信到時你哋會更加驚訝,哈哈 !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

原帖由 蕃薯仔媽媽 於 11-9-18 13:54 發表
兩舊幾水紅色羽絨?
要去搶購先得!

真係咁搶手 ??

噚晚上去"厲冇臺"分店兜咗個圈都冇留意添 !!

有人辭官歸故里,有人漏夜趕科場;最近發現多了好幾個 KaHei's 師妹,搬咗嚟我哋幢大廈....... 希望佢哋可以住得開開心心啦,哈哈 !!

唔好意思,會盡快覆妳 pm,請見諒 !!

回覆 1# KaHeiBaBa 的文章

嗰件羽絨係紅色偏橙嘅 ,  
我估都幾搶手呀,
我係太古城買,
綠色同紫色都無乜貨喇!  

Thankyou, KaHeiBaBa!

‹ 上一主題|下一主題