用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 2008-09 升K3 小朋友
樓主: Cathleen
go

2008-09 升K3 小朋友 [複製鏈接]

原文章由 chrwan 於 08-7-30 16:31 發表
QQ

我喜歡一間要派,(得15marks, no hope. 唯有等中學一再派 or
smart 到可再插班).  另一間太多人報,
(last year 1800, this year may be more) .
Too competitive!
點教好似你囡囡so polite & 淡定呀? ...

chrwan,

原本你識得我囡囡ga, 你囝囝是否同QQ一班?
你話我囡囡polite & 淡定, E D 係錯覺黎ga, 佢係學校和屋企係兩個人黎ga

唔好留咗d男仔啦.... 重有間英華 (13/8-22/8 交表)

原文章由 safarimama 於 08-7-30 16:26 發表
(以QQ 媽 精神...有殺錯無放過)

各位好友請加上新料.....
私校:

DGJS (8-10/9)
Good Hope (6/9)
KTS (15/8)
Tak Nga (before 11/11)
禮賢 (21/8-26/9)

直資:

St. Paul's co-ed (1-12/9)
Evangel College (23/8 ...

QQ2003,

當然識la, she is so smart & always praise by teacher.

我仔仔就相反. 係屋企好聽話, 出到街, 有時粒聲唔出, 有時叫極都唔停, 看心情. 真擔心interview表現.!

原文章由 QQ2003 於 08-7-30 21:36 發表

chrwan,

原本你識得我囡囡ga, 你囝囝是否同QQ一班?
你話我囡囡polite & 淡定, E D 係錯覺黎ga, 佢係學校和屋企係兩個人黎ga

各位好友請加上新料.....
私校:

DGJS (8-10/9)
Good Hope (6/9)
KTS (15/8)
Tak Nga (before 11/11)
禮賢 (21/8-26/9)
救恩學校 (1/9-27/9....int date: 4/10)

直資:
英華 (13/8-22/8 )
St. Paul's co-ed (1-12/9)
Evangel College (23/8-22/9....int.date 4/10/08)
Pui Kiu (14/7-30/9)

[ 本文章最後由 safarimama 於 08-7-31 15:39 編輯 ]
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

Hi:

哈哈....我來啦 ,我會幫個女報, 宣道, 德雅, 聖方,
依晴Hillary, 依韻Eleanor

早晨!!!!

今日開始要做份野啦, 你地做未呀

原文章由 Hillary2002 於 08-7-31 17:01 發表
Hi:

哈哈....我來啦 ,我會幫個女報, 宣道, 德雅, 聖方,

Hillary,

宣道.....點解唔考KTS 呀? 我自己較為喜歡KTS 多 d

原文章由 Hillary2002 於 08-8-1 09:49 發表
早晨!!!!

Hillary,

我都仲未開始做呀!

Good morning!

是否portfolio呀?  我昨晚做到死呀死呀!
好耐沒收這麼認真寫字! 你地寫?多頁呀!

原文章由 Hillary2002 於 08-8-1 09:49 發表
早晨!!!!

原文章由 QQ2003 於 08-8-1 09:49 AM 發表

Hillary,

宣道.....點解唔考KTS 呀? 我自己較為喜歡KTS 多 d

qq媽:

只係自己同麻hillary見識一下, 我知德雅多數收, "宣小"好多都派"協中"課程同"協小"相似, 聖方就考下hillary膽量,其實我同個c6都係諗讀津校, 因為我有兩個又唔係公務員比唔起今多年學費, 派得唔好我會帶個女去叩門

原文章由 chrwan 於 08-8-1 10:05 AM 發表
Good morning!

是否portfolio呀?  我昨晚做到死呀死呀!
好耐沒收這麼認真寫字! 你地寫?多頁呀!

係呀portfolio,快d做下星期開始要睇奧運 , 我都係將個女d資料打入去, 將d成績表同麻d課外活動證書放晒入去, 大約5-6頁

我都仲未開始做!! 真係想釘洒D影印本就算......!
原文章由 QQ2003 於 08-8-1 09:52 發表

Hillary,

我都仲未開始做呀!

救恩學校 (1/9-27/9....int date: 4/10) -- 係邊到架??

原文章由 safarimama 於 08-8-1 11:56 發表
我都仲未開始做!! 真係想釘洒D影印本就算......!

HILL 媽 點都係"協恩為本"... 連考私小都唸住協中.....

BTW, 好似宣小的成績好過KTS就真!
原文章由 Hillary2002 於 08-8-1 11:20 發表

qq媽:

只係自己同麻hillary見識一下, 我知德雅多數收, "宣小"好多都派"協中"課程同"協小"相似, 聖方就考下hillary膽量,其實我同個c6都係諗讀津校, 因為我有兩個又唔係公務員比唔起今多年學費, 派得唔好我會帶個女 ...

中西區....成績好,算多高官子第讀的學校!
原文章由 supergirl 於 08-8-1 12:01 發表
救恩學校 (1/9-27/9....int date: 4/10) -- 係邊到架??

原文章由 safarimama 於 08-8-1 12:04 PM 發表
HILL 媽 點都係"協恩為本"... 連考私小都唸住協中.....

花媽無法啦, 比唔起中, 小學錢為有諗點可以比小幾年囉

[ 本文章最後由 Hillary2002 於 08-8-1 12:24 編輯 ]

原文章由 safarimama 於 08-8-1 12:04 發表

因為KTS起碼讀少科宗教先, 音樂又唔洗讀兩科(聽聞宣道好似係), 又注重體育, KTS間學校又靚d, 所以我覺得好似arm qq多d
KTS好似都有八十幾九十個%入band 1 喎

原文章由 QQ2003 於 08-8-1 12:33 PM 發表

因為KTS起碼讀少科宗教先, 音樂又唔洗讀兩科(聽聞宣道好似係), 又注重體育, KTS間學校又靚d, 所以我覺得好似arm qq多d
KTS好似都有八十幾九十個%入band 1 喎 ...

其實好多學校已經講明兩音樂1體育, 要入band1中學要識多幾樣, 我個hillary成隻mankey坐唔定,唔似qq成績好, 又定又靚女, 我果個死緊

原文章由 Hillary2002 於 08-8-1 13:04 發表

其實好多學校已經講明兩音樂1體育, 要入band1中學要識多幾樣, 我個hillary成隻mankey坐唔定,唔似qq成績好, 又定又靚女, 我果個死緊

Hillary游水咁叻, 好多人搶住要啦, 你洗咩擔心呀!

好似宣小今年中學派得好好. 不過是否要2樣樂器, piano 不計.

另外, Portofolio 是否放birth certificate and report included???

原文章由 safarimama 於 08-8-1 12:04 發表

‹ 上一主題|下一主題