用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 Form 1 happy life, 召集靚c9
樓主: jazzmama
go

Form 1 happy life, 召集靚c9 [複製鏈接]

JAZZMA

我用開 Rexona  白色樽
無味

可以有效一整日

至於會唔會阻住d 毛孔, 我估妳要自己用下

原帖由 jazzmama 於 09-9-7 14:47 發表
想問下你地d 仔大唔大汗
呀仔開始有味, 想問下邊款止汗係無香味
可以比佢返學用
但又怕阻住d 毛孔...點好呢

eva

我都係老野黎

哈哈....呢款紙盒裝....好懷念呀

原帖由 Eva 於 09-9-7 02:14 發表
請問邊位靚太有渣打銀行信用card(有8折),可以幫我買四盒紙盒裝的

奇華復刻版月餅: http://www.wenweipo.com/news_print.phtml?news_id=QB0908170002

昨天去教協,唔見有這款賣。

Thanks. ...

mandy

thank you
等我去sa sa 試下tester 先

原帖由 mansonwai 於 09-9-7 15:17 發表
JAZZMA

我用開 Rexona  白色樽
無味

可以有效一整日

至於會唔會阻住d 毛孔, 我估妳要自己用下
你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

Eva, Mandy

我未試過自己出錢買月餅
年年都係公司派月餅卷
再交比呀媽送禮
我自己就返媽子屋企食
我only like 美心雙黃蓮容月

原帖由 Eva 於 09-9-7 14:59 發表
jazzma
早d見到這個coupon咪好lor!好彩我俾左$180。

我貪奇華個紙盒夠懷舊,law lai送俾屋企人,感覺好得意。你地d後生女唔明galar

有朋友已經幫我買左喇!唔駛麻煩大家喇!Thanks!!

...
因為祂顧念你們

我仔有呀
作屎lor, 我兩公婆都無味架, 點解佢會有架??!!
人又排骨.......

不過我都唔想佢用止汗個d野呀
好似唔係甘好甘....

原帖由 jazzmama 於 09-9-7 14:47 發表
想問下你地d 仔大唔大汗
呀仔開始有味, 想問下邊款止汗係無香味
可以比佢返學用
但又怕阻住d 毛孔...點好呢

你就好啦
我仔鬼咬甘聲話重呀
locker只可放中文字典同PTH書(老師批准, 唔係唔準放書)

黎料啦, 有人無帶字典, 背"長恨歌"呀.......
我同呀仔講, 你都背定啦, 遲早你都唔記得帶野架啦, 哈哈哈

原帖由 jazzmama 於 09-9-7 14:45 發表
hhma

我仔可以呀....佢話個locker 都full 哂
因為佢隨左中英數以外
所有書都拎哂返學校locker
所以屋企個書架依家有多番位

原帖由 hhma 於 09-9-7 16:11 發表
你就好啦
我仔鬼咬甘聲話重呀
locker只可放中文字典同PTH書(老師批准, 唔係唔準放書)

我同呀仔講, 你都背定啦, 遲早你都唔記得帶野架啦, 哈哈哈
...

講真個書包真系勁重
阿仔為左唔俾人笑, 又唔肯用有轆仔既書包... 其實佢小六都用架啦,..一升f.1仔就唔肯用 都唔知邊個訂呢條規例出來...

嘩...呢個真係幾難接受wor

原帖由 samuel89 於 09-9-7 16:24 發表

講真個書包真系勁重
阿仔為左唔俾人笑, 又唔肯用有轆仔既書包... 其實佢小六都用架啦,..一升f.1仔就唔肯用 都唔知邊個訂呢條規例出來... ...

醒目開學勳章

你就好啦
我仔鬼咬甘聲話重呀

...

放得兩樣,禁要 locker 做乜
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

hhma

如果唔用, d 同學聞到佢有味
可能會話佢, 同埋有味始終都係影響儀容

尋日問老公咩D男仔發育d汗線咁發達嫁
but 老公又話佢想當年無呢個問題出現
今日問我公司男同事, 佢都見議用好d

原帖由 hhma 於 09-9-7 16:08 發表
我仔有呀
人又排骨.......

好似唔係甘好甘....
因為祂顧念你們

原帖由 hhma 於 09-9-7 16:26 發表
嘩...呢個真係幾難接受wor

點解幾難接受呢
叫果d書商唔好用粉紙又唔肯...
書包甘重我背都辛苦啦....阿仔已經唔系高架啦 ...
就算高果d 10個都背到9個"寒背"..

hhma

唔係呀化
剛開課就要罰
我仔上星期上宗教堂都無帶 bible
only 帶宗教教科書 & 作業
老師叫佢呢個week 拎返去
同樣會放係locker

你就好啦
我仔鬼咬甘聲話重呀

...
因為祂顧念你們

無計啦, 青春期至緊要型
叫佢拖喼咁返學又真係....

講開高度, 上星期我仔已經度左
152cm, 46.5kg (原來經過呢個悠長暑假, 佢已經過左一百大關)

原帖由 samuel89 於 09-9-7 16:38 發表

點解幾難接受呢
因為祂顧念你們

醒目開學勳章

原帖由 samuel89 於 09-9-7 16:38 發表

點解幾難接受呢

maybe "咩"背囊 + 用環保袋,唔好全部集中係背脊。

Matthew 呢幾日都咩斜咩袋,佢貪型:;pppp:
我問佢家下有冇同學用spi d 書包?佢話冇人用啦!
佢家下連手機都唔願掛頸
升左F.1 就要變年青人
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

原帖由 jazzmama 於 09-9-7 16:53 發表
無計啦, 青春期至緊要型
叫佢拖喼咁返學又真係....

講開高度, 上星期我仔已經度左
152cm, 46.5kg (原來經過呢個悠長暑假, 佢已經過左一百大關)

無人拖喼咁返學, 拖果個咪叫"形"囉

阿仔晨早已經過左一百大關啦

我仔都係咩背囊
當然唔好再比公仔款佢用啦

原帖由 M&A Mom 於 09-9-7 17:03 發表

佢家下連手機都唔願掛頸
升左F.1 就要變年青人 ...
因為祂顧念你們

哈哈!老野都爭住認。哈哈!

係呀,就是這些紙皮盒喇!一見到佢就釣起許多回憶,尤其是老豆。。。老豆以前興供月餅會,雖然不是奇華,是連香,但都是類似紙盒裝。當時,一到中秋就同老豆過海law月餅,抽到手都痛,不過見到好多月餅同豬籠餅就開心到不得了。我們用這些紙盒來玩粒燭ga!唉!諗起老豆就眼濕濕,退休無耐,可以享福時就離開我們,真係

原帖由 mansonwai 於 09-9-7 15:18 發表
eva

我都係老野黎

哈哈....呢款紙盒裝....好懷念呀

hhma
乜你唔知負負得正ga 咩

女仔有就唔好o者,男仔有可能更有『味』力wor

細細聲話你地知,以前後生我都有,所以我很早就用香水,因為好耐以前已經聽說止汗品不好,不過忘記有什麼不好,總之自己唔想用,唯有用香水。不知道是否老左定係乜,現在就算唔用香港,都唔覺有味。

你地check真邊隻無害至好用呀!因為日日要用,有事就敝喇!

原帖由 hhma 於 09-9-7 16:08 發表
我仔有呀
人又排骨.......

好似唔係甘好甘....

原帖由 M&A Mom 於 09-9-7 17:03 發表

佢家下連手機都唔願掛頸
升左F.1 就要變年青人 ...

阿仔就肯用背囊...但我驚"咩"得多會唔高兼"寒背"

我覺得咁罰又幾好wor!對佢有益無害麻!
我仔今年個班主任講明話她罰親就是作文,所以我都唔怕阿仔俾老師罰,講得衰d,仲想佢罰多d,因為如果我叫阿仔作,佢一定唔啋我。 唔怪得這位黃老師做班主任的都特別乖啦

原帖由 jazzmama 於 09-9-7 16:40 發表
hhma

唔係呀化
剛開課就要罰
我仔上星期上宗教堂都無帶 bible
only 帶宗教教科書 & 作業
老師叫佢呢個week 拎返去
同樣會放係locker

‹ 上一主題|下一主題