用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基法小學(油塘) 油塘基法嘉獎站- Part 4
樓主: 雪文
go

油塘基法嘉獎站- Part 4 [複製鏈接]

今日見成份PART-TIME跟單,不過每星期輪流要清潔厠所及OFFICE,所以推了,之後老闆話會請人一星期洗潔一次,問我做唔做PART-TIME跟單

醒目開學勳章

有無搞錯, 要做埋清潔
呢個老細都唔方幾好人啦
係我會唔做囉.

原帖由 LOKLOK89 於 10-9-9 17:32 發表
今日見成份PART-TIME跟單,不過每星期輪流要清潔厠所及OFFICE,所以推了,之後老闆話會請人一星期洗潔一次,問我做唔做PART-TIME跟單

原帖由 雪文 於 10-9-9 17:52 發表
有無搞錯, 要做埋清潔
呢個老細都唔方幾好人啦
係我會唔做囉.

所以佢打幾次電話叫我去做

醒目開學勳章

各位早晨 !

醒目開學勳章

昨日去油塘惠康真係好勞氣, 咁fun報料話買 雀巢三色雪糕送 旺寶6支裝雪條.  我去到惠康見佢無貼紙出來, 就係咁問人, 問咗三個職員都話無呢個優惠. 咁我唔 C心, 揾到佢哋大家姐來問先話有.

咁就排隊啦, 好多人好多人排. 排好耐去咗收銀, 又唔知呢個優惠, 搞好耐先話我拎錯咗 旺寶芒果雪條, 贈品應該係橙汁雪條.  咁我已等好耐啦...收銀就叫咗個人同我去拎過來.  首先個人已唔多鐘意咁.

佢哋拎咗來我無留意, 叫佢同我入bag就拎走.
返到屋企放入冰箱, 雪櫃細二盒放唔入, 咁我就拆雪條個盒想拎出來啦.  你哋估發生咩事 ?
成盒雪條只得四條, 一條係完整的, 其余的有一條溶晒, 二條溶到幾乎無晒.  

我一睇就眼火爆啦, 真係千年奇事, 點會唸到成盒雪條買返來會咁樣, 慶幸好在我屋企雪櫃細, 如果大, 咁我就唔會發現啦.

之後就打電話同踩上去

仲要好在我屋企係商場樓上, 萬一人哋住好遠的, 咁唔使換啦

雪文,

佢有無換返比妳

醒目開學勳章

sure有啦, 我幾鬼惡

原帖由 LOKLOK89 於 10-9-10 10:39 發表
雪文,

佢有無換返比妳

這樣下去不得, 我想你要同老師傾下, 大家諗下辦法令到他

可以自動做功課 !不通10幾年的讀書生活 全部都要甘過 ?

太依賴啦, 阿媽一定要硬起心腸 有自己的立場 ,不自己完成

功課一定不比做自己喜歡做的事

原帖由 LOKLOK89 於 10-9-9 17:27 發表

校內功課要三吹四請先做,仲要我陪佢,他先動手

醒目開學勳章

Morning !

昨晚炖咗魚頭湯, 好難食呀.......次次我都叫苦連天, 睇怕仲要食多三次.

Good morning!

雪文,
係咪頭痛要飲魚頭湯? 我都成日頭痛,不過又唔想煩我奶奶煲,又怕飲,所以由得佢痛囉!

原帖由 雪文 於 10-9-13 09:29 發表
Morning !

昨晚炖咗魚頭湯, 好難食呀.......次次我都叫苦連天, 睇怕仲要食多三次.

GOOD MORNING,

明天有事放學搭唔到校車,要去學校接佢.我同佢應該係邊度等好

醒目開學勳章

地下大堂有接送區的, 但你要同loklok講清楚, 或者你約佢學校大堂等.

原帖由 LOKLOK89 於 10-9-13 10:18 發表
GOOD MORNING,

明天有事放學搭唔到校車,要去學校接佢.我同佢應該係邊度等好

醒目開學勳章

Sara : 係呀, 頭痛頭暈就飲, 我成日都係M到暈先炖. 同埋又係要夾啱周末, 咁自己來炖, 費事麻煩老人家.

原帖由 sara11 於 10-9-13 09:33 發表
Good morning!

雪文,
係咪頭痛要飲魚頭湯? 我都成日頭痛,不過又唔想煩我奶奶煲,又怕飲,所以由得佢痛囉!

乜唔係清甜咩?天麻好苦?
原帖由 雪文 於 10-9-13 09:29 發表
Morning !

我家有對雙子公主

我仲慘,有時要訓床,又嘔,又心跳..都唔知點解!
上個月先又係咁,攪到咩都做不到
不過嘔完一日又好OK ,冇事,開頭以為食錯野,又以為咁岩作感冒,原來我上網CHECK ,見好多人都係咁,話好似初陀BB時咁反應,我D仔女仲問我做咩個個月黎M都咁樣,我話唔知
原帖由 雪文 於 10-9-13 11:26 發表
Sara : 係呀, 頭痛頭暈就飲, 我成日都係M到暈先炖. 同埋又係要夾啱周末, 咁自己來炖, 費事麻煩老人家.
我家有對雙子公主

揀一間交通方便的中學都好重要,
我今朝撞番以前小六的家長,
原來而家佢要朝朝幫個女排隊咁車,
因為秀X坪的學校好多,個個同一時間搭,
D車又小,所以要排定,返7:45 要最遲6:45出門口
就算我地果度去觀塘,話就話近,但早上一樣難搭車,仲要去到轉多次車先到學校
我家有對雙子公主

醒目開學勳章

Kitty :  邊幾間係秀x坪

蒙民偉

原帖由 kitty 於 10-9-13 12:16 發表
揀一間交通方便的中學都好重要,
我今朝撞番以前小六的家長,
原來而家佢要朝朝幫個女排隊咁車,
因為秀X坪的學校好多,個個同一時間搭,
D車又小,所以要排定,返7:45 要最遲6:45出門口
就算我地果度去觀塘,話就 ...

醒目開學勳章

Kitty : 我想話你听, 我囡今年舊校 29碼校裙放長都到漆上, 睇怕返去又會俾人話.   我囡真係快高長大的好緊要

新校的校裙 29放長就又OK

好在仲有一條你俾的 30.5碼

醒目開學勳章

kitty : 見你真係 , 希望呢D唔會遺傳啦.

原帖由 kitty 於 10-9-13 12:13 發表
我仲慘,有時要訓床,又嘔,又心跳..都唔知點解!
上個月先又係咁,攪到咩都做不到
不過嘔完一日又好OK ,冇事,開頭以為食錯野,又以為咁岩作感冒,原來我上網CHECK ,見好多人都係咁,話好似初陀BB時咁反應,我D仔女仲 ...

醒目開學勳章

你試下煲一次, 就知味道.

天麻唔苦, 食落好爽口.  應該係川芎, 下次問唔要咁多得唔得

原帖由 kitty 於 10-9-13 12:09 發表
乜唔係清甜咩?天麻好苦?
‹ 上一主題|下一主題