用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問小一面試當日應穿著怎樣的服裝呢?
樓主: yeesumyin
go

請問小一面試當日應穿著怎樣的服裝呢? [複製鏈接]

回覆 13# Geni 的文章

真係唔好意思呀...又一次麻煩係啦geni
因為唔知程序...所以想問清楚...我都報左名聽18號個講座架啦
即係"自行分配" 都係要大抽獎架...
如果唔收..就要等統一派位...再派唔啱..先去叩門....唉...真係煩呀

好采睇左你地既advise 等我仲懶勁 欲以為自然就得tim 都岩既 呢個世界都係先敬law衣后勁人la
原帖由 babytai 於 09-9-3 22:46 發表
因為唔知程序...所以想問清楚...我都報左名聽18號個講座架啦
如果唔收..就要等統一派位...再派唔啱..先去叩門....唉...真係煩呀 ...

原帖由 ShinTeresa 於 09-9-3 23:25 發表
好采睇左你地既advise 等我仲懶勁 欲以為自然就得tim 都岩既 呢個世界都係先敬law衣后勁人la   
咁又未必,始終都係勁人緊要d

醒目開學勳章

原帖由 babytai 於 09-9-3 22:46 發表
如果唔收..就要等統一派位...再派唔啱..先去叩門....唉...真係煩呀 ...

唔麻煩!

報官津分兩個階段, 自行分配同統一派位(大抽獎). 自行只可以揀一間, 計分o既, 由高分o既開始收, 同分又唔夠位就抽, 例如有50個位, 40個位俾o左20分以上, 咁淨番o個10個位就o係15分o既人入面抽10個. 至於點抽你可以問學校, 一係就俾教育局抽, 一係就學校自己抽, 抽o既時候會有教育局o既人在場. 自行如果分唔到學位就要參加大抽獎, 大抽獎就唔計分, 只講運, 甲部全港任揀3間, 乙部就排自己網o既學校. 如果咁唔好彩大抽獎抽唔到你心水而你又想再搏o下心儀o個間, 咁就自己去心儀學校叩門, 呢個時候學校就可以用自己o既方法收生, 如面試.

明唔明白?

明白...再一次唔該geni詳細解釋

總知每個細節都注意一下, 始終機會只有一次, 準備好d, 機會一定會大d既.

原帖由 ShinTeresa 於 09-9-3 23:25 發表

haha, 你一講令我想起舊年in 九龍塘小學, 那裡環境十分好, 有很大的操場及草地, 放了一些室外玩具, 好多小朋友 in 完都留低玩, 咁就有些 "裇衫+吊帶西褲+bow tie+西裝頭" 的小朋友在烈日下玩, 好正!

原帖由 Geni 於 09-9-2 17:37 發表
我舊年去in, 見過有個小朋友, 唔知係咪個小朋友著得唔自在, 我見佢成個人都呆呆地咁..... 所以著乜都唔緊要, 最緊要個 ...
Hello
‹ 上一主題|下一主題