用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 0910 K3 繼續繼續繼續 TALK !
樓主: lala1125
go

0910 K3 繼續繼續繼續 TALK ! [複製鏈接]

昨天阿囡帶幅畫返學, 本想交班主任, 但最終無交, 她話老師唔舒服 - 唔知是否班主任無返

原帖由 namnam320 於 09-9-23 16:30 發表
你地有冇聽自己D小朋友講每日都有好多同學仔請病假呀?
我個女有日講,前日有9位小朋友請病假,聽倒都嚇親

原帖由 FnDmum [/url]
昨天阿囡帶幅畫返學, 本想交班主任, 但最終無交, 她話老師唔舒服 - 唔知是否班主任無返

係呀,星期二陳老師病左冇番

希望病菌遠離各位
3E 嵐嵐

Hi namnam320,

你上次pm我個小一講座都無聽到, 不過阿囡只有適齡分數, 都無可能找到理想官津。
有些私校及直資好快就開始interview啦。

原帖由 namnam320 於 09-9-24 12:05 發表

係呀,星期二陳老師病左冇番

希望病菌遠離各位

原帖由 FnDmum
Hi namnam320,

你上次pm我個小一講座都無聽到, 不過阿囡只有適齡分數, 都無可能找到理想官津。
有些私校及直資好快就開始interview啦。

直資好多都in左la, 你留意下喎
諗左好耐,最後我地放棄私校同直資,決定出去博一博,希望成功啦
3E 嵐嵐

我都會盡博試吓, 但必須找間做back up 。:)
Good Luck !

原帖由 namnam320 於 09-9-24 16:40 發表

直資好多都in左la, 你留意下喎
諗左好耐,最後我地放棄私校同直資,決定出去博一博,希望成功啦

明日懇親會我唔會去呀,因我實在睇得太多次我個女跳果隻舞,睇到我都識跳

希望一齊順利
3E 嵐嵐

nam nam 表現好好!
你不揀崇真,揀咗那間好嘢?
http://lb3f.lilypie.com/Cvyyp8.png[/img][/url]

原帖由 sleepingbo
nam nam 表現好好!
你不揀崇真,揀咗那間好嘢?

thank you!
我都係揀津校 - 茘枝角天主教小學

咁你又點揀?
3E 嵐嵐

希望你地個個今年都派到 / 考到心儀學校! 加油!

我小朋友今年都係讀K3R,佢上兩個星期已經話小兔組好多小朋友病咗,陳老師又唔舒服,轉頭我個仔都病埋!上個星期無返過學,我打返去揾陳老師都係放緊病假!
我都希望病菌快啲走晒,個個健健康康咁返學啦!

原帖由 FnDmum 於 09-9-24 08:34 發表
[center]Larry's birthday ticker[/center]

原帖由 hellojoyce
我小朋友今年都係讀K3R,佢上兩個星期已經話小兔組好多小朋友病咗,陳老師又唔舒服,轉頭我個仔都病埋!上個星期無返過學,我打返去揾陳老師都係放緊病假!
我都希望病菌快啲走晒,個個健健康康咁返學啦!

...

我個女,都係K3R,上星期頂埋個懇親會後,當日下午都發燒,之後我都唔比佢番學,今日好番先回校.原來老師又病呀
3E 嵐嵐

我個仔去唔到懇親會,真係嘥晒啲tickets(我買咗4張+cd)同埋啲靚靚衫lu!

原帖由 namnam320 於 09-10-5 15:28 發表

我個女,都係K3R,上星期頂埋個懇親會後,當日下午都發燒,之後我都唔比佢番學,今日好番先回校.原來老師又病呀mouth:" />
[center]Larry's birthday ticker[/center]

明天去崇真交留位費!
原帖由 namnam320 於 09-10-5 11:58 發表

thank you!
我都係揀津校 - 茘枝角天主教小學

咁你又點揀?
http://lb3f.lilypie.com/Cvyyp8.png[/img][/url]

thank you~
原帖由 silvia_ng 於 09-10-5 12:01 發表
希望你地個個今年都派到 / 考到心儀學校! 加油!

原帖由 sleepingbo
明天去崇真交留位費!

3E 嵐嵐

原帖由 hellojoyce
我個仔去唔到懇親會,真係嘥晒啲tickets(我買咗4張+cd)同埋啲靚靚衫lu!

最緊要身體健康,因我個女係舞蹈校隊,果日我格硬要佢到會場跳舞,結果佢跳完冇晒精神,仲發燒添....
3E 嵐嵐

原帖由 namnam320 於 09-10-6 14:52 發表

最緊要身體健康,因我個女係舞蹈校隊,果日我格硬要佢到會場跳舞,結果佢跳完冇晒精神,仲發燒添....

希望嵐嵐快快康復 !
舞蹈校隊當然保持水準 .
但班別的 PERFORMANCE .....
我覺得小朋友們已經沒有太投入了 .

原帖由 lala1125
希望嵐嵐快快康復 !
舞蹈校隊當然保持水準 .
但班別的 PERFORMANCE .....
我覺得小朋友們已經沒有太投入了 .

thank you, 嵐嵐已經冇事,回復番搞搞陣的本色

當日我沒有去睇表演,我老公睇完話我知,現場小朋友太多甩流,小朋友天真的表演,又睇得現場各位好開心

始終佢地唔係專業,又放左個長長暑假,自然會笑料百出
3E 嵐嵐

秋季旅行 ,
上年明明 k2 & k3 一齊 ,
但今年又分開 !  
真係又要分體啦 !

原帖由 lala1125
秋季旅行 ,
上年明明 k2 & k3 一齊 ,
但今年又分開 !  
真係又要分體啦 !

轉眼間,今年係最後一年在呢間學校