用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍嗚幼兒園爆水喉?
樓主: mariandy
go

劍嗚幼兒園爆水喉? [複製鏈接]

10 堂 $1440. Yes, once a wk on every Sat.

我以為讀梗嘅小朋友都可以join tim, 你沒收到通告嗎?

原帖由 Bebichhichi 於 08-10-21 11:49 發表
你地返呢d pg 要幾錢呀? 係咪一wk 返一次only?

無出notice wor, 只係有打電話講過叫休學轉course咋, 我估可能真係有d學生休學轉左都唔出奇

原帖由 lambk 於 08-10-21 11:56 發表
10 堂 $1440. Yes, once a wk on every Sat.

我以為讀梗嘅小朋友都可以join tim, 你沒收到通告嗎?

吓?!Nursury 轉 playgroup?  唔會咁儍中計啩!

等我今個Sat. 818.

話事話, 你小朋友返KM開心嗎?

原帖由 Bebichhichi 於 08-10-21 12:22 發表
無出notice wor, 只係有打電話講過叫休學轉course咋, 我估可能真係有d學生休學轉左都唔出奇

我諗, 我同你的case一樣, 阿囝本身都係讀km nursury, 但now無得讀, 所以焗住要返sat playgroup囉, 但以我當日咁睇, 11:30am好靜, 來來去去都係得2個小朋友囉.
可能你婆婆睇到的應該是現在km讀緊回來上興趣班的.

原帖由 lambk 於 08-10-21 11:45 發表
有8人左右. (PS因第一堂由婆婆帶,所以我不清楚確實數目. 但婆婆話返11.30am都好似有20人左右bor!)

婆婆仲話好多小朋友應該返緊KM nursury,因為見到佢哋咩住KM書包.

因KM今次playgroup都好急,有D家長可能趕唔切,遲D ...

補充一下, 我個班只有2個小朋友, 另外一個, case同我一樣, 都係話因爆渠而不能返學. 所以暫時上住playgroup先.
另外, 你有沒有收到km留位信呀.

原帖由 waiman222 於 08-10-21 14:12 發表
我諗, 我同你的case一樣, 阿囝本身都係讀km nursury, 但now無得讀, 所以焗住要返sat playgroup囉, 但以我當日咁睇, 11:30am好靜, 來來去去都係得2個小朋友囉.
可能你婆婆睇到的應該是現在km讀緊回來上興趣班的.

...

所以我咪無睬佢地囉, 小朋友返學唔慣好正常, 無奶油要我轉pg.

不過我今b 好似已經開始適應返學既生活啦, 而架返到sch 都會同我地講 88, 返學又會巧開心跑出黎

原帖由 lambk 於 08-10-21 12:39 發表
吓?!Nursury 轉 playgroup?  唔會咁儍中計啩!

等我今個Sat. 818.

話事話, 你小朋友返KM開心嗎?

收到亦已交咗, 曾猶疑揀中英 or 英普. 最後揀咗中英.

原帖由 waiman222 於 08-10-21 14:17 發表
補充一下, 我個班只有2個小朋友, 另外一個, case同我一樣, 都係話因爆渠而不能返學. 所以暫時上住playgroup先.
另外, 你有沒有收到km留位信呀.

安樂哂啦.
唔知K1會唔會見面,我揀中英文班的.

原帖由 Bebichhichi 於 08-10-21 14:51 發表
所以我咪無睬佢地囉, 小朋友返學唔慣好正常, 無奶油要我轉pg.

不過我今b 好似已經開始適應返學既生活啦, 而架返到sch 都會同我地講 88, 返學又會巧開心跑出黎

...

hi, lambk

不是喎, k1只有
上午班  中英文班
下午班  雙語國際班 (只係英文 和 粵語)
沒有英普班

原帖由 Bebichhichi 於 08-10-20 11:34 發表
請問你係咪下午a班架??

HIHI Bebichhichi,

Please check PM, something to ask... thanks...

原帖由 Bebichhichi 於 08-10-21 11:49 發表
你地返呢d pg 要幾錢呀? 係咪一wk 返一次only?

你想JOIN??

Yes, you are right, 口快快up 錯左,但k2國際班好似有普通話,是嗎?

你揀左未?

原帖由 waiman222 於 08-10-21 18:43 發表
hi, lambk

不是喎, k1只有
上午班  中英文班
沒有英普班

上午班  中英文班

May I know what the different between them? Both in Chinese and English

原帖由 waiman222 於 08-10-21 18:43 發表
hi, lambk

不是喎, k1只有
上午班  中英文班
沒有英普班

You may have a look to the following thread:

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1677395&extra=page%3D2

原帖由 coco209 於 08-10-22 08:27 發表
上午班  中英文班

May I know what the different between them? Both in Chinese and English

唉, 我仲諗緊, 心大心細, 你呢 點解會選中英呀.
不過無論如何, 我今日一定要決定同寄返去學校.

原帖由 lambk 於 08-10-22 00:27 發表
Yes, you are right, 口快快up 錯左,但k2國際班好似有普通話,是嗎?

你揀左未?

Sorry又忘記講添, k2國際班係有普通話班主任的.
而k1, 每星期有二天普通話.

原帖由 waiman222 於 08-10-22 09:52 發表

我本來都心大心細,但老公話怕亞仔應付不到咁多語言.(PS我小朋友現在仍只識單字發音,仲唔係乜字都講到)
加上國際班是PM,怕佢無精神要午睡.

原帖由 waiman222 於 08-10-22 09:52 發表

of course no la, 不過我8下之麻,

btw, 我收唔到你pm wor, 你可唔可以再send??

原帖由 jn_mama 於 08-10-22 00:22 發表

你想JOIN??

唉, 我心大心細的原因又係同你一樣, 阿囝9月尾出世,
說話方面都不是很叻, 但又想佢可以接觸多些英文o咼,
所以真係頭都大晒.

原帖由 lambk 於 08-10-22 10:09 發表
我本來都心大心細,但老公話怕亞仔應付不到咁多語言.(PS我小朋友現在仍只識單字發音,仲唔係乜字都講到)
加上國際班是PM,怕佢無精神要午睡.

lam bk
我決定了, 我都係讀上午中英班, 希望到時可以相認la.

原帖由 waiman222 於 08-10-22 11:42 發表
唉, 我心大心細的原因又係同你一樣, 阿囝9月尾出世,
說話方面都不是很叻, 但又想佢可以接觸多些英文o咼,
所以真係頭都大晒.
‹ 上一主題|下一主題