用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 匯基(東九龍)Offer
樓主: bik1229
go

匯基(東九龍)Offer [複製鏈接]

唔包!不過有資助架!!如果小朋友讀得好又有獎學金呀!

ivyxo 發表於 12-2-5 23:34
唔包!不過有資助架!!如果小朋友讀得好又有獎學金呀!

有機會一開學第2個月就要寄宿 , 點知讀得好吾好又或者夠吾夠資格擺獎學金呀 ?
尼筆額外費用都不便宜呀 !

我地又無政府福利 , 學費已要交全費 , 還要額外支付這筆費用 .
請問知否申請資助難吾難 ? 是否要好似保險......先自行支付后批資助結果 .

我都想知寄宿費係幾多, 唔記得問

我當然係想入到, 不過好多人報丫...

回復 masterunion 的帖子

我比個post嚇死, 呢間係我最心儀既學校但我未收到信woo, 原來d post係上年既

宿費每月約$5000

hugub 發表於 12-2-6 09:21
回復 masterunion 的帖子

我比個post嚇死, 呢間係我最心儀既學校但我未收到信woo, 原來d post係上年既

校長話最遲4 月中收信MA... 不過好想快少少知道結果...

5000 一個月真係幾貴, 不過如果真係住得遠... 既小朋友, 有老師睇住寄宿都係一個好選擇

回復 Carmen2004121 的帖子

佢地會响開學前比啲申請資助表格我地!如合資格的話學費同宿費都有資助。校長亦會鼓勵我地去申請,常强調唔好因應這是直資學校就埋沒果啲喜歡此校既學生和理念一樣既家長!
‹ 上一主題|下一主題