用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 收咗10-11年K1嘅媽咪入嚟傾吓啦...
樓主: cutecutewing
go

收咗10-11年K1嘅媽咪入嚟傾吓啦... [複製鏈接]

hi all mama,

我仔仔係英粵下午班---羅福道, 大家多多指教!

我囡囡都係中英am班, 羅福道,你個仔係邊間校舍?

原帖由 QEgg 於 09-12-8 10:24 發表
Hello! 我仔仔幸運地入中英 am班, 之前考慮過轉為英普班問題, 好像學多一種語言, 上到小學也較有優勢, 但又擔心仔仔初期不能完全聽懂, 影響學習, 後來打去學校問過, 才知道以往一直是中英班, 是最近這三年才開辦英普 ...

hello 你好 Portialeung~ 我仔仔同你女女一樣, 唔知會唔會編同一班呢!
準備好星期六註冊的文件/支票未呢? 都幾多野架!

原帖由 Portialeung 於 09-12-9 00:34 發表
我囡囡都係中英am班, 羅福道,你個仔係邊間校舍?

原帖由 QEgg 於 09-12-8 21:44 發表
Cherylyau 你好! 我個仔編左入羅福道校舍, 之前有人講過3年都會係同一間, 所以我地做唔到同班同學喇... 不過都係am英粵, 以後多d交流下!

好呀!!交流交流呀!!
我地星期日先註冊呀~~佢地真係好勤力,星期日都要返工幫小朋友註冊~~真係唔該晒佢地呀~~

你好啊,我個囡叫Ankie, 希望開學時可以見到啦!
哈哈,我未準備註冊文件啊, 稔住星期5晚先!

原帖由 QEgg 於 09-12-10 00:44 發表
hello 你好 Portialeung~ 我仔仔同你女女一樣, 唔知會唔會編同一班呢!
準備好星期六註冊的文件/支票未呢? 都幾多野架!

你地好,我囡囡叫GaLie,英普班pm,多多指教...

我仔仔 - 英普班 AM

我係星期六呀! 咁學校真係好勤力, 星期六日番去幫我地註冊~~我打去問過, 原來除左交form同支票外, 學校會同家長講大約10~15分鍾既野, 人數眾多, 所以我想改時間都唔容易了. 那天我不能去, 唯有叫老公去, 希望佢講到番比我聽學校d野啦!

原帖由 cherylyau_b 於 09-12-10 00:48 發表

好呀!!交流交流呀!!
我地星期日先註冊呀~~佢地真係好勤力,星期日都要返工幫小朋友註冊~~真係唔該晒佢地呀~~

原帖由 QEgg 於 09-12-10 15:43 發表
我係星期六呀! 咁學校真係好勤力, 星期六日番去幫我地註冊~~我打去問過, 原來除左交form同支票外, 學校會同家長講大約10~15分鍾既野, 人數眾多, 所以我想改時間都唔容易了. 那天我不能去, 唯有叫老公去, 希望佢講到 ...

我諗住嗰日帶埋囡囡去,本來我個時間係11:30AM,我打去學校問佢可唔可以早D,佢叫我10:00AM去喎...原來有嘢要聽GA...咁仲帶唔帶囡囡去好呢...?

同埋有冇人知PM返幾點GA...?

PM 好似係返1點. 最好自己打去問清楚.

收咗我個囡 英粵am. 應該同呀囡讀呢間. 呀囡 IN SC 時病咗仲有燒,但出奇佢考得好好. 可能係緣份所以都會比佢讀 SC. York 都收咗. 但 in 時都冇  sc 咁好. 但驚出年學費貴咋!!

原帖由 linglingng 於 09-12-10 17:46 發表
PM 好似係返1點. 最好自己打去問清楚.

收咗我個囡 英粵am. 應該同呀囡讀呢間. 呀囡 IN SC 時病咗仲有燒,但出奇佢考得好好. 可能係緣份所以都會比佢讀 SC. York 都收咗. 但 in 時都冇  sc 咁好. 但驚出年學費貴咋!! ...

其實真係唔知佢加幾多,我估唔可以一下就大幅加學費卦?!
我估$3800啦~~

我都係諗住同囡囡去,等佢認識下學校,我都應該會照帶佢去,聽10多分鐘野都ok, 頂多叫C6帶佢去playground玩住先!

原帖由 cutecutewing 於 09-12-10 16:11 發表

我諗住嗰日帶埋囡囡去,本來我個時間係11:30AM,我打去學校問佢可唔可以早D,佢叫我10:00AM去喎...原來有嘢要聽GA...咁仲帶唔帶囡囡去好呢...?

閉! 封信比佬公睇完, 不知放了那裡, 還未找到............又未抄那日註冊tim~~ 可否先告知我那個註冊? 讓我快些記下!! 唉, 若真是找不到, 學校還收我嗎?

I don't think you should bring your children on the registration day because the letter mentioned "register without child".

原帖由 cutecutewing 於 09-12-5 12:24 發表

haha...我囡囡同你小朋友一樣...in kv 好過 in sc好多,結果同你都一樣...不過sc係我1st choice...

我都係喎! 亞b in kv表現好好多, 但只是waiting list. 而sc, 我覺得無希望, 反而收到offer. 好彩, sc係我心儀的學校 ^^

幣~~註冊個日有野聽架咩? 我趕住帶個女返playgroup...攪掂校車即走都唔知有野聽tim...請問講咗d咩呢?

剛過去的星期六去註冊, 當日冇什麼簡介要聽喎!請問大家註冊日. 有冇簡介會呢?
交form時有一張學費自動轉賬紙. 寫咗每月自動轉賬$4000. 唔知係咪出年學費加到$4000 呢? 大家知唔知係咪咁呢?

咁又唔係d咩簡介會,只係有個主任帶d媽咪在學校裡周圍行下,介紹下d課室,音樂室咁姐...有d媽咪就問下問題...個主任好樂意答ga...好nice...大約15mins...唔係一定要去gei...

tks! 早知果日叫c6 帶呀囡入去行吓啦. 唔駛呀囡在出邊喊要搵我啦.
‹ 上一主題|下一主題