用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 救世軍田家炳學校 有冇人入左田小呀?
樓主: 可愛的天使
go

有冇人入左田小呀? [複製鏈接]

原帖由 可愛的天使 於 11-6-14 10:11 發表
都好呀, 點相認呀? 不過我老公果日又話去, 等我問問佢可唔可以唔好阻住我地傾叫佢唔好去先.

唔好啦, 叫埋爸爸一齊去啦, 一齊傾同聽, 我唔介意呀! 相認當然是交換電話 或者 約係學校門口等埋一齊入囉!

回復 21# CarmanCheng 的帖子

咁樣...好啦就預埋佢啦. 咁係學校門口等埋一齊入. 因我pm功能用唔到發出唔到所以留唔到電話比你, 一係你留比我(我可看到pm)我再打比你咪有我電話law. 好唔好?

原帖由 CarmanCheng 於 11-6-14 09:46 發表

即係你囡會係奶奶到住?

唔係呀,我每日放工會返奶奶度食飯,食完會同阿囡一齊返屋企,早上老公會帶阿囡過去比奶奶同佢食早餐然後返學。

原帖由 可愛的天使 於 11-6-14 10:54 發表
咁樣...好啦就預埋佢啦. 咁係學校門口等埋一齊入. 因我pm功能用唔到發出唔到所以留唔到電話比你, 一係你留比我(我可看到pm)我再打比你咪有我電話law. 好唔好? ...

好! 我PM 我MOBILE俾你....

原帖由 CherylMammy 於 11-6-14 12:20 發表

唔係呀,我每日放工會返奶奶度食飯,食完會同阿囡一齊返屋企,早上老公會帶阿囡過去比奶奶同佢食早餐然後返學。

咁都幾好喎, 咁你會唔會叫奶奶送飯俾亞囡呀第日? 我打算送飯

本來我都心大心細架!不過聽完妳地咁講,我都安心咗好多呀!

原帖由 abbymok 於 11-6-14 17:24 發表

Hi, 你第幾志願入田小呀?

原帖由 abbymok 於 11-6-14 17:24 發表

歡迎你呀!

原帖由 bobo2001 於 11-6-14 22:14 發表
你真是一個非常好的媽媽啊, 放心啦, 田小真係一間不錯的學校, 係一間老師校長都非常關愛學生的學校.
田小仲有一個拔尖補底計劃, 某科成績較佳的學生會有培訓班, 成績較弱的學生會安排輔導班, 對不同成績的學生都會 ...

非常多謝你的分享呀,我都認為我個囡入田小一定會讀得好開心ge。 家長義工係咪多數係一至五返學時間做架,我都好有興趣但我是在職媽媽。

原帖由 bobo2001 於 11-6-14 22:14 發表
你真是一個非常好的媽媽啊, 放心啦, 田小真係一間不錯的學校, 係一間老師校長都非常關愛學生的學校.
田小仲有一個拔尖補底計劃, 某科成績較佳的學生會有培訓班, 成績較弱的學生會安排輔導班, 對不同成績的學生都會 ...

可唔可以分享下田小的校風,因為我覺得除成績外校風都非常重要。

多謝你分享, 咁如果分數中等的同學是否不可參加這個計劃呢(即輔導班)? 你係咪家長義工成員呀? 我都想有時間就做吓家長義工. 另外, 請問學校有冇觀課日架??

bobo2001

當然歡迎你啦! 我都打算參加義工家長, 到時會見到你嗎?

回復 34# bobo2001 的帖子

咁家長義工要唔要報名架? 到時一有時間就會做吓架啦.

Hi~大家好呀,請大家多多指教!!

我囡都係9月讀田家炳小一呀,我囡係自行20分入田小o架,(我係舊校友),我囡派咗香蕉組,我住博康邨的,係full-time mama!!
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

原帖由 sandy2008 於 11-6-16 06:01 發表

我囡都係9月讀田家炳小一呀,我囡係自行20分入田小o架,(我係舊校友),我囡派咗香蕉組,我住博康邨的,係full-time mama!!

你好! 大家交流下啦 都好多全職媽媽

原帖由 sandy2008 於 11-6-16 06:01 發表

你好! 我個仔都係香蕉組呀! 多D上黎傾吓....

Welcome~ 我識得好多家長住博康邨都會揀朱正賢,可否分享下你ge睇法?

回覆 5# 可愛的天使 的文章

‹ 上一主題|下一主題