用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2010全港中學排位
樓主: khmama
go

2010全港中學排位   [複製鏈接]

tsfun 發表於 13-8-1 00:03
如果是真的為什麼沒有拔萃的名字?

我既排位表從來只係用作參考, 冇迫人去相信, 資料出處已列得好清楚, dbs屬非派位直資, 個excel有3個spreadsheet, 你要自己click入去非派位直資個spreadsheet睇.

回復 khmama 的帖子

唔該哂.....

回復 tsfun 的帖子

如果選擇DGS/DBS 都不需要睇排位啦

Dear Khmama: Cheerful! To Join the BK big family. Just have a question. I have two daughters.  The elder one is in Band 1A school. Would like to ask if it will add points for my younger daughter who is P6 now.

khmama  有o的學校會有分, 但唔會多, 始終自行都係講成績多o的.  發表於 13-9-15 17:06

khmama,

仔仔係東區小學屬band 2中成績, 請問東區有咩校風好的學校可選擇?

Thanks Khmama. Your listing is very helpful.  Really appreciated.

簽名被屏蔽

回復 lllc 的帖子

From Wah Yan Kowloown Annual Report:
<60% of students awarded 14 points or more in HKCEE for 3 consecutive years.  No annual report posted on school website after 2010.

tsfun 發表於 13-7-31 22:37
信你都奇....

我唸你唔系幾熟edu-kingdon,khmama真系無私奉獻,佢都無話要叫你一定信,你可以唔信但khmama+子女好早已經升中,佢系熬夜睇資料整理出來,就算有錯都唔應該批評而是指出改正。
另外,khmama真系幫好多小朋友升到合適自己+中學,每年都好多人thank you佢!
如今常存的有信,有望,有愛,這三樣,其中最大的是愛。

khmama真系無私奉獻

你好,KHMAMA。 我想問一些關於直資中學的問題。  請問你有無沙田王錦輝中學的校風和學術評價呢? 因在網上看見的都是一些比較負面的評價,但親身參觀後又覺得不是很差。 請問你覺得這間學校怎麼樣?

khmama

想問下意見, 呀仔band 2 頭在將軍o 區, 如博band 1  係米太進取 ? band 2 將軍澳有咩選
又如果往東區, 有邊d band2 ?
thanks

khmama, 你好。小女成績band 1a,酷愛運動。我原打算將曾肇添作為第一志願,沙田呂明才作為第二志願。但是帶女兒參觀了大部分沙田band 1學校之後,女兒決定把沙田崇真中學放第一志願,而曾肇添放第二志願。她非常喜歡沙田崇真的新校舍,有幾個籃球場可以打籃球,學界體育比賽成績也不錯。她學校成績好的同學大都以曾肇添為第一選擇。請問沙崇的學生來源與曾肇添,呂明才相差遠嗎?謝謝

smallworld 發表於 14-1-13 10:01
khmama, 你好。小女成績band 1a,酷愛運動。我原打算將曾肇添作為第一志願,沙田呂明才作為第二志願。但是 ...

除咗曾記同沙呂, 沙崇近年已經成為區內極受歡迎既學校, 相信自行top學生既貨源充足. 既然係囡囡心儀沙崇, 就作第一志願, 最緊要到時唔好同o的入咗曾記既同學比較, 始終曾記都係沙田一哥.

Sandra526 發表於 14-1-6 12:51
khmama

想問下意見, 呀仔band 2 頭在將軍o 區, 如博band 1  係米太進取 ? band 2 將軍澳有咩選

除咗顯理, 可以考慮呂郭碧鳳, 黃大仙文理亦係唔錯既選擇.

polo819 發表於 13-12-7 17:58
你好,KHMAMA。 我想問一些關於直資中學的問題。  請問你有無沙田王錦輝中學的校風和學術評價呢? 因在網上 ...

王錦輝成績好一般, 應該都屬於band2中下.
‹ 上一主題|下一主題