用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒 k1 的家長
樓主: wing
go

聖羅撒 k1 的家長 [複製鏈接]

Hi Wing

I am not sure to buy 校服 at school or not at this moment. My Daughter is having N Class at morning. She need to sleep at afternoon.

魅力公主 醒目開學勳章

hi cowwing , 咁你咪要自己去新蒲崗買囉? 我本來都想自己早d去買, 但係怕盪失路, 所以都係唔好咯
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

我怕盪失路 so I am still thinking. hahaha.......

WING
我會帶埋亞女去呀, 等佢見下間學校, 比定d心理準備佢. 但我要返工, 所以應該會同埋工人一齊去, 等工人帶佢返屋企
d保姆車真係好鬼貴
BeBu

cowwing, 你女女個樣好大個呀,係唔係大女黎?
BeBu

Yes.
I have one child only.

She study 下午班. Otherwise, you can see her la ...

Dear all,

My elder daughter 葆晴 will be studying K1 morning class in Sept as well and she's now in Cannan Waterloo Road (full day pre-nursery).

Nice to know you all.

回覆 4# bebu 的文章

D 保姆車真係好貴呀!我住土瓜灣都要$620一個月。

I leave in Shatin. The School Bus Fee is $800.

請問你們是否全部都有讀 Nursary?

可不可以講下你們 interview 時考咩?

是不是要教友才可考入?

2011年讀k1,幾時可以申請?

謝謝解答!
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

當日我都見到好多家長寫信轉上午班,後來校車d人話比我知,以佢地既經驗問返d家長10個都唔會2個可以轉到上午班,所以我放棄左無同佢轉上午班,我住紅磡甘近都編下午班,但有d住好遠反而佢地就讀上午班,所以都唔係好明佢地既編制 !
大家係咪都係會返學校買校服呀 ! 不如當日大家係學家聚下認識下 !       

原帖由 wing 於 09-5-14 19:01 發表
halo 咁多位同學仔既媽媽~

其實我係住屯門既, 不過大女都係出九龍返學,所以我朝早會一次過湊兩個出去

yantung0224 你有無寫紙要求轉番上午班呀 ? 我交書簿費果日見好多下午班家長都想轉呀

大家要多d上黎交流下呀  ...

zzoe 你囡囡讀上午班 or 下午班呀 ! 如果係下午我地就係同一架校車 !
其實$620,都唔係好貴, 我而家去九龍塘架校車要$1000元 ! 我地仲係差唔多開學先通知我地加140元校車 !

原帖由 zzoe 於 09-5-20 21:39 發表
D 保姆車真係好貴呀!我住土瓜灣都要$620一個月。

魅力公主 醒目開學勳章

咁多位媽媽, 如果6號果日大家會返去買校服既, 不如約下見見面啦, 因為你地大部份都係搭校車, 所以到時無乜機會見到架
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

魅力公主 醒目開學勳章

virgokaren , 我地本身唔係教友, 晞晞亦都無讀開nursery. 當日in既時候我地家長係唔可以陪佢架,晞晞果張枱有兩個小朋友一齊坐係度,不過就問完一個先到另一個,我都唔係好知問過d咩,我淨係見老師俾本書佢睇,跟住問下佢野咁囉,最尾仲俾兩隻糖佢揀既

有空請去看看 ~

魅力公主 醒目開學勳章

bebu, 你咪睇晞晞個樣好似好細個咁, 其實佢都係大女黎架, 不過個樣同身型都係bb咁咋

有空請去看看 ~

hi yantung0224

我囡囡讀上午班﹐唔可以同你地一架校車!

原帖由 yantung0224 於 09-5-21 12:17 發表
zzoe 你囡囡讀上午班 or 下午班呀 ! 如果係下午我地就係同一架校車 !
其實$620,都唔係好貴, 我而家去九龍塘架校車要$1000元 ! 我地仲係差唔多開學先通知我地加140元校車 !

...

Hi hi, 我個囡讀下午班呀.........多多指教!

回覆 31# yantung0224 的文章

我地都係當日比信希望轉上午班, 一星期後, 學校打嚟話成功呀, 好開心

原帖由 yantung0224 於 09-5-21 12:11 發表
當日我都見到好多家長寫信轉上午班,後來校車d人話比我知,以佢地既經驗問返d家長10個都唔會2個可以轉到上午班,所以我放棄左無同佢轉上午班,我住紅磡甘近都編下午班,但有d住好遠反而佢地就讀上午班,所以都唔係好明佢地既編制 ...

回覆 24# WINGYINMON 的文章

買校服當日我bb因為早上要返學,所以應該下午3點左右才到。

Leemark,

我個囡讀下午班 wo.....!
‹ 上一主題|下一主題