用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2009-2010年小四 Chat Room (灣仔 St. Joseph's)
樓主: 臭豬豆
go

2009-2010年小四 Chat Room (灣仔 St. Joseph's) [複製鏈接]

係呀,16-20/6 不用返學

醒目開學勳章

原帖由 ThanThan2000 於 10-5-25 11:55 發表
係呀,16-20/6 不用返學

Thank you !!
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

醒目開學勳章

嘩!今日科數學超深呀!有冇人答哂成份卷呢?
聽日如果都係咁就慘囉!

Best wish,

你奌知今日份卷超深, 你仔仔講比你知? 我想知今日份數學卷邊d部份出得深? 我仔班內有同學仔做唔晒,仲係平時超班個d,  我仔仔做完文字題剛好夠鐘. 有部份冇時間睇番奌做!

原帖由 Derdad 於 10-6-14 16:02 發表
嘩!今日餐科數學超深呀!有冇人答哂成份卷呢?
聽日如果都係咁就慘囉!

我個仔都出事,希望paper 2可以拉D分啦!佢好多同學都做唔完份試卷呀!

醒目開學勳章

原帖由 ThanThan2000 於 10-6-15 09:07 發表
我個仔都出事,希望paper 2可以拉D分啦!佢好多同學都做唔完份試卷呀!

小息時睇過呀仔,佢話Maths II 得四版,勁淺,做完仲有二十幾分鐘剩,都唔知堅定流,但係咁出卷法好易俾Mr. Cheung 嚇死!!
Best wish,

醒目開學勳章

原帖由 pooh仔 於 10-6-15 00:28 發表
你奌知今日份卷超深, 你仔仔講比你知? 我想知今日份數學卷邊d部份出得深? 我仔班內有同學仔做唔晒,仲係平時超班個d,  我仔仔做完文字題剛好夠鐘. 有部份冇時間睇番奌做!

...

呀仔o係對稱軸個條hang,跟住V形立體圖體積果題又停度,攪到六題答得四題,之後求其死死氣做埋o個兩題後都冇時間返轉頭check卷呀!
Best wish,

Derdad,

謝謝你第一時間報料,希望Math1 + Math2 / 2 = pass, 哈哈!

今年有無 全班/全級  名次?

醒目開學勳章

原帖由 adventure 於 10-6-15 16:37 發表
今年有無 全班/全級  名次?

只會有班名次!
Best wish,

呀仔話paper I 有六版, 而paper II只得四版.

原帖由 Derdad 於 10-6-15 10:05 發表

小息時睇過呀仔,佢話Maths II 得四版,勁淺,做完仲有二十幾分鐘剩,都唔知堅定流,但係咁出卷法好易俾Mr. Cheung 嚇死!!

四年班冇排全級名次? 唔喺五六年級先冇排咩? 因五六年級這兩年是不會按名次再分班.

原帖由 Derdad 於 10-6-15 17:49 發表

只會有班名次!

醒目開學勳章

原帖由 pooh仔 於 10-6-15 21:05 發表
四年班冇排全級名次? 唔喺五六年級先冇排咩? 因五六年級這兩年是不會按名次再分班.

五六年級唔單止冇全級名次,連班名次都冇埋呀
Best wish,

噫???點解???家長和學生是有知情權的,有時候,真覺得此校的校政令人難以理解!

我諗是否可以私底下問班主任?

原帖由 tsung 於 10-6-16 16:33 發表
噫???點解???家長和學生是有知情權的,有時候,真覺得此校的校政令人難以理解!

醒目開學勳章

原帖由 pooh仔 於 10-6-16 22:49 發表
我諗是否可以私底下問班主任?

班主任會告訴你大概的名次。

五、六年班的成績表,會在學生找中學時,被外校人看到。其實校長都係唔想自己嘅學生嘅名次和成績被外校人睇到後影響學生搵學校,出發點都係為學生。

咁樣理解,可能會舒服啲?
Best wish,

醒目開學勳章

終於都派咗成績——歷史新低呀!
Best wish,

原帖由 Derdad 於 10-6-21 11:06 發表
終於都派咗成績——歷史新低呀!
我仔都係,考完佢話英文好容易,點知今日來電,係咁多科最差.......失望

DERDAD,吾好太失望,唯有寄望下年吧 !等一陣我仔一點半放學回家後輪到我"刺激"啦 !想請問你仔邊科"創歷史新低"?

醒目開學勳章

原帖由 tsung 於 10-6-21 12:52 發表
DERDAD,吾好太失望,唯有寄望下年吧 !
等一陣我仔一點半放學回家後輪到我"刺激"啦!
想請問你仔邊科"創歷史新低"?

唔係「邊一科」創歷史新低嘅問題,而係「科科」嘅問題…
Best wish,
‹ 上一主題|下一主題