用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅男女中學附屬小學 2009/10小一家長分享區
樓主: CSW
go

2009/10小一家長分享區 [複製鏈接]

已覆pm!

原帖由 jennki 於 08-12-4 00:40 發表

TLK, CSW & ABC, 請問可否分享一下你們的小朋友是讀那兒的幼稚園呢?

這陣子都不斷在考慮應該搬去哪兒的問題....當然,我們亦有將此事交託給天父。而天父的帶領真的很奇妙, 話說我先生那天去交學費轉賬的表格時, 在學校門口見到有多部媬姆車, 於是便又上前問問他們的路線和上車時間等, 結果竟發現其中有去新界區的車, 而更巧合的是, 那車的負責人竟與我們住在同一屋苑。所以, 現在我們有機會可考慮不用搬屋, 而兩個孩子都可以就到上學時間....

Wow......so glad for you. God does prepare!

hi everyone

its my first time on BK.  

My daughter is accepted for 09/10 and we live in Ho Man Tin.  I just called the "nanny bus" and they said they pick up at 7.10am and arrive at 7.40.  They charge $1650 and I think its acceptable, right!

csw,
要幾點上校車?

原帖由 CSW 於 08-12-4 11:34 發表
這陣子都不斷在考慮應該搬去哪兒的問題....當然,我們亦有將此事交託給天父。而天父的帶領真的很奇妙, 話說我先生那天去交學費轉賬的表格時, 在學校門口見到有多部媬姆車, 於是便又上前問問他們的路線和上車時間等,  ...

應該係要係荃灣地鐵站上車, 若6:50am, 不過, 未確定...你知d爸爸問野, 問d又唔問d, 所以我都仲check緊...
該負責人仲告訴我先生, 他們最遠的學生在元朗錦田, 所以, 真係遠處未算遠....

原帖由 lemonred 於 08-12-4 12:51 發表
csw,
要幾點上校車?

6:50am不算早, 可以接受, 建議你遲下才搬. 阿仔可以6:15起身, 晚上早d瞓, 8:30-9:00pm左右.

原帖由 CSW 於 08-12-4 14:09 發表
應該係要係荃灣地鐵站上車, 若6:50am, 不過, 未確定...你知d爸爸問野, 問d又唔問d, 所以我都仲check緊...
該負責人仲告訴我先生, 他們最遠的學生在元朗錦田, 所以, 真係遠處未算遠....

...

原帖由 jennki 於 08-12-4 00:40 發表

TLK, CSW & ABC, 請問可否分享一下你們的小朋友是讀那兒的幼稚園呢?

小女兒是讀維多利亞(銅鑼灣)的...

早兩日老婆話我知阿囡有一個不太愉快嘅經歷...

話說佢放學後我老婆帶佢去咗某琴行上音樂班... 喺等候上堂時佢就攞咗佢啲數學習作出嚟做(加數)... 其間有一位女孩走過嚟同我個女講:「咁淺你都唔識呀?!我做緊減數喇!我出年讀st. paul's co. ed. 呀!」

阿囡冇出聲,繼續埋頭苦幹...

知道件事後我問阿囡感受... 佢話比人睇小好唔開心... 我同佢講... 唔緊要, 千祈唔好灰心... 今次件事提醒我哋做人最緊要學習謙卑... 不要驕傲... 因為聖經話: 驕傲來、羞恥也來.謙遜人卻有智慧。(箴言11:2)

亦要視那女孩嘅說話為一個激勵... 數學弱就更要加倍努力...

感謝神比阿囡有咁嘅經歷... 希望佢喺出年開學前可以趕上其他同學仔嘅程度

st. paul co-ed 好重視培養學生的品德, 希望這位自大的小朋友入到st. paul co-ed 會有所改變, 更希望她會遇到更叻的同學, 讓她知道一山還有一山高. 自大其實是無知.

原帖由 skateboardp 於 08-12-5 11:39 發表

話說佢放學後我老婆帶佢去咗某琴行上音樂班... 喺等候上堂時佢就攞咗佢啲數學習作出嚟做(加數)... 其間有一位女孩走過嚟同我個女講:「咁淺你都唔識呀?!我做緊減數喇! ...

原帖由 skateboardp 於 08-12-5 11:39 發表

話說佢放學後我老婆帶佢去咗某琴行上音樂班... 喺等候上堂時佢就攞咗佢啲數學習作出嚟做(加數)... 其間有一位女孩走過嚟同我個女講:「咁淺你都唔識呀?!我做緊減數喇! ...

K3 上學期做加數好正常, 你個女D 程度冇問題喎. 咁另外果個女仔既媽咪有冇叫佢唔好咁自大呢?

李校長在簡介會上
自己有講 確實是 有關係的差不多是70%
沒有關係的差不多是30%
而每年有關係的AR 差不多就是500多人吧~70%就是約錄取105人
剩下的1500人  中  錄取 30% 就是差不多45人
(還要差不多一半男一半女)

原帖由 ahtan 於 08-12-3 23:17 發表

Sorry let me clarify. I want to say that every year, the percentage of A group getting in, and B group getting in, is not always 70% / 30%. It really depends on the applicants' performances. If ther ...

我的兒子是B group
沒有宗教分

原帖由 mysweetie76 於 08-12-1 11:29 發表
想請問有沒有準小一生面試時是B group 的呢? 即是完全沒有關係, 沒有宗教背景的.
謝謝!

Dear CSW,

We live in Sham Tseng and we are troubled by the transportation as well. Would you share your solution? Thanks a lot.

Alvinmum

原帖由 CSW 於 08-12-4 14:09 發表

...

Alvinmom,

請收PM!

原帖由 alvinmum 於 08-12-7 11:52 發表
Dear CSW,

We live in Sham Tseng and we are troubled by the transportation as well. Would you share your solution? Thanks a lot.

Alvinmum

Hi, CSW,

Do you know the daily arrangement for the class P1 such as time-in/out, how long per lession?

My child will also study st. paul co-edu in next year.

We should be able to get some of these details in the coming open day. It is always useful to talk to the student ambassador there. There will be students performance and also tour in the school.

According to 小學概覽, the school starts at 8:00AM, finishes at 2:45PM (you should also expect that your kid may join some after-class activities and it may take him/her to stay school for 1-1.5 hour more). The lunch is at 12:15-13:00. Each lesson lasts 35 minutes and 8 lessons a day.
4 tests and 2 exams a year, material covers in each test/exam will usually not be tested again unless they are the fundermental concepts.

原帖由 LuGi 於 08-12-8 13:26 發表
Hi, CSW,

Do you know the daily arrangement for the class P1 such as time-in/out, how long per lession?

My child will also study st. paul co-edu in next year.

原帖由 ma90a31 於 08-12-6 13:24 發表
李校長在簡介會上
自己有講 確實是 有關係的差不多是70%
沒有關係的差不多是30%
而每年有關係的AR 差不多就是500多人吧~70%就是約錄取105人
剩下的1500人  中  錄取 30% 就是差不多45人
(還要差不多一半男一半女)

...

Being in the A group definitely has advantages but I am quite sure, judging from the number of second interviews that were offered to the A group, that the percentage of students from A group getting in is not as high as 70%. Nevertheless, no matter whether people are in the A or B group, it's not easy to get in.

CSW,

please check pm

原帖由 CSW 於 08-12-7 23:31 發表
Alvinmom,

請收PM!
‹ 上一主題|下一主題