用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 KTS 2ND IN
樓主: buddy1977
go

KTS 2ND IN [複製鏈接]

原帖由 dordorbear 於 10-12-1 22:12 發表
比左個reject表情 ??
可能係一日見咁多人見到無哂表情o者

我都唔知~
因為係我老公見到其中一個老師比左個reject表情. 我奶奶話一個識比,又要咁arm有個識讀, 真係搞笑...

Results

Can we have the result early next week?

回覆 1# MySon 的文章

我見2個都係女老師, 唔係主任.
希望快D有結果!! 好心急.

回覆 3# bobo_ling 的文章

咩表情係REJECT?? 妳老公可能FEEL 錯呢.

醒目開學勳章

我地係見朱主任+黃老師

Same as us.  Both are quite nice.  I remember the room is no. 3 on 19-Nov PM.
原帖由 cookiegg 於 10-12-2 10:22 發表
我地係見朱主任+黃老師

醒目開學勳章

same same, we had the interview in the morning.
原帖由 kellyjason 於 10-12-2 11:25 發表
Same as us.  Both are quite nice.  I remember the room is no. 3 on 19-Nov PM.

Our interview room is no. 7. Both are quite nice. One senior and one junior on 19-Nov PM.

我答咗貴校晌上年升中派位方面,有90%晌自行已收或派到第一志願,84%學生派頭3志願,而124人之中有123人升讀英中中學,而貴校升中派位嘅校網係九龍城校網,係全港最好嘅校網,所以晌派位方面我一D都唔擔心......
我諗咁答OK掛!!
原帖由 buddy1977 於 10-12-1 14:24 發表
我想問KTS 無中學BACK UP 各位點答??

我問D問題同你嘅一模一樣,不過我外子無乜點做功課,答第一條就已經衰咗,睇怕都無行  

原帖由 Edvychan 於 10-12-1 14:14 發表
果日我同我老公一齊去,都真係把口未停過,問題一個接一個,真係個腦轉慢d都口啞啞...
問題有:
1) 點解揀KTS?
2) 邊個睇小朋友功課?
3) 我地係私校嚟o架播,點解願意花錢讀私校呢?
4) 我地無中學backup,你覺得點?
5) 如 ...

Why ?  no specify answer for this question I think.

我D問題同你差不多一樣,我諗我地係同一間房IN!
原帖由 Edvychan 於 10-12-1 14:14 發表
果日我同我老公一齊去,都真係把口未停過,問題一個接一個,真係個腦轉慢d都口啞啞...
問題有:
1) 點解揀KTS?
2) 邊個睇小朋友功課?
3) 我地係私校嚟o架播,點解願意花錢讀私校呢?
4) 我地無中學backup,你覺得點?
5) 如 ...

我好似記得係15號房,見我地的其中一位老師係內地人,她自己講明佢d廣東話唔正,希望我地唔好介意,你係咪咁呀?

原帖由 Charmainetowin 於 10-12-2 13:50 發表

回覆 1# Edvychan 的文章

我都係喎.

其實有無人知, 係唔係見我地個2位老師就可以決定收唔收小朋友呢??

第1題 : 點解揀KTS?
呢條問題咁易答,就算老公無準備,諗住比佢答都無衰,點先佢咁答 :  老實講我哋都見咗好多間學校,不過睇你哋嘅網頁覺得你哋幾好,咪揀你哋囉!!

救命呀,老公第一題就已經咁答,我係老師實黑面,所以唔洗旨意會成功,唉,比老公累死

原帖由 kellyjason 於 10-12-2 13:43 發表
Why ?  no specify answer for this question I think.

我D問題都係一樣,不過我哋10號房,我相信為公平起見,全部D問題都應該一樣

原帖由 Charmainetowin 於 10-12-2 13:50 發表

我唔記得幾號房了,不過一定同你唔同房,兩位老師都講流利廣東話的!
原帖由 Edvychan 於 10-12-2 14:18 發表
我好似記得係15號房,見我地的其中一位老師係內地人,她自己講明佢d廣東話唔正,希望我地唔好介意,你係咪咁呀?

我唔同喎,咁證明間間房都有幾條標準問題的!
原帖由 Edvychan 於 10-12-2 14:18 發表
‹ 上一主題|下一主題