用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 大家好,我係K1H,請多多指教 ^^
樓主: chelchel0126
go

大家好,我係K1H,請多多指教 ^^ [複製鏈接]

以前睇又一村POST. 見有家長,當日湊走小朋友,然後在九龍塘又一城食LUNCH. 然後再回學校上興趣班.  我囡囡習慣午睡.  或者K2先會報.

你地D 小朋友幾點訓 ?  我果個 10:00 入房.bed time story + 在床上look 一輪. 10:30先訓.   
午睡就2:30-5:00
原帖由 siujanjan 於 11-9-7 09:21 發表

嗯, 我都唔特登比佢返去上喇

回復 1# kmmum 的帖子

如果係自己湊就可以咁, 我唔放心比工人帶佢周圍走喇

我囡都係差唔多, 10:30-11pm瞓
午睡2:30-4/5點不等

我都唔放心比工人咁樣帶佢. 現在,自己每日早上,和工人一齊等校車.  (我個度好多校車). 但得一個k3又一村學生, 怕工人睇漏眼.
原帖由 siujanjan 於 11-9-7 10:35 發表
如果係自己湊就可以咁, 我唔放心比工人帶佢周圍走喇

我囡都係差唔多, 10:30-11pm瞓
午睡2:30-4/5點不等

原帖由 kmmum 於 11-9-7 11:05 發表
我都唔放心比工人咁樣帶佢. 現在,自己每日早上,和工人一齊等校車.  (我個度好多校車). 但得一個k3又一村學生, 怕工人睇漏眼.

我同老公送個囡上車, 放學就婆婆接咯, 我哋嗰度都有幾個

星期一中秋花燈會,要帶一個花燈同一樣食物回校,食物好似人人唔同,通告喺毛巾盒到(呵呵,天媽日日update通告回條比在職媽媽,等你地即時有得睇,人真係好)
我要帶迷你月餅一個,為咗咁,唯有去買,難得喺蛋tart王搵到兩個一盒,如果唔係,唔知點ko其他嗰d

回復 1# chelchel0126 的帖子

有冇話個花燈係自己整定現成?

原帖由 siujanjan 於 11-9-7 14:52 發表
有冇話個花燈係自己整定現成?

通告如下==>請 貴家長替幼兒預備一個花燈及以下食物回校作分享之用:
1,迷你月餅一個
2,梨子一個
3,楊桃一個
4,柚子一個
5,柿子一個
6,葡萄十粒

係每人帶一個item架,老師有剔咗比你架啦..

我唸花燈現成嘅ok架啦^^

原帖由 chelchel0126 於 11-9-7 15:02 發表

通告如下==>請 貴家長替幼兒預備一個花燈及以下食物回校作分享之用:
1,迷你月餅一個
2,梨子一個
3,楊桃一個
4,柚子一個
5,柿子一個
6,葡萄十粒

係每人帶一個item架,老師有剔咗比你架啦..

我唸花燈現成嘅ok架啦^^ ...

唔該晒呀, 如果唔係要自己整個花燈, 都幾考功夫, 哈哈

THX, you  are so helpful .
通告係毛巾盒, 咁奇怪?!. 今晚返去睇下先. 唔知阿囡要帶乜野.  禽日,囡囡懶尿. 換左褲. 問佢那裡弄濕 / 懶尿. 又唔講.  
今日婆婆話佢一落車,便唱歌.
問伽敏[有無小朋友喊 ? 佢禽日又話有] . 阿囡答十題問題. 九條話'有' .

原帖由 kmmum 於 11-9-7 15:25 發表
THX, you  are so helpful .
通告係毛巾盒, 咁奇怪?!. 今晚返去睇下先. 唔知阿囡要帶乜野.  禽日,囡囡懶尿. 換左褲. 問佢那裡弄濕 / 懶尿. 又唔講.  
今日婆婆話佢一落車,便唱歌.
問伽敏[有無小朋友喊 ? 佢禽日又 ...

呵呵,係貼住喺毛巾盒到先岩@@

chelchel : 你係ftm ? 會不會參加興趣班 ?

原帖由 kmmum 於 11-9-7 16:00 發表
chelchel : 你係ftm ? 會不會參加興趣班 ?

CHELCHEL係FTM,唔會參加嘞,時間唔係好岩,返屋企先又唔係,唔返又ON居居,遇著扭計發氣好眼瞓,就真係比埋條命佢..

真喺唔該晒有藍天媽媽update我地呀!咁又要準備D野比亞女啦....THANKS!!!!!
我嘟唔會比亞女join after school class啦....D時間喺佢地瞓覺時間。。如果瞓唔夠D小朋友重慘!!!!

Besides...重想有野請教大家。。。之前講過會有NET class比家長睇倒小朋友上堂。。有無update information ar???

原帖由 jay-heiman 於 11-9-7 16:41 發表
真喺唔該晒有藍天媽媽update我地呀!咁又要準備D野比亞女啦....THANKS!!!!!
我嘟唔會比亞女join after school class啦....D時間喺佢地瞓覺時間。。如果瞓唔夠D小朋友重慘!!!! ...

對ftm嚟講,佢唔夠瞓,我慘d^^

唔好客氣呀大家,因為我有時間,我都係將心比心咋,唸住早d比你地知道學校既野,你地就可以多d時間去預備,要返工,可以幫小朋友預備嘅時間唔多,舉吓隻手之勞啫..

原帖由 jay-heiman 於 11-9-7 16:44 發表
Besides...重想有野請教大家。。。之前講過會有NET class比家長睇倒小朋友上堂。。有無update information ar???

係咪指視像??你記唔記得個login同個password係咩呀??
我頭先入過,不過佢話我輸入錯誤..

岩岩入到K1H啦,未有視像,活動影片同功課都未有,但係我見到9號茶點係雞肉燒賣,唸起都開心

原帖由 chelchel0126 於 11-9-7 16:50 發表

係咪指視像??你記唔記得個login同個password係咩呀??
我頭先入過,不過佢話我輸入錯誤..

點入呀? 唔知set好未?

yes ar...視像好似嘟有user name/password咁款!嘟唔知喺乜

對在職媽媽來講, 好重要, 放工後,可以即時買野.  有時, 阿囡訓左,我先睇手冊.  
原帖由 chelchel0126 於 11-9-7 16:48 發表

對ftm嚟講,佢唔夠瞓,我慘d^^

唔好客氣呀大家,因為我有時間,我都係將心比心咋,唸住早d比你地知道學校既野,你地就可以多d時間去預備,要返工,可以幫小朋友預備嘅時間唔多,舉吓隻手之勞啫.. ...
‹ 上一主題|下一主題