用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 給大腦性麻痺家長的信.pdf
樓主: 諾諾爸爸
go

給大腦性麻痺家長的信.pdf [複製鏈接]

回復 atty 的帖子

你那樣地痛苦, 我是知道的, 這就是我們同醫生和治療師不同之處. 但你都唔好責怪佢地,  因他們都唔係神,  你要知道這是頂級的病,  仲係腦病 tim.  你一定一定看看我的: 給大腦性麻痺家長的信.pdf   Page 30 and 32 patterning video.

叧外多些擁抱, 多些聽歌,  不要打孩子, 多些拉手拉腳運動.

諾諾爸爸 發表於 12-4-16 09:17
近兩個月雙手痺痛又來, 上班時有胸壓感, 下班又冇. 心臟弱....右手打大圈會痛
諾諾爸爸:
小兒腦癱康復800問----請問送出了末? 我能否要一本?

Thanks

回復 Mandy23 的帖子

Mandy,   未, 你PM 個地址比我,  我叫Taobao Courier送比你. 或者你唔想比地址我, 你出來,  (Any stations between Fanling and Mongkok) ,   我請你食晚飯亦可, 見見面, I feel ok.

謝謝你, 諾諾爸爸!

我也想看康復800問,唔知邊度有呢??

Mandy,

taobao 已落order. Remember to give me your mobile. I will tell Courier to call you.

小小一本書, 希望可心靈上幫到你, 能帶給一些温暖已足夠!

atty ,  search 小兒腦癱康複800問(全新正版)in taobao. seller: xing光燦爛

我唔知這 xing光燦爛掂唔掂, 只係弟一次買, 好多都不送去HK.

Mandy23 知道你收左本書真好, 如果發現有其他任何書或任何意見, 請告知大家.願天永遠祝福你, 祝福大家, 雖然條路如好難行, 當你覺得難行的時候, 當你覺得想放棄的時候, 幻想一下, 將自己當是上帝派下來受苦難的人,  故不可以怪責BB,  因為佢都唔想咁樣, 誰不想健健康呢? 不可以怪責另一半, 因為佢都唔想咁樣, 誰不想欣欣愛愛.

謝謝你們。即我要快查出原因。但知唔知私家醫院的話,費用大約幾多?真係極度擔心...

回復 hehe1018 的帖子

腦病的醫治是好長時間的, 我冇找過私家醫生, 如你想找, 亦應找一些腦神經專科.

你要留意一樣野, 照顧CP BB已經好累, 如果加上和叧一半在金錢上的爭炒, 我敢肯定會離婚, 男人會不顧走左去. be care.

事情都過左咁耐, 今早5:30 老婆發夢見到諾諾, 又大哭起來, 好耐冇試過了, 而我就仍然一年一百次在火車上流淚. 對著CP, 除了眼淚和痛苦, 我見不到任何野.一頁一頁抱著諾諾的情景不斷湧現.....

看到你的信, 真的流淚了...
諾諾爸爸 ... 請不要再傷心下去,
諾諾..不想看到爸媽流淚呢...
諾諾爸爸 ... 你們要加油呀.. 將來會在天家見面,
只是你們同兒子暫時分開,
所以你們不要太難過..

我想問下,
點解諾諾會CP??

thanks,. 你再看看這信第二頁

信第二頁..
找不到..點解諾諾會CP??

sorry, 係 弟三頁 至真

諾諾相信是由於我的天真又喜歡冒險的老婆, 在四五個月懷胎的時候, 居然背住我走去玩DisneySpace mountain過山車,  而且有左BB, 大著肚被我閙極都走去踩單車, 仲係公路單車!   而且仲係踩田基路, 你話我死唔死呀?! 我不能證明是否CP有關, 但BB一定受到腦震盪. 唉! 雖然她做出如此大錯, 我還是原諒她這離哂罩的行為,  愛她要愛哂所有怪行徑, 我寫這一段並不是控訴我老婆,  而是想大家知道, 有左就千萬不要坐過山車了.

哦..但應該唔會係咁,
多數都係因為腦缺氧所致.
你要比心機好好生活下去呀~
我好支持你.

回復 kanhan 的帖子

好多謝你.

另外諾諾在初生後在醫院其間, 試過心跳停頓一段好短的時間, 幾短就未清楚.

如有人真係想看看[小兒腦癱康復800問], 請找我, 我會免費叫大陸taobao 直接送去你家, 因我好明白CP家長跟本沒有時間出去, 我亦好體諒, 如果唔想比地址我, 我亦願意落MTR or KCR見面. 我冇所謂, 只要幫到你, 而又不太影響我生活, 我願意付出我那小小的心意.

如你懷疑或確認你的BB有腦病, 我可在father.hk出$寄比你. free of charge. 當是我心意, 如不是這不幸情況, 請自己去買吧,  留給有需要的人看.

Search 小兒腦癱康複800問(全新正版)in taobao.com,
seller : xing光燦爛
價  格: 27.40 RMB , not include transport.

因近來幾日, 眼乾病serious左, 會小上網, 好擔心.可能以從後不能做at least IT野,.
.

小兒腦癱康復800問
係咪簡體字??
如果唔係我都想要一本!
TKS

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題