用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 報讀民生幼稚園
樓主: s(5)
go

報讀民生幼稚園 [複製鏈接]

點解個個話小學貴既, 到底幾錢個月???

民生個校網無寫學費幾多, 但去小學概覽到就有寫民生學費 (年費) $28,800 (07/08年)

http://chsc.edb.hkedcity.net/primary/

請問民生的課程深唔深多唔多工課做?是否有外籍老師教授英文呢?

民生書院

我個仔都係係民生書院讀, 而我家就住粉嶺.

校車每個月$1280 係咁上吓, 因為我老公比錢所以我唔係好記得

我個女今年都會報k1, 而家我個女係大埔安基司讀緊幼兒班,

我個仔係民生書院係讀得好開心. 所以我都會以民生為首選

民生書院係英中 或中中呀?

民生書院好似係英中
小學係中文

民生幼稚園考D咩架?

我係民生網上見到11月8日為民生幼稚園面試日, 即係話全香港的小朋友要讀民生既都要係同一日唔同時間面試.
請問有無有經驗的家長話我知通常考D咩架?
會唔會係group interview, 定係單對單架?
我好希望係group interview.....

one to one
1 teacher to 1 adult (they only allow 1 parent)
1 teacher to 1 child
but adult and the child are interview separately in the same classroom. Maybe one at the front and the other at the back.
‹ 上一主題|下一主題