用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 兆強續版.PART-48
樓主: kt8001
go

兆強續版.PART-48 [複製鏈接]

yiuyiu,

我都係叩門入, 要2nd interview 先有份, 驚到我震

叩門成3-400人考gar, 你快d叫牧師寫封推薦信給你la
原帖由 Sukiho 於 08-10-22 15:13 發表

yiuyiu,

我係等到統一派位公佈咗先去叩門,記得好似好遲先通知我,又係好似 betway 咁難以相信係唔係真的收我個仔(問了幾次) 開心到彈起,快啲叫牧師寫封推薦信給你機會大好多,我記得叩門時真係好多人。 ...

係咪心理作用?! 有無睇e生ar?
原帖由 kt8001 於 08-10-22 15:16 發表
朋友我死喇, 唔知點解我 了成2個星期, 一食嘢就 ,但你地唔好諗住我有左, (一定唔係), 都唔知點解一食嘢就想返胃

kt8001

冬季uniform 我同我仔試過, 有d窄窄地, 恤衫我就要買過, 可比你, 有2件, 灰褲我就再去問下褲頭有無得放先, 如果無, 我就要再買過新la

thx. 多謝你先.   
原帖由 hoganmama 於 08-10-23 09:20 發表
kt8001

冬季uniform 我同我仔試過, 有d窄窄地, 恤衫我就要買過, 可比你, 有2件, 灰褲我就再去問下褲頭有無得放先, 如果無, 我就要再買過新la

DEAR ALL,
多謝關心.今日好似好返D, 不過一到中午我怕又是會

對呢一間唔知有冇用, 但好多間有牧師寫一定有用.現yiuyiu是冇兄弟妹分.如首名是佔好少分或大部都是有首子女唔夠人爭.所以緊係用洗禮紙取分同加上有牧師推薦信. 一定有七成. 因我朋友是油基的, 佢之前1分都冇只較牧師信就入了.同時因千禧(2000-2001)是最多人生.而,2002年打後開始之前又加上沙士冇咩人生. 所以舊年開始較易入.

原帖由 beywat496 於 08-10-22 22:13 發表
是否有洗禮紙及推薦信就一定得 ?

因為優先比兄弟姊妹, 跟著就係比有洗禮紙的, 我們首名子女的一頪最普遍, 其實等同無分。

上次'天哥'首輪就收咗我囡, 我唸我囡真係好好彩吧。

為何還要推薦信呢 ?

謝謝回答。

...

原帖由 kt8001 於 08-10-23 11:15 發表
對呢一間唔知有冇用, 但好多間有牧師寫一定有用.現yiuyiu是冇兄弟妹分.如首名是佔好少分或大部都是有首子女唔夠人爭.所以緊係用洗禮紙取分同加上有牧師推薦信. 一定有七成. 因我朋友是油基的, 佢之前1分都冇只較牧師 ...

各位早ar,

好耐無上來 這段時間好busy  剛剛看到你的談話內容 有牧師的信一定好很多的 但這個牧師的信最好是今年佢第一個推薦的重好

原帖由 kt8001 於 08-10-23 11:15 發表
對呢一間唔知有冇用, 但好多間有牧師寫一定有用.現yiuyiu是冇兄弟妹分.如首名是佔好少分或大部都是有首子女唔夠人爭.所以緊係用洗禮紙取分同加上有牧師推薦信. 一定有七成. 因我朋友是油基的, 佢之前1分都冇只較牧師 ...

死lor 死lor  日日都温書做paper 攪到星期六和日都已經唔知再同佢哋温d什麼好  我想問究竟需唔需要温書本上的野呢? 我覺得佢哋test的野都好似不是和書本上有關的
煩請你們比D意見AR

我會溫quiz paper + 平時做工作紙

改下再自己出一d question 比亞仔做
原帖由 chiemi1128 於 08-10-23 12:03 發表

死lor 死lor  日日都温書做paper 攪到星期六和日都已經唔知再同佢哋温d什麼好  我想問究竟需唔需要温書本上的野呢? 我覺得佢哋test的野都好似不是和書本上有關的
煩請你們比D意見AR
...

HOGANMAMA,
你真係細心, 仔仔只温QUIZ同工紙, 睇下書, 我就冇出下其它問題考佢呀.
原帖由 hoganmama 於 08-10-23 12:16 發表
我會溫quiz paper + 平時做工作紙

改下再自己出一d question 比亞仔做

原帖由 chiemi1128 於 08-10-23 12:03 發表

煩請你們比D意見AR
...

chiemi,

我都係同佢溫 quiz paper、worksheet、生字 + 找教過的練習比佢做。

原帖由 kt8001 於 08-10-23 10:32 發表
DEAR ALL,
多謝關心.今日好似好返D, 不過一到中午我怕又是會

kt8001,

點呀!食完 lunch 仲有冇 咁你有冇去睇醫生

我中英數都無睇書溫, 睇工作紙+quiz paper已夠, 我會將全部打1次or copy, 比佢做, 今年未再買街習作做, 我會上網搵題目比佢做

常識就有睇書&習作, 溫生字
原帖由 kt8001 於 08-10-23 13:15 發表
HOGANMAMA,
你真係細心, 仔仔只温QUIZ同工紙, 睇下書, 我就冇出下其它問題考佢呀.

yiuyiu,

我記得幼稚園亞仔個同學仔媽咪,佢哀求牧師寫推薦信和洗禮紙,幸運地比佢抽中咗英華,開心到不得了,不知幾羨慕。

原帖由 hoganmama 於 08-10-23 13:50 發表
我中英數都無睇書溫, 睇工作紙+quiz paper已夠, 我會將全部打1次or copy, 比佢做, 今年未再買街習作做, 我會上網搵題目比佢做

常識就有睇書&習作, 溫生字 ...

呢個網站有少少常識問題,大家有時間入去玩吓:

http://www.plk8p.edu.hk/new/score/index.asp

多謝你關心, 我今日都好了少少. 我今日只食了半個noodles. 之後就回了家小休. 都好似冇咩想點 .
原帖由 Sukiho 於 08-10-23 13:42 發表

kt8001,

點呀!食完 lunch 仲有冇 咁你有冇去睇醫生

原帖由 Sukiho 於 08-10-23 14:16 發表

呢個網站有少少常識問題,大家有時間入去玩吓:

http://www.plk8p.edu.hk/new/score/index.asp

多謝你們的意見

hoganmama,
你可否再比多次關於中文的修辭手法...咩咩法的網紙, 你上次post過出來

=======================================================

==============================================

‹ 上一主題|下一主題