用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 請比意見...邁X/樂天密集訓練..
樓主: samantha_yuen
go

請比意見...邁X/樂天密集訓練.. [複製鏈接]

回覆 1# samantha_yuen 的文章

希望協康伴我童樂有位比我啦...我好心急想知!我真係蠢....上年11月應該唔理3721...入左報名表先嘛...唉....我真係覺得自己累左個仔!

我囡囡下個月4歲, 返左陳蔭川半年, 有明顯進步, 現在開始講野啦, 同埋眼神接觸多左好多!  我都排緊政府s位, 但唔知今年有冇機會.  係home 我亦請左導師上門做語言訓練, 但老公覺得上門導師一般, 同埋好貴一堂.  囡囡現在會自己著鞋同sock, 會表達大小2便, 介左日片, 沒有偏食, 自理ok, 可以自己刷牙, 食飯...等等.  

佢現在會我講一句 (大約4-5個子既短句)佢講一句, 但好少自己講, 只係好想要時先自己講.  社交能力弱.  

加油呀各位媽咪! 不要灰心, 小孩子只是起步慢了一點, 有適當訓練後一定會跟得上的. *(我成日都咁同自己講)

唔記得講, 囡囡仲有個哥哥, 哥哥精靈聰明, 理解能力高...兩個小朋友都係我心肝寶貝, 哥哥好鍚妹妹.  現在只係有少少不足, 最緊要佢地身體健康, 乜野都可以隨著時間同努去改善的..

加油!

但佢地D booking好似好爆?
不過我諗我地都無咁多錢上到私人S位,成7000~8000一個月呀
呢家唯有係屋企多啲同BB訓練下,希望會有進步啦!

原帖由 pipi331 於 11-5-19 00:12 發表

私人訓練唔好幫襯邁X, 呢間嘢講錢講得好緊要, 但又唔見做得好..... 比我系您會搵幼兒導師.

就算讀S位/I位,一樣要勤做家居訓練, 個仔進步至會大.
雖然話S位有3T, 幼兒導師 1對 6-8, 好似好勁咁, 但除開每個小朋 ...

排到政府位,好猶豫

我排到政府位啦,開心可以平D,但阿仔上陳蔭川上得好好地,唔知轉左會點,又擔心要重新適應,又擔心政府D中心的質素,如果唔好要返轉頭,唉
唔知點好
原帖由 wingwing2009 於 11-6-3 14:14 發表
我囡囡下個月4歲, 返左陳蔭川半年, 有明顯進步, 現在開始講野啦, 同埋眼神接觸多左好多!  我都排緊政府s位, 但唔知今年有冇機會.  係home 我亦請左導師上門做語言訓練, 但老公覺得上門導師一般, 同埋好貴一堂.  囡囡 ...
‹ 上一主題|下一主題