用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園(凱帆薈) 凱帆N1班一齊傾下
樓主: bigp
go

凱帆N1班一齊傾下 [複製鏈接]

我女有搭校車, 跟車姨姨有禮細心, 有手提電話可直接聯絡, 都準時, 我很滿意的.第一日返學一位家長可以跟車, 大家便會知道情況如何, 會比較放心.

後備衣物/學習片可存放在學校, 水杯要有蓋, 我女帶兩個毛巾盒(一濕一乾), 但假如忘記帶水杯, 學校有杯借俾小朋友用.

要貼名字貼是因為小朋友易攪亂個人物件, 所以方便老師分辨.

學校是很開放, 歡迎家長隨時俾意見和詢問, 校長會記得小朋友的名字, 老師都是很樂於和家長溝通, 不會很嚴肅那種. 女兒唸得很開心又學到野, 大家放心啦

我剛才又打了去學校, 佢話白底+少少顏色的運動鞋無問題, 唔一定要純白色的.

回復 6# aphek 的帖子

Littlejimjim, 淘寶呢個主義唔錯喎!
Lion_2009, 如果快圖美啲貼紙得就真係好方便!你有冇試過易唔易甩呀?如果OK我應該會用!

我未訂到label呀﹐我諗住上joinlabel.com訂。

多口講句, jxxxlabel好貴呀. 我在淘寶網, 姓名貼紙+毛巾/衣服貼都係一共rmb20+rmb16運費到hk. 都係hk$50唔要. 如果你地幾個家長一齊訂, 可以慳運費呀嗎!

原帖由 cat_house 於 11-7-18 09:21 發表
我未訂到label呀﹐我諗住上joinlabel.com訂。

回復 84# isamchan 的帖子

Hi isamchan,

我洗過二次, 暫時ok, 不過littlejimjim係淘寶買真係平好多.

回覆 86# littlejimjim 的文章

請問可以SEND你掏寶間店既資料俾我嗎?

我琴日快圖美造左.. 佢話所有貼紙都唔防水防挖。我打算上面再貼一層膠紙咋!

原帖由 littlejimjim 於 11-7-15 18:03 發表
我剛才又打了去學校, 佢話白底+少少顏色的運動鞋無問題, 唔一定要純白色的.

咁好好wor! 易買好多。

不過我另一個問題係黑鞋, 我個仔著慣左好透氣/鞋面好軟疏氣果d波鞋, 有買過好軟底,但鞋面部份係密封既膠質, 佢唔肯著。

我睇過Dr. Kxxx, 3款男仔黑鞋都係高筒既, 初學穿鞋好難控制je!
又去過千色睇, d款唔係硬就好重。
你地知唔知邊度有好d既黑鞋??

毛巾/衣服label
http://item.taobao.com/item.htm?id=105550323

防水姓名貼
http://item.taobao.com/item.htm?id=10180864753&_u=ic5v6jocc54
我見我個防水貼了在水壼外面, 洗了好多次, 都仲可以貼住在水壼上, 幾好用!

p.s. 記得選中文字係繁體喎!

原帖由 mandyfa 於 11-7-18 13:36 發表
請問可以SEND你掏寶間店既資料俾我嗎?

我琴日快圖美造左.. 佢話所有貼紙都唔防水防挖。我打算上面再貼一層膠紙咋!

回復 88# mandyfa 的帖子

吓???快圖美造左.. 佢話所有貼紙都唔防水防挖??? 我之前影學校証件相, 見到佢講明防水, 我再問員工係咪真係, 佢又答我係喎, 比佢地欺騙咗我tim...

原帖由 lion_2009 於 11-7-18 15:31 發表
吓???快圖美造左.. 佢話所有貼紙都唔防水防挖??? 我之前影學校証件相, 見到佢講明防水, 我再問員工係咪真係, 佢又答我係喎, 比佢地欺騙咗我tim...

係呀! 我問佢銀底無公仔 & disney有公仔 2款...
我問是否一種防一種唔防,2個sales都話"所有貼紙都唔防"

感謝 littlejimjim分享!我決定試淘寶,有同事住深圳幫忙收件。有冇其他媽媽有需要呀?我應該呢兩日會落單架喇~

Lion_2009,你仲需唔需要再訂呀?

Hi isamchan  

我需要訂呀. Can I pm you? Many thanks!

tse_b,ok 呀!

isamchan,

Please check PM.

原帖由 isamchan 於 11-7-19 00:38 發表
感謝 littlejimjim分享!我決定試淘寶,有同事住深圳幫忙收件。有冇其他媽媽有需要呀?我應該呢兩日會落單架喇~

Lion_2009,你仲需唔需要再訂呀?

Hi isamchan

吾使啦, 謝謝你...

你小朋友讀上午定下午班??

littlejimjim, 想問:
毛巾/衣服label 質料軟身嗎?我怕吉頸!

Lion_2009, 我囡囡下午班呀~  今年好似都有兩班 pm class 喎.

原帖由 isamchan 於 11-7-19 15:57 發表
Lion_2009, 我囡囡下午班呀~  今年好似都有兩班 pm class 喎.

之前有媽咪講好似上午二班, 下午一班, 吾知係咪呢?
‹ 上一主題|下一主題