用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 【KTS】2010年9月 P5 ge 靚媽請入黎
樓主: 小桃兒
go

【KTS】2010年9月 P5 ge 靚媽請入黎 [複製鏈接]

報到!!!!!!!!!!!!!!!!

成年無上嚟咁制, 好彩都搵到呢間新屋.

祝各小朋友, 在新一年無論學業, 品行, 社交等等各方面都有大進步, 媽咪就可以放心喇!!

各位靚媽:

遲黎的報到!

希望黎緊2年個個醒醒目目, 考到間好中學. 最緊要都係身體健康, 身心智德都一齊均衡成長

mp,

我今日至攞書,真係好重

原帖由 cheungmp 於 10-7-9 11:16 發表
rn,

記得帶個大袋, 好多書

我都唔知啊!!

原帖由 cheungmp 於 10-7-10 14:45 發表
Hi all,

老師話 Consolidation WS  答案係9/7 download, 不過我搵唔到邊度??請問有冇人知呀??

mp,

我影左相, 放左上梳化, 有兩張===> 唔見梳化有喔,可以email给我嗎?Thanks

原帖由 cheungmp 於 10-7-9 15:30 發表
我影左相, 放左上梳化, 有兩張, 唔好意思, 有小小濛, 因為太多家長圍住睇, 好難攞位, 又加我手震
不過都睇到嘅

係喎....唔見左....已經再放係 other information folder

另...已貓左比你

點解你唔開MSN呀? 有野想問你

原帖由 tungtung-mama 於 10-7-13 23:24 發表
mp,

我影左相, 放左上梳化, 有兩張===> 唔見梳化有喔,可以email给我嗎?Thanks

mp,

你call 我啦,我屋企上唔到msn呀,公司又唔準上呀

原帖由 cheungmp 於 10-7-13 23:36 發表
係喎....唔見左....已經再放係 other information folder

另...已貓左比你

點解你唔開MSN呀? 有野想問你

ttmm,
我驚左住你做野嘛

tt 係唔係22/7去馬仔屋企玩呀?

美菜子,
馬仔叫我仔22/7去你屋企玩+食晚飯, 問准左你未架??

原帖由 tungtung-mama 於 10-7-14 11:15 發表
mp,

你call 我啦,我屋企上唔到msn呀,公司又唔準上呀

希望係啦...你亞囡有無話宿營好唔好玩啦, RUBY 就話下次唔去呀..返來晒黑左..又成腳蚊咬..
原來未返來時..打電話就話以後會食多D野..珍惜食物...聽得我不知幾開心...點知回來就唔記得哂了..
仲以為去下回來有改善..咩都值啦...空歡度一場..

原帖由 Cassey 於 10-7-12 11:31 發表
除了學業成績...其實小朋友嘅心理及行為發展都好重要...
ruby有咁大進步....ruby媽妳要讚下自己...
妳嘅努力無白費....只要ruby克服怕羞....
日後囡囡可以再慢慢學習主動....ruby 加油!!!

見到小朋友能夠按 ...

嘩..好耐無見..天氣甘熱..你係咪貼住部冷氣機呀??
就來有排忙啦...

原帖由 yaumama 於 10-7-12 15:25 發表
報到!!!!!!!!!!!!!!!!

成年無上嚟咁制, 好彩都搵到呢間新屋.

祝各小朋友, 在新一年無論學業, 品行, 社交等等各方面都有大進步, 媽咪就可以放心喇!! ...

美菜子, mp,

TT 話好想去美蔡子屋企玩, E仔去嗎? 乜原來會食埋晚?
美菜子, 22/7的行程係點? 我要安排接仔。

原帖由 cheungmp 於 10-7-14 13:00 發表
ttmm,
我驚左住你做野嘛

tt 係唔係22/7去馬仔屋企玩呀?

美菜子,
馬仔叫我仔22/7去你屋企玩+食晚飯, 問准左你未架??

mp,

已覆email。有問題再call我啦, 唔會阻我, 吊頸都要透吓氣, 唔方便時我会同你講。

美菜子, ttmm,

馬仔話4-7pm, 跟住食埋飯, 唔知真唔真, Pls confirm.

原帖由 tungtung-mama 於 10-7-14 21:56 發表
美菜子, mp,

TT 話好想去美蔡子屋企玩, E仔去嗎? 乜原來會食埋晚飯咩?
美菜子, 22/7的行程係點? 我要安排接仔。

吓 4-7p.m.?? 但佢地嗰日上堂上到12 noon 噃, 中間嗰4個鐘點安排呢?? 返屋企來回都花哂 d 時間啦。

原帖由 cheungmp 於 10-7-14 23:11 發表
美菜子, ttmm,

馬仔話4-7pm, 跟住食埋飯, 唔知真唔真, Pls confirm.

ttmm,

因為馬仔1-3pm 唔得閒喎...

如果真係22/7...一係TT黎我屋企同E仔玩到夠鐘, 再去馬仔屋企??

原帖由 tungtung-mama 於 10-7-15 14:34 發表
吓 4-7p.m.?? 但佢地嗰日上堂上到12 noon 噃, 中間嗰4個鐘點安排呢?? 返屋企來回都花哂 d 時間啦。

mp,

唔該你。但等美菜子去完trip返來confirm個曰子同時間先, 因我得一個菲傭, 佢又要照顧個女, 又要揍個仔來來回回, 真係要安排吓, 再唔係可以睇下再下個week, 26/7 – 30/7,等馬仔都一齊返暑期班後佢地可以放學後一齊直落一起玩, 可能仲會方便大家。

原帖由 cheungmp 於 10-7-15 15:32 發表
ttmm,

因為馬仔1-3pm 唔得閒喎...

如果真係22/7...一係TT黎我屋企同E仔玩到夠鐘, 再去馬仔屋企??

mp,

Pls check pm

pm replied

原帖由 tungtung-mama 於 10-7-15 22:27 發表
mp,

Pls check pm

OH....原來佢出左 trip...咁等佢返黎先啦....

上次阿仔同馬仔講電話, 一輪嘴咁已經講日子講到8月, 但係講到亂七八糟咁....我都想比佢地自己試下約, 只不過私底下問下你地先, 阿仔唔知的

原帖由 tungtung-mama 於 10-7-15 21:55 發表
mp,

唔該你。但等美菜子去完trip返來confirm個曰子同時間先, 因我得一個菲傭, 佢又要照顧個女, 又要揍個仔來來回回, 真係要安排吓, 再唔係可以睇下再下個week, 即26/7 – 30/7,等馬仔都一齊返暑期班後佢地可以放學 ...

係呀,等佢地学多的社交技巧,大個仔囉

原帖由 cheungmp 於 10-7-15 23:02 發表
OH....原來佢出左 trip...咁等佢返黎先啦....

上次阿仔同馬仔講電話, 一輪嘴咁已經講日子講到8月, 但係講到亂七八糟咁....我都想比佢地自己試下約, 只不過私底下問下你地先, 阿仔唔知的

...
‹ 上一主題|下一主題