用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡
樓主: mmak
go

09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡 [複製鏈接]

恭喜恭喜....
原帖由 vhunghk 於 10-3-1 16:30 發表
Hi all,

Long time no talk.  My girl has many tests this month too.

I'm expecting my second baby in May... Time flies...

Hi all,

Long time no talk.  My girl has many tests this month too.

I'm expecting my second baby in May... Time flies...

vhunghk,
Congratulations!
boy or girl?

Thanks,birdbird & mmak!

This is a girl.

原帖由 birdbird 於 10-3-1 21:05 發表

vhunghk,
Congratulations!
boy or girl?

Congradulation !!  So happy to hear that !!  ^^

Hi all,

Congradulation !! So happy to hear that !! ^^

[quote]原帖由 vhunghk 於 10-3-4 14:21 發表

原帖由 vhunghk 於 10-3-4 14:21 發表

恭喜哂!

vhunghk,

好耐無見,嘩,好快就生!!恭喜,恭喜!!

各位,

就快可以鬆一口氣,今個星期有兩科test,4月1日放假,呢個Easter假可以輕輕鬆鬆咁玩咯.

Hi all,

呢個長假終於放完,今日第一日返學.測完放假當然開心,不過最後個幾日蒑蒑做野已經慢左幾拍,再唔返學恐怕佢變左大懶虫

vhunghk,

恭喜妳呀!

又要閉關..... 又有quiz 了

mmak,

做咩咁夜都唔瞓.
放完Easter,跟住就係英文默書,中文默書.....d中默仲鬼咁長+多生字.而且下學期d課程仲開行turbo,教得好快,6月中就考試 轉眼又暑假.

原帖由 mmak 於 10-4-22 00:28 發表
又要閉關..... 又有quiz 了

咁夜都唔瞓??? .... 上網搵料呀, 度緊亞囡D暑期活動??

我囡都係6月中就考試, 但平日早1個月先有quiz , 今次4月尾就開始... 好緊張...
今個星期五要返太子(調堂) 今個week 有默書, 調咗堂 返早2日都唔夠時間溫書, 無眼睇lu~~~

原帖由 fyeung 於 10-4-22 09:59 發表
mmak,

做咩咁夜都唔瞓.
放完Easter,跟住就係英文默書,中文默書.....d中默仲鬼咁長+多生字.而且下學期d課程仲開行turbo,教得好快,6月中就考試 轉眼又暑假.

...

mmak,

I see.原來係你做功課
暑期班我會同蒑蒑報屋企附近個ctr.今年加左好多唔同班,約$3xx (5堂)至$460 (6堂).我plan左星期一至五朝早都有堂上.不過,要抽籤報名.若抽唔到早d報名,就會有好多都比人報左.

今個暑假我會比佢考cambridge.諗住7月考starter,9月考mover.唔可以比佢偷懶,唔係玩創左個心,9月返學又要一排先tune番.今個Easter就係,玩到傻左,而家夜晚仲要玩埋爆旋駝螺先瞓.

英文班要默書,我都無時間溫,下個月考試啦,等閒做定d paper溫習下.我下星期一有英默.下星期四中默未知,今日放學就知.若果又係多+深架字,就無時間溫英文班架默書咯.

原帖由 mmak 於 10-4-22 11:27 發表
咁夜都唔瞓??? .... 上網搵料呀, 度緊亞囡D暑期活動??

我囡都係6月中就考試, 但平日早1個月先有quiz , 今次4月尾就開始... 好緊張...
今個星期五要返太子(調堂) 今個week 有默書, 調咗堂 返早2日都唔夠時間溫書, 無 ...

阿囡啱啱派咗term 2 成績表, 中文 & 英文 都跌咗少少....
阿囡都無咩偷懶, 係D題目真係愈來愈深, 阿MISS 俾分好手緊.....
真係要醒定D做人......

想問吓識唔識邊個小朋友學緊中樂??
有無老師介紹/樂噐係邊殊買好D呢??

另, 想問小童防滑拖鞋去泳池著的, 那裡有得賣??

thanks!

原帖由 fyeung 於 10-4-22 13:02 發表
mmak,

I see.原來係你做功課
暑期班我會同蒑蒑報屋企附近個ctr.今年加左好多唔同班,約$3xx (5堂)至$460 (6堂).我plan左星期一至五朝早都有堂上.不過,要抽籤報名.若抽唔到早d報名,就會有好多都比人報左.

今 ...

Hi Michelle,

好耐冇見, 估唔到冇上BK噤耐, 係度仲有你地的消息。子皓而家係西環返學, 我地都搬左去鰂魚涌。

我send左個email 比你問啲野, 唔知你有冇收到!

SuggieC

原帖由 mmak 於 10-4-22 22:04 發表
阿囡啱啱派咗term 2 成績表, 中文 & 英文 都跌咗少少....
阿囡都無咩偷懶, 係D題目真係愈來愈深, 阿MISS 俾分好手緊.....

mouth:" /> mouth:" />

有無老師 ...
我的肺腑是你所造的;我在母腹中,你已覆庇我。我要稱謝你,因我受造,奇妙可畏;你的作為奇妙,這是我心深知道的。我在暗中受造,在地的深處被聯絡;那時,我的形體並不向你隱藏。我未成形的體質,你的眼早已看見了;你所定的日子,我尚未度一日,你都寫在你的冊上了。(詩139:13-16)

Hi SuggieC,

係呀~好耐冇見了, 你對仔女 好嗎???....
妹妹仲係幼稚園呵??

剛剛 check 咗 ...., 我明天覆你......:loveliness:

原帖由 SuggieC 於 10-4-27 11:29 發表
Hi Michelle,

好耐冇見, 估唔到冇上BK噤耐, 係度仲有你地的消息。子皓而家係西環返學, 我地都搬左去鰂魚涌。

我send左個email 比你問啲野, 唔知你有冇收到!

SuggieC

...

唔該晒!!
係弟弟黎架, 可能佢個樣之前有啲似女仔啦! 細佬而家返緊YORK 學前班, 不過9月多數會轉Victoria. 而家住香港, 九龍塘既學校都比較遠...
過幾年又到細佬考小一, 呢個遊戲好煩!      

SuggieC

原帖由 mmak 於 10-4-28 14:32 發表
Hi SuggieC,

係呀~好耐冇見了, 你對仔女 好嗎???....
妹妹仲係幼稚園呵??

剛剛 check 咗 ...., 我明天覆你......:loveliness:
我的肺腑是你所造的;我在母腹中,你已覆庇我。我要稱謝你,因我受造,奇妙可畏;你的作為奇妙,這是我心深知道的。我在暗中受造,在地的深處被聯絡;那時,我的形體並不向你隱藏。我未成形的體質,你的眼早已看見了;你所定的日子,我尚未度一日,你都寫在你的冊上了。(詩139:13-16)

Suggie

.... hee hee 搞錯咗tim, 佢細細個...又好跟Daddy, 次次都係Daddy抱住, 我真係分唔到...

覆咗你email 啦, 我過2日send 俾你...

有D忙, 我囡明天 中文quiz, D 嘢愈來愈深....
好在我囡好性, 成日想攞高分數, 溫書都算好合作, 否則我真係頂唔順.......

原帖由 SuggieC 於 10-4-28 17:02 發表
唔該晒!!
係弟弟黎架, 可能佢個樣之前有啲似女仔啦! 細佬而家返緊YORK 學前班, 不過9月多數會轉Victoria. 而家住香港, 九龍塘既學校都比較遠...
過幾年又到細佬考小一, 呢個遊戲好煩!      

SuggieC

...

vhunghk生左啦!!
恭喜!!恭喜!!

Hi all,

mmak,

我地今次測驗,老師都mark分緊左.唉,小學挑戰愈黎愈大.
中樂?好似身邊小朋友都係玩緊西樂,不過蒑蒑表姐仔有學古箏,啱唔啱?
蒑蒑著crocs去游水,我無特別買防滑拖鞋呀!

原帖由 mmak 於 10-4-22 22:04 發表

mouth:" /> mouth:" />

有無老師 ...
‹ 上一主題|下一主題