用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 N1C am 同學仔,大家傾下計
樓主: rosebud
go

N1C am 同學仔,大家傾下計 [複製鏈接]

原帖由 rosebud 於 10-9-9 15:52 發表
因為我囡囡呢幾日都無返學(發燒中,不想有機會將細菌帶比其他小朋友),所以未能取今日的通告,想問一下大家,今日的通告內容是什麼呢?下星期一有沒有特別事項要注意/額外書本/materials要帶呢?

Thank you very much!  ...

係呀, 得一張通告。同埋中文功課LAW。
希望你囡囡快D好返啦...

醒目開學勳章

thank you so much pooh小朋友同 babycreamy!!   

醒目開學勳章

星期6的講座,你們去嗎?

醒目開學勳章

想問下上星期交的4R家庭相那份做相架嘅勞作做咗未呢?

由於上星期我囡囡無返學,唔知佢有無miss到呢份勞作。

Thanks

是不是星期五17/9時間5:15的講座啦?
我和先生都會出席.

原帖由 rosebud 於 10-9-14 09:40 發表
星期6的講座,你們去嗎?
:oops: :oops: :oops: :oops:

原帖由 rosebud 於 10-9-14 09:52 發表
想問下上星期交的4R家庭相那份做相架嘅勞作做咗未呢?

由於上星期我囡囡無返學,唔知佢有無miss到呢份勞作。

Thanks

not yet....我囡冇帶返黎,即是未整啦!

我老公個日5得閒,無人湊仔,去5到...

醒目開學勳章

原帖由 Joan_Man 於 10-9-14 14:12 發表
是不是星期五17/9時間5:15的講座啦?
我和先生都會出席.
我真係大懞,仲以為係星期6 好彩問下,如果唔係我就miss左...

醒目開學勳章

原帖由 babycreamy 於 10-9-14 16:22 發表

not yet....我囡冇帶返黎,即是未整啦!
唔該babycreamy:D

原帖由 rosebud 於 10-9-15 23:14 發表
我真係大懞,仲以為係星期6 好彩問下,如果唔係我就miss左...

Rosebud, 我都去唔到聽, 可否聽完上黎講返呀? thanks

See you tomorrow

原帖由 rosebud 於 10-9-15 23:14 發表

醒目開學勳章

原帖由 babycreamy 於 10-9-16 17:33 發表

Rosebud, 我都去唔到聽, 可否聽完上黎講返呀? thanks
唔好意思,呢幾日冇上網。

上星期4,學校打電話來,話只可一個家長去,結果我叫左我老公去聽,聽到一舊舊。

淨係話有個天主教course可以報名上,要唔知上年幾兩年定係點,唔知係咪2千蚊左右,有報名限額,詳情會在通告通知。

我聽完之後,好似無聽過咁,唯有等通告。 

醒目開學勳章

今個weekend,見到我囡又有一份家庭照功課,寫9月23日交,但9月23日不是公眾假期嗎...

本來想中秋節又影一張全家幅做呢份功課,諗諗下,都係是但搵一張相拿拿林今日交左就算(都唔知邊日先至係交功課日)。

我發覺,啲功課成日都要相,好彩之前買了個print相printer。

原帖由 rosebud 於 10-9-20 08:58 發表
唔好意思,呢幾日冇上網。

上星期4,學校打電話來,話只可一個家長去,結果我叫左我老公去聽,聽到一舊舊。

淨係話有個天主教course可以報名上,要唔知上年幾兩年定係點,唔知係咪2千蚊左右,有報名限額,詳情會在通告通知。

我聽完之後,好似 ...

Thanks Rosebud.....咁等通告啦.

原帖由 rosebud 於 10-9-20 09:03 發表
今個weekend,見到我囡又有一份家庭照功課,寫9月23日交,但9月23日不是公眾假期嗎...

本來想中秋節又影一張全家幅做呢份功課,諗諗下,都係是但搵一張相拿拿林今日交左就算(都唔知邊日先至係交功課日)。

我發覺,啲功課成日都要相,好彩之前 ...

yes, 我都見到係9/23 交, 咁我會9/22 交law...我諗多數係打錯咗....係呀, 影一張全家幅好難架, 一係唔得閒, 一係佢地訓咗, 好難就到...

今日阿女發燒, 唔知係咪尋日游水冷親呢? 佢快d 好返, 如果唔係就miss 咗wed 個中秋會....

醒目開學勳章

原帖由 babycreamy 於 10-9-20 09:26 發表

Thanks Rosebud.....咁等通告啦.
唔駛客氣,我都係講到一舊舊,唯有等通告。 

醒目開學勳章

原帖由 babycreamy 於 10-9-20 09:31 發表

yes, 我都見到係9/23 交, 咁我會9/22 交law...我諗多數係打錯咗....係呀, 影一張全家幅好難架, 一係唔得閒, 一係佢地訓咗, 好難就到...

今日阿女發燒, 唔知係咪尋日游水冷親呢? 佢快d 好返, 如果唔係就miss 咗wed ...
希望你囡囡快點好返啦!小朋友唔舒服,佢又辛苦大人又辛苦。

之前,我囡都病左,成個星期無返學,又係發燒,但又無其他嘢,燒完4-5日,又唔係出玫瑰疹,但就無哂事,宜家啲菌好恐怖,都唔知想點咁。一有啲唔舒服,我唔敢比我囡返學,一班咁多小朋友,免得傳來傳去,永無止境。 

宜家唯有多啲出去戶外,增強抵抗力。

醒目開學勳章

今朝聽到停課,但我落到街,見好多小朋友等緊校車,好多仲係好細個,我仲以為我聽錯,double confirm, 先知原來只係幼稚園唔駛。

醒目開學勳章

想問一下, 星期一是否只帶English For Kids Book 3 ?

Yes ,Bring English for kids3
And I want to know What time bring what book?

原帖由 rosebud 於 10-9-25 13:20 發表
想問一下, 星期一是否只帶English For Kids Book 3 ?
‹ 上一主題|下一主題