用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 埋黎啦喂,2011-2012 P2 Parent register
樓主: flostangraphy
go

埋黎啦喂,2011-2012 P2 Parent register [複製鏈接]

day dream for my boy....haha~~

原帖由 bowling68 於 11-6-24 14:12 發表
Thomas not mentioned Thomas cartoon anymore.
He now only interested on Ben 10 and
Teen Titans   ^__^

請問P.1係吾係聽日都放假?  TKS!

yes. only need to attend school on Wed (a day camp) for this week.

原帖由 luiling 於 11-6-27 11:45 發表
請問P.1係吾係聽日都放假?  TKS!

回復 1# jesseyeeyee 的帖子

jesseyeeyee, tks!

去書局打書釘啦!

乜原來派咗咁多卷? 我只係收到英文project & GS, 中文有兩份卷派咗, 但亞仔因為要彩排ANNAUL MUSICAL, 全部堂都無上, 所以唔知成績.不如預咗差差地, 佢D中文不嬲差到無朋友, 聆聽都唔合格. 寄望其他科高分D啦!

派卷係要當堂收返...
你阿仔冇上堂....當然見少左....

不過冇關係....711好快可以俾你睇曬...

原帖由 maggiejane 於 11-6-28 12:19 發表
乜原來派咗咁多卷? 我只係收到英文project & GS, 中文有兩份卷派咗, 但亞仔因為要彩排ANNAUL MUSICAL, 全部堂都無上, 所以唔知成績.不如預咗差差地, 佢D中文不嬲差到無朋友, 聆聽都唔合格. 寄望其他科高分D啦! ...

各位家長, 想請問下下星期係吾係要自己帶 lunch 呀?  tks!

之前有訂飯盒...
4, 6 & 7號...

5號放假...

8號speech day...我都唔知是否需要返學...
如果返學...就要自帶午餐...

原帖由 luiling 於 11-7-2 10:50 發表
各位家長, 想請問下下星期係吾係要自己帶 lunch 呀?  tks!

回覆 1# lokpa 的文章

lokpa, speech day 即係做咩架?

我都唔知...
等下週問下老師...

原帖由 luiling 於 11-7-2 12:04 發表
lokpa, speech day 即係做咩架?

阿囝手冊寫8號要自備lunch, 即係要返啦. 好似知道speech day有prize presentation.

原帖由 lokpa 於 11-7-2 12:15 發表
我都唔知...
等下週問下老師...

唔見阿囝手冊寫8號要自備lunch...
不過都問左老師...
周五8號照常返學...
自備lunch...
1320dismiss...

都算係last day了....

下週一見家長...
告別一年級囉...

原帖由 jesseyeeyee 於 11-7-4 21:28 發表
阿囝手冊寫8號要自備lunch, 即係要返啦. 好似知道speech day有prize presentation.

好surprise, 今日收到一張獎狀, 阿囝拿到Outstanding English Creative Writing 2 - Who am I?

我唔記得左呢篇寫什麼? 我只記得Creative Writing 1 and 3, 偏偏唔記得第2篇?

有家長可以分享下嗎??

11/7 個日會唔會講埋  P.2 分班 ?

有幾多個會繼續同班 ??

唔會, E-CIR講了8月尾看網頁CHECK分班 :)

原帖由 bowling68 於 11-7-9 23:27 發表

原帖由 jesseyeeyee 於 11-7-6 21:34 發表
好surprise, 今日收到一張獎狀, 阿囝拿到Outstanding English Creative Writing 2 - Who am I?

我唔記得左呢篇寫什麼? 我只記得Creative Writing 1 and 3, 偏偏唔記得第2篇?

有家長可以分享下嗎?? ...

我女都收到呢張呀,好似係寫去到一個地方,周圍人話咩都聽唔明,連自己個名都唔記得…

thanks...聽你咁講, 有返少少印象啦...
C啦, 真係年紀大

但唔見派番張writing wor

原帖由 88 於 11-7-9 23:46 發表

我女都收到呢張呀,好似係寫去到一個地方,周圍人話咩都聽唔明,連自己個名都唔記得…

原帖由 jesseyeeyee 於 11-7-10 08:19 發表
thanks...聽你咁講, 有返少少印象啦...
C啦, 真係年紀大

但唔見派番張writing wor

好似真係唔見派番來wor ...

岩岩見過老師...
P2會重新分班.....

一年分一次...小朋友都幾傷感...
阿仔話好想同班同學一起升P2....
唯有講....唔同班....都同層....小息都可以見到...

原帖由 bowling68 於 11-7-9 23:27 發表

‹ 上一主題|下一主題