用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Net 35 自行選網內既天神或是網外既St. Mary好 ...
樓主: clumsymommy
go

Net 35 自行選網內既天神或是網外既St. Mary好 [複製鏈接]

clumsymommy,

意見比咗你,牌面機會已經話咗比你知,你都要了解吓兩間聖加究竟啱唔啱你個女讀,嘉諾撤學校又嚴又谷,每星期均有中、英文默書,父母又配合與否,又要考慮埋有無校車到。
九龍城聖加:舊校舍,收三班,一年三個學期,學術比較谷。
九龍塘聖加:新校舍,收四班,一年兩個學期。

再加上你願唔願為咗聖加而放棄天神嘅機會呢?始終天神可以直上St. Mary。舊年有人15博到九龍塘聖加後,又後悔放棄咗自己本綱抽St. Mary嘅機會。
原帖由 clumsymommy 於 10-9-12 08:31 發表
咁我應該選九龍城定九龍塘機會大D呀?
聖羅撒有冇希望呀?

我就係唔知應該点選,個心就更係想喺自行時入表天神或st. Mary啦,但聽完禁多人都話15分係絕望,就唔想白白浪費咗個機會,想選一間大機會中既,咁就可以唔洗參加統一啦。

要想喺自選中標,就要用盡15分,即係要集中選天主教學校,我對各學都唔係好認識,而家諗倒既就只有聖家同聖羅撒,所以希望喺呢度可以攞多D意見啦,真係多謝晒你哋呀!

有人叫我不如算把啦,讀番大仔嗰間就算啦(聖公會奉基千禧),反正實收既,大家話呢?

If you accept 聖公會奉基千禧, it is a good idea.
原帖由 clumsymommy 於 10-9-13 20:26 發表
有人叫我不如算把啦,讀番大仔嗰間就算啦(聖公會奉基千禧),反正實收既,大家話呢?
‹ 上一主題|下一主題