用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: chun12
go

2009 P1 [複製鏈接]

bkfans123,

我看過範圍一次.  內容包括節拍, AB節,強弱音,重複節及手號.我會同仔仔溫符號和手號.我自己對音樂的認識不多,所以只可以做到這些.

仔仔今天放假,但因為我要返工,浪費了一天可以同仔仔溫習的機會.明天仔仔又要返幼稚園排練表演一整天.寄望星期日仔仔合作溫習!

原帖由 bkfans123 於 10-1-14 18:56 發表
各位好..
想請問大家點樣同仔仔溫''音樂'' ??
thank you.

原帖由 DorisTSL 於 10-1-15 09:38 發表
bkfans123,

我看過範圍一次.  內容包括節拍, AB節,強弱音,重複節及手號.我會同仔仔溫符號和手號.我自己對音樂的認識不多,所以只可以做到這些.

仔仔今天放假,但因為我要返工,浪費了一天可以同仔仔溫習的機會.明天仔仔又要返 ...

吾該晒, 我係對音樂完全無認識的, 阿仔又無學任何樂器, 請問係未照書溫就可以的了...
thank you.
http://hk.myblog.yahoo.com/

我會同仔仔溫書和習作紙.

原帖由 bkfans123 於 10-1-15 21:51 發表

吾該晒, 我係對音樂完全無認識的, 阿仔又無學任何樂器, 請問係未照書溫就可以的了...
thank you.

我對音樂都是一曉不通!
我只是同仔溫下書, 睇下工作紙!

還有兩天! 各位努力!!

仲有1日咋...

One day to go. Will celebrate with my son tomorrow after exam!

原帖由 bkfans123 於 10-1-18 13:13 發表
仲有1日咋...
:-)

Me too.  My son wants to go to 元氣壽司 for dinner.

我昨晚只用了個半鐘同仔仔溫兩科.今早仔仔出門口前和他最後衝刺,但他好像不太記得內容.不過應該會合格.

原帖由 wangwang1 於 10-1-18 16:10 發表
One day to go. Will celebrate with my son tomorrow after exam!

各位媽咪,
你們仔仔的盆栽怎麼樣?
我仔仔的好像無生長過, 只高了1cm. 得一朵花.

so as mine

原帖由 2001122 於 10-1-20 15:10 發表
ha... dead alreay la!!

妹妹幼稚園今年種文竹, 非常成功.  仔仔看到分別後好失望.

醒目開學勳章

你地d植物是什麼?我都唔知我個仔棵植物是什麼?它只是開頭長過花,之後就冇開過,不過有長高。

我都唔知道呀!
起初生長得唔錯嫁, 有長高有花開 !
後尾, 我收剪過盆花, 可能重手得濟, 最後謝左!
原帖由 bonbon123 於 10-1-21 11:39 發表
你地d植物是什麼?我都唔知我個仔棵植物是什麼?它只是開頭長過花,之後就冇開過,不過有長高。

我仔仔的是紫羅蘭.  回來時有三朵花.  今早只剩下一朵,加兩朵已枯的.

原帖由 bonbon123 於 10-1-21 11:39 發表

原帖由 DorisTSL 於 10-1-21 21:30 發表
我仔仔的是紫羅蘭.  回來時有三朵花.  今早只剩下一朵,加兩朵已枯的.

我仔仔果盤好似都係紫羅蘭, 都係已經謝左了, 不過另一盤'蕃茄仔'就好好, 開左花了, 希望lee盤成功啦..

bkfans123

我想知其實蕃茄仔同這次花卉活動有沒有關?  我仔仔的未開花,d葉仲好黃.

原帖由 bkfans123 於 10-1-21 21:52 發表

我仔仔果盤好似都係紫羅蘭, 都係已經謝左了, 不過另一盤'蕃茄仔'就好好, 開左花了, 希望lee盤成功啦..

我盤蕃茄仔係派個日巳經比個師兄攞左, 事原個日星期六我同仔放學後係操場玩, 放左係位. 玩完就唔見左, 我個仔話剛才個師兄話想種, 一定佢攞左, 但星期一阿仔回校問佢佢話冇, 所以唯有算了.

但盤花好好, 死完再出新花.  

你地會去個晚宴嗎?

有一樣事有d唔開心, 事源阿仔考試前請左一星期病假, 星期五我同老師講星期六回校攞功課, 點知個日忘記了. 跟住星期一有2個 Red mark???????? 阿仔重話係因為我冇回校攞功課, 你地覺得呢兩個Red Mark 應該比嗎? 本想致電回校問老師, 不過算了, 都比左, 佢又唔會收番.  跟住而家唔見左本數學習作又 Red mark? 之前巳經唔見左宗教要買過, 買過唔緊要, 係查清楚先 Mark人嘛, 阿仔問我點算, 我叫仔同老師講多次唔見左, 佢話老師冇答佢, 唔左一聲, 眼都唔望佢, 咁想點呀?

twu_hk

我仔仔都試過唔見作業.  我在手冊上寫了兩行字, 叫仔仔給老師看.  老師叫他儘快買回, 無寫手冊.  其實什麼是red mark?  是否老師在手冊內寫'欠'的資料?

晚宴我同老公都會去.

原帖由 twu_hk 於 10-1-22 09:42 發表
我盤蕃茄仔係派個日巳經比個師兄攞左, 事原個日星期六我同仔放學後係操場玩, 放左係位. 玩完就唔見左, 我個仔話剛才個師兄話想種, 一定佢攞左, 但星期一阿仔回校問佢佢話冇, 所以唯有算了.

但盤花好好, 死完再出新 ...

原帖由 DorisTSL 於 10-1-22 06:17 發表
bkfans123

我想知其實蕃茄仔同這次花卉活動有沒有關?  我仔仔的未開花,d葉仲好黃.

蕃茄係課外活動的作品, 紫蘿蘭先係花卉比賽項目. 兩樣係唔同的。
‹ 上一主題|下一主題