用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸會幼稚園取錄信
樓主: @nei@
go

荃灣浸會幼稚園取錄信 [複製鏈接]

綠楊幼稚園
LUK YEUNG KINDERGARTEN
地址
Address
新界荃灣綠楊新邨綠楊坊平台2樓
SHOP UNIT UP1 LUK YEUNG GALLERIA LUK YEUNG SUN CHUEN TSUEN WAN NT

電話
Tel.
傳真
Fax.

原帖由 cindy83215 於 08-11-13 23:23 發表
Pls help me~~

通常小朋友2歲8個月係叫適齡入k1. eg : 小朋友在出年9月時適齡, 則你今年就要開始search 定資料, 因每間學校收生不同, 所以你要留心啊! 詳細資料請參加教育局網頁

http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/index.php

thanks~~請問呢間好唔好?
原帖由 莊生bb 於 08-11-13 23:52 發表
綠楊幼稚園
LUK YEUNG KINDERGARTEN
   地址
Address新界荃灣綠楊新邨綠楊坊平台2樓
SHOP UNIT UP1 LUK YEUNG GALLERIA LUK YEUNG SUN CHUEN TSUEN WAN NT
電話
Tel.24998832傳真
Fax.24993429

...

thanks~~因為我個fd話bb半歲就要交定表申請,嚇得我....
原帖由 莊生bb 於 08-11-13 23:59 發表
通常小朋友2歲8個月係叫適齡入k1. eg : 小朋友在出年9月時適齡, 則你今年就要開始search 定資料, 因每間學校收生不同, 所以你要留心啊! 詳細資料請參加教育局網頁

http://chsc.edb.hkedcity.net/kindergarten/index ...

可能d出名d既學校真係要啦!
綠揚...我唔知好唔好呀!! 唔好意思.

原帖由 cindy83215 於 08-11-15 02:20 發表
thanks~~因為我個fd話bb半歲就要交定表申請,嚇得我....

回覆 # 的文章

我9:30去到,都看到是打蛇餅,排了個幾鐘,約10:40分交表,我個女的編號是4xx,即是話前面已有四百幾人交表,交完出來,10:45分,還有二三百人在排,真的好多人呀!

Hi 各位媽咪,
原來大家都有咁嘅煩惱, 荃灣浸信會都收左我個女, 不過係下午班, 另一間天主教領報又係收左下午班, 唔知大家有無聽過lay間呢, 問過一d人嘅意見話浸信會比較好, 好難入, 但點好就唔知, 而領報校舍好大環境好, 但課程比較淺d.......
唔知大家重有無多d comment 呢 ? 因兩間今個星期都要交留位費呀! tks.

荃浸收咗我個女讀上午校ar,
‹ 上一主題|下一主題